Alt om luft-antenner (OTA)

Du kan bruke en OTA-antenne (Over-the-Air) til å motta kringkastings-TV fra nærliggende TV-stasjoner. For å kunne bruke en antenne, må TV-en din ha en innebygd TV-tuner, eller du må ha en ekstern tuner koblet til antennen og TV-en.

Det er mange forskjellige typer antenner, så vær sikker på at du velger den rette for dine behov.


Digitale eller HD-antenner

Det er virkelig ikke noe som heter en digital eller HD-antenne. Federal Communications Commission (FCC) sier at alle som eier en antenne som er i stand til å motta analoge signaler, skal kunne bruke den samme antennen til å motta digitale signaler.

Som et resultat er det en god ide å prøve å bruke den gamle antennen før du kjøper en ny. Hvis din nåværende antenne ikke fungerer, kan det hende du trenger en med forsterkning, noe som hjelper antennen til å hente et bedre signal.


Forsterkede antenner

Forsterkede antenner øker evnen til å motta et svakt signal elektrisk. Disse antennene er ideelle for folk som bor i landlige områder, fordi det innkommende signalet kan trenge et løft. En forsterket antenne kan også være nyttig i oppsett som involverer lange kabelløpninger eller splittere mellom antennen og TV-en, noe som kan svekke det innkommende signalet.

Innendørs vs utendørs antenner

Man kan hevde at en innendørs antenne på $ 20 fungerer like bra som en takmontert antenne på $ 100. Det avhenger av hvor en person bor, så vel som styrken på signalet som kommer fra kringkastingstårnene.

I følge Antenna Web, et nettsted som administreres av Consumer Electronics Association (CEA), er ikke godt antenneutvalg bare basert på avstand fra sendestasjonen. Det er også basert på nøyaktig karakterisering av signalforholdene og valg av en antenne som fungerer for situasjonen.


Innendørs vs utendørs

Jan Stromme / Getty Images

Antenner er enten innendørs eller utendørs. Innendørs betyr at antennen er inne i boligen. Utendørsantenner er i mellomtiden montert på tak, på sidene av huset eller på et loft.

Begge typer antenner evne til å motta et godt signal, avhenger av avstanden fra overføringstårnet og eventuelle hindringer som ligger mellom antennen og tårnet. Utendørsantenner er vanligvis kraftigere enn innendørsantenner, så de er generelt mer pålitelige.


UHF og VHF

UHF (Ultra High Frequency) og VHF (Very High Frequency) ligner på AM og FM i radioens verden. De fleste antenner vil motta UHF, VHF eller begge typer signaler. Hvis du ønsker kanal 8, vil du ha en antenne som mottar VHF. Det samme vil gjelde for UHF og kanal 27.

Federal Communications Commission sier at VHF-båndet er mellom kanalene 2 og 13, eller frekvensene 54-216 MHz. UHF-signaler som dekker kanalene 14 til 83, eller frekvenser som strekker seg fra 300 til 3,000 MHz, selv om høyere numre kan omfordeles til den digitale overgangen.

Det er en vanlig misforståelse at alle digitale eller HD-signaler faller innenfor UHF-båndbredden. Mens UHF kan inneholde mange av de digitale signalene, er det digitale og HD-signaler på VHF-båndet. Derfor anbefaler vi å bruke antennevalgverktøyet på AntennaWeb.org.

Antenne-nett

Antenne Web drives av Consumer Electronics Association. Nettstedet er designet for å hjelpe folk med å finne den beste antennen for deres område basert på adresse eller postnummer. Den eneste ulempen er at Antenne Web bare vil anbefale utendørs antenner for ditt område.

Innendørs antenner

Bryan Mullennix / Getty Images

Det er viktig å vurdere avstanden fra overføringstårnet og eventuelle hindringer som ligger mellom antennen og tårnet. Disse faktorene påvirker også utendørsantenner, men det er mer viktig å ta hensyn til disse detaljene siden innendørs antenner rangert likt av Consumer Electronics Association.

Avstand fra sendetårnet

Det er ikke en spesifikk kjørelengde som avgjør om en innendørs antenne vil fungere for deg. Hvis du bor innenfor bygrensen til TV-stasjonen, vil du sannsynligvis kunne bruke en innendørs antenne.

For eksempel, hvis du bor i et mellomstort marked og bruker en innendørs antenne, vil du sannsynligvis få alle OTA-kringkastingsstasjonene i digital høydefinisjon uten problem.

Hindringer mellom antenne og transmisjonstårn

Hindringer kan være fjell, åser, bygninger, vegger, dører, mennesker som går foran antennen, etc. Disse skaper kaos med TV-signaler og påvirker påliteligheten til signalmottak.

Derfor, når du sammenligner innendørs til utendørs antenner, innendørs antenner vanligvis:

  • Har et kortere mottaksområde
  • Installere enklere
  • Koster mindre

Innendørs antennevurderingssystem

Eduardo Grigoletto / Getty Images

Innendørs antenner er vurdert samme av Consumer Electronics Association (CEA), men det betyr ikke at de alle utfører det samme. Dette er fordi innendørs mottak kan være inkonsekvent.

Når en innendørs antenne er godkjent for privat bruk av CEA bør du se en CEA hake logo på emballasjen at CEA er ansvarsfraskrivelse som sier at antennen "møter eller overgår CEA ytelsesspesifikasjoner for innendørs antenner."

Vil en innendørs antenne fungere for deg?

En innendørs antenne kan fungere for deg, men du bør være forsiktig fordi den kanskje ikke henter alle stasjonene i ditt område, eller det kan kreve hyppig justering avhengig av ønsket stasjon.

Vårt råd er å gå til AntennaWeb.org for å se hvilken type utendørs antenne de anbefaler for din spesifikke adresse. Deretter kan du sammenligne utendørs antenne anbefalinger med hva som er tilgjengelig i en innendørs modell, eller i det minste få en idé om hvor staver eksisterer i forhold til din bolig. Dette skal hjelpe deg med å avgjøre om en innendørs modell passer for deg.

Retningsbestemt mot flerretnings utendørsantenner

Andrew Holt / Getty Images

Utendørsantenner kommer i to varianter, retningsbestemt og flerretningsbestemt. Retningsantenner må peke mot overføringstårnet for å motta et signal, mens flerretningsantenner kan motta signaler når den ikke peker mot overføring tårnet. Dette er et poeng å huske når du velger en antenne, for hvis du velger en retningsantenne og trenger flerveis, vil du ikke motta noen stasjoner.

Utendørs antennevurderingssystem

Antenna Web vurderer utendørsantenner med et 6-farges rangeringssystem. Disse klassifiseringene skal vises på utsiden av et CEA-godkjent produkt:

  • Gul - Liten flerdireksjonell
  • Grønn - Middels flerdireksjonell
  • Lysegrønn - Stor flerretning eller liten flerretning med forforsterker
  • rød - Medium retningsbestemt
  • Blå - Medium retningsbestemt med forforsterker
  • Purple - Stor retningsbestemt med forforsterker

Fargene er designet for å hjelpe deg med å velge en antenne uten å måtte sammenligne spesifikasjonene mellom modellene. Med andre ord, gulkodede antenner skal fungere konsekvent med hverandre. Det samme gjelder grønt, blått osv.

Instruksjoner for bruk av antennenett

Jim Wilson / Getty Images

Antenne Web gjør det enkelt å velge en utendørs antenne i USA. Etter at du har skrevet inn detaljene dine, blir du sendt til en resultatside. Siden viser en liste over antennetyper og stasjoner som er plukket opp i ditt område sammen med den anbefalte antennetypen. Du har muligheten til å sortere etter alle digitale eller analoge TV-stasjoner. Vi anbefaler sortering etter digital.

Listen over antenner har noen viktige felt å se på, for eksempel frekventildeling av stasjonen og kompassretning, som er den beste retningen for å peke antennen din for å motta den aktuelle stasjonen. Du kan også se et kart over adressen din som viser retningen antennen skal rettes mot.

CEA sier at stasjonene som er oppført i tjenestene, er begrenset, og at du, avhengig av detaljene i installasjonen din, kanskje kan motta mange flere stasjoner som ikke vises i listen.

Fordeler med å bruke en antenne

Jeff Smith / Getty Images

Selv om du abonnerer på satellitt, kan du bruke en antenne til å motta lokale kringkastingsstasjoner. Fordelene med å bruke en antenne inkluderer å ikke måtte betale for premium HD-tjeneste, og motta et pålitelig signal under kraftige tordenvær.

Ved å bruke en antenne får du tilgang til den lokale kringkastings-TV-stasjonens gratis kringkastingssignaler i HD (HD). En annen fordel er at du i noen markeder kanskje kan motta lokale kanaler som ikke tilbys av kabel- eller satellittleverandøren din.

En antenne kan gi trygghet å vite at du har tilgang til programmering selv om din kabel- eller satellittmottak svikter. Motta over-the-air signaler er også gratis, noe som betyr at du ikke trenger å abonnere på kabel- eller satellittleverandørens HD-pakke for å se lokale kanaler i HD-kvalitet.


Legg igjen en kommentar