BZ2-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med filendelsen BZ2 er en komprimert BZIP2-fil. De brukes normalt bare på Unix-baserte systemer for programvaredistribusjon.

BZ2 er ofte komprimeringen som brukes til populære filbeholdere som ikke støtter komprimering (som TAR-filer), så de kan ha et navn som data.tar.bz2. Andre som har komprimerte PNG-bildefiler, kan for eksempel hete noe som image.png.bz2.

En CPU som støtter multi-threading kan dra nytte av den oppgraderte PBZIP2-filkompressoren.


Hvordan åpne en BZ2-fil

BZ2-filer kan åpnes med de mest populære komprimerings- / dekompresjonsprogrammene. Av dem er sannsynligvis PeaZip min favoritt fordi den fullt ut støtter BZ2-filer. Dette betyr at den kan åpne BZ2-filer så vel som komprimere filer ved hjelp av BZIP2-komprimeringsmetoden for å lage en BZ2-fil.

BZ2-arkiver kan bare inneholde en fil, så hvis du ønsker å sette flere filer i en BZ2-fil, må du pakke dem inn i et annet arkivformat som TAR.

Apples arkivverktøy kan åpne BZ2-filer på en Mac gratis, og det samme gjør The Unarchiver. Noen andre BZ2-åpnere for macOS inkluderer Incredible Bee's Archiver og Corels WinZip, selv om ingen av dem er fri til å bruke forbi prøveperioden.

Et annet alternativ, som fungerer på alle operativsystemer, er å bruke nettstedet B1 Online Archiver. Det kan åpne BZ2-filer online i nettleseren din, slik at du ikke trenger å laste ned programvare for å dekomprimere arkivet.

Du kan bruke den gratis RAR-appen fra RARLAB til å åpne BZ2-filer på en Android-enhet. iOS-brukere kan installere Zip Browser for å åpne BZ2-filer på en iPhone eller iPad.

Linux-systemer kan trekke ut innholdet i et BZ2-arkiv uten ekstern programvare. Bruk denne kommandoen i en terminal, men erstatt file.bz2 med din egen BZ2-fil:

bzip2 -dk file.bz2

Denne kommandoen vil beholde den originale arkivfilen på datamaskinen din. Bruk kommandoen bzip2 -d file.bz2 for å få originalen slettet etter utvinningen.

Filer som er lagret i en TAR-fil, men komprimert med BZIP2, kan ekstraheres med denne kommandoen (igjen, erstatter file.tar.bz2 i henhold til navnet på din egen fil):

tar xvjf file.tar.bz2

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne BZ2-filen, men det er feil applikasjon, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne BZ2-filer, kan du se vår Hvordan endre standardprogrammet for en spesifikk filutvidelsesguide den endringen i Windows.


Hvordan konvertere en BZ2-fil

Den enkleste måten å konvertere en BZ2-fil til et annet arkivformat er å bruke et av alternativene fra denne listen over gratis filkonverterere for sporadisk brukte formater.

FileZigZag er et eksempel på en gratis filkonverterer som kjører i nettleseren din for å konvertere BZ2 til GZ, ZIP, TAR, GZIP, TBZ, TGZ, 7Z og andre lignende formater. Bare last opp BZ2-filen til nettstedet og velg hvilket format du vil konvertere den til. Du må da laste ned den konverterte filen tilbake til datamaskinen din før du kan bruke den.

AnyToISO kan brukes til å konvertere TAR.BZ2-filer til ISO.

Siden BZ2-filer er arkiver, betyr det at de ikke er i et "vanlig" format som PDF, MP4, TXT, CSV osv. Dette betyr at du ikke kan konvertere en BZ2-fil til et av disse formatene (dvs. ikke konvertere BZ2 til TXT).

Men hvis du har en BZ2-fil som inneholder en av disse filene, kan du enkelt konvertere en til et nytt format ved bare å trekke den ut av BZ2-filen først, med en filutpakker som PeaZip. Til slutt kan du bruke en filkonverterer på TXT-filen (eller hvilken filtype du jobber med) for å lagre den i et nytt format.

Hvis du ønsker å gjøre omvendt og komprimere noe som en BSP (Quake Engine Game Map) -fil til en BZ2-fil, kan du bruke det samme filkomprimeringsverktøyet (som PeaZip). Hvis du trenger hjelp, har TF2Maps.net en flott veiledning om komprimering av BSP til BZ2.


Legg igjen en kommentar