Å fikse feil ved oppstart av datamaskiner

Det kan virke dumt at vi har skrevet et sett med instruksjoner for å "fikse feil" med tanke på tusenvis av mulige feilmeldinger en datamaskinbruker kunne se akkurat fra du slår på strømmen til når skrivebordet er oppe og tilgjengelig.

Det faktum at du har en feilmelding, plasserer deg imidlertid i en klasse med relativt heldige ofre for datamaskinsvikt. En feilmelding gir deg et bestemt sted å jobbe fra, i motsetning til et vagt symptom som en blank skjerm eller ingen kraft i det hele tatt.

Hvis datamaskinen din har problemer med å starte, men ikke viser noen form for feilmelding, kan du hoppe over disse instruksjonene og i stedet se hvordan du fikser en datamaskin som ikke vil slå på for å få en bedre feilsøkingsveiledning for hvilket symptom datamaskinen opplever.


Hvordan fikse feil sett under oppstart av datamaskinen

 1. Dokumenter feilmeldingen nøyaktig. Selv om dette kan virke åpenbart for noen, er det muligens det viktigste du kan gjøre når du støter på en feilmelding mens datamaskinen starter, å transkriptere feilmeldingen i sin helhet og uten feil.

  Feilstaving av en DLL-fil eller skriving av feil tegn i en STOPP-kode kan føre til at du prøver å fikse et problem med en fil, driver eller maskinvare som du ikke har problemer med.

 2. Som vi nevnte ovenfor, er det tusenvis av feil man kan se under datamaskinens oppstartsprosess. Imidlertid er det noen få utvalgte som ser ut til å dukke opp mer regelmessig.

  Hvis du er "heldig" nok til å motta en av disse vanlige feilene, kan du spare deg for bryet med å lete etter en løsning, og i stedet komme i gang med å løse problemet som forårsaker feilen:

  • Oppstartsspor mangler. Trykk på Ctrl Alt Del for å starte på nytt
  • Hal.dll mangler eller er ødelagt. Installer en kopi av filen ovenfor på nytt
  • NTLDR mangler. Trykk på hvilken som helst tast for å starte på nytt

  Feilmeldingen du ser trenger ikke å være nøyaktig slik vi har oppført ovenfor. For eksempel kommer hal.dll-problemet i forskjellige former, men det vil alltid nevne hal.dll.

  Har du en annen feil enn den som er oppført ovenfor? Ikke noe problem, du opplever bare ikke en av de vanligste feilmeldingene for datamaskinstart. Gå videre til trinn 3 nedenfor for å få hjelp.

 3. Søk i Web eller bla gjennom Windows-feilmeldingslisten for å finne en feilsøkingsveiledning som er spesifikk for feilmeldingen. Vi har individuelle feilsøkingsveiledninger for godt over tusen spesifikke feilmeldinger og har sannsynligvis en spesifikk for feilen du ser når du slår på datamaskinen.

  En feilmelding under oppstart er en indikasjon på et bestemt problem, så det er viktig å feilsøke det spesifikke problemet feilmeldingen indikerer og ikke kaste bort tid på å teste urelaterte deler av maskinvaren eller erstatte urelaterte filer.

 4. Hvis vi ennå ikke har spesifikk feilsøkingsinformasjon for oppstartsfeilen din, kan du fortsatt ha nytte av litt mer informasjon om feilen.

  Her er lenker til lister over feilmeldinger du kan se under oppstart:

  • Liste over Windows STOP-koder (Blue Screen of Death-feil)
  • Liste over systemfeilkoder

  Vi fører også en liste over Enhetsbehandling-feilkoder og HTTP-statuskoder, men typene problemer som forårsaker disse feilene, er ikke typene som hindrer Windows i å starte.

 5. Hvis du ikke allerede har gjort det, bør du også prøve å søke etter en løsning på problemet ditt ved hjelp av din favoritt søkemotor. For de beste resultatene, bør søkestrengen inneholde den komplette feilmeldingen eller filnavnet som feilmeldingen refererer til, forutsatt at det refereres til det, omgitt av anførselstegn.


Legg igjen en kommentar