Å fikse en bilradio som sluttet å fungere etter at batteriet døde

Stopp hvis du har hørt denne før. Du lot frontlysene være på, og batteriet gikk tomt. Eller det ble bare død fordi uansett, det var gammelt, og det er kaldt ute, og ingenting varer evig. Uansett gikk batteriet dødt, og du taklet problemet: en start, eller en batterilader, eller til og med et nytt batteri, problemet ble løst, og du er tilbake på veien. Alt er greit, ikke sant? Bortsett fra nå fungerer ikke radioen din.

Først ble batteriet ditt dødt, og nå er bilstereoen din død, og den blir virkelig bare en av de dagene. Så du kjører resten av veien til jobb i stillhet, og du håper at neste trinn ikke kommer til å være å kjøpe en helt ny bilstereo. Og det er det sannsynligvis ikke. I de fleste tilfeller er det mye enklere å fikse en bilstereo som sluttet å fungere etter at batteriet døde.

Selvfølgelig kan det også være mye mer komplisert.

Web / Jeremy Laukkonen


Sprekker koden for det døde batteriet og Deader Car Radio

Det er noen forskjellige grunner til at en bilradio slutter å fungere etter at batteriet har gått helt ut. Den første, og uten tvil mest vanlige, er at radioen har en tyveribeskyttende funksjon som starter når batteristrømmen fjernes. Når det skjer, er alt du trenger å gjøre å angi riktig bilradiokode, og du er tilbake i virksomhet.

I noen sjeldnere tilfeller kan det hende du har å gjøre med en skadet radio eller til og med skade på andre elektriske systemer enn din radio. For eksempel, hvis radioen din sluttet å virke etter en startet start, kunne radioen - og annen delikat elektronikk - ha blitt stekt.

Hvis du er heldig, kan det bare være en sikring, og hvis du ikke er det, må dette bare tjene som en leksjon om hvor viktig det er å koble til jumperkabler og batteriladere riktig.


Noen vanlige årsaker til denne typen problemer

 1. Sikkerhetsfunksjoner
  1. Hvis radioen din blinker "kode", er dette sannsynligvis problemet du har å gjøre med.
  2. Bilstereoanlegg med en kodefunksjon krever at du skriver inn en forhåndsinnstilt kode når batteriet dør eller kobles fra.
  3. Koden kan være i brukerhåndboken din, eller du må kanskje kontakte en forhandler.
 2. Skader ble gjort under en hoppstart
  1. Komponenter i det elektriske systemet kan bli skadet under en start, hvis ikke forholdsregler tas.
  2. Kontroller relevante sikringer og smeltbare koblinger før du fordømmer radioen.
  3. Hvis radioen har både strøm og jord, har den sannsynligvis en intern feil.
 3. Ren tilfeldighet
  1. Mens et dødt batteri, eller en start, kan føre til en bilradio som ikke fungerer, kan det også være en merkelig tilfeldighet.
  2. Hvis radioen din ikke har en sikkerhetskode, og alle smeltbare lenker og sikringer sjekker ut, må du gjøre mer diagnostisk arbeid for å finne ut hva som skjer.

The Curious Case of the Car Radio Code

Bilradiokoder er ment å fungere som en slags passiv tyverifunksjon. Når strømmen til radioen kuttes, sparker funksjonen inn, og når strømmen returneres, er enheten i utgangspunktet muret til du skriver inn en bestemt kode. Avlesningen kan vise, så hjelpsomt, ordet "kode", eller det kan bare forbli tomt, eller det kan vise en enda mer stump melding, avhengig av produsent.

Poenget her er at det hovedsakelig er OEM-hovedenheter som inkluderer denne funksjonen, og at tyver hovedsakelig retter seg mot ettermarkedshodeenheter når de i det hele tatt stjeler bilradioer. Det betyr at bilradiokoder nesten overveldende blir hodepine for de lovlige eierne av disse bilradioene, i stedet for tyvene de er ment å være for ulempe.

Den beste måten å håndtere en bilradiokode på er å ikke takle den i det hele tatt. Hvis du har en radio med denne funksjonen, og batteriet ikke allerede har gått dødt, vil du finne ut koden og skrive den - og tilbakestillingsprosedyren - på forhånd.

Prosessen for å finne en bilradiokode er forskjellig fra merke til merke, men du vil vanligvis begynne med å se i brukerhåndboken. Hvis du kjøpte bilen din brukt, kan den forrige eieren ha skrevet opp nummeret i manualen, og noen manualer har faktisk et sted å gjøre det. Hvis den ikke er der, kan du sjekke OEM-nettstedet eller kontakte din lokale forhandler, selv om du kanskje ender med å måtte betale en lokal butikk eller online tjeneste for å slå opp koden.


Farene ved feil lading eller start av bil

Hvis bilradioen din sluttet å virke etter en start, eller etter batterilading, kan problemet fortsatt være relatert til en bilradiokodefunksjon. Før du gjør noe annet, vil du utelukke det. Forsikre deg om at radioen din ikke har den funksjonen, og hvis den gjør det, må du kontrollere at inntasting av riktig kode ikke får radioen i gang igjen. Hvis ikke, ser du kanskje på et større problem.

Problemet er at selv om det er helt trygt å starte eller lade et bilbatteri når prosedyren utføres riktig, er det ekstremt utrygt når prosedyren ikke utføres riktig. Den største faren ved å starte eller lade et batteri er faktisk knyttet til den eksplosive naturen til hydrogengassen som kan lekke fra et blysyrebatteri.

Dette er grunnen til at den siste kabelen du kobler til alltid skal være en jordkabel, og den skal være hekta til jord, i stedet for batteriet. Hvis du kobler deg direkte til et batteri og hydrogengass har lekket fra batteriet, kan den resulterende gnisten antenne gassen og forårsake en eksplosjon.

Utover faren for å faktisk eksplodere batteriet ditt, noe jeg antar ikke skjedde, siden en død radio ville være minst av dine bekymringer på det tidspunktet, kan det også forårsake skade på det elektriske systemet når du kobler til gummikabler eller en feil lader.

Hvis kablene ble koblet bakover når som helst, og radioen din sluttet å fungere som et resultat, kan det hende at radioen kan stekes. Og bortsett fra radioen din, kan et hvilket som helst antall andre komponenter også stekes.


Når sikringer og smeltbare koblinger redder dagen

I motsetning til mennesker, som kanskje bruker hele livet på jakt etter et formål, blir sikringer født i denne verden med den sikre og sikre kunnskapen om at de en dag vil dø for å redde en annen. I tilfelle bilradiosikringen er den designet for å ofre seg selv for å forhindre at en farlig mengde strøm strømmer gjennom bilradioen din og den tilhørende kretsen.

Hvis radioen din er død på grunn av en feil start eller lading, og du er heldig, kan du oppdage at bilradiosikringen din er sprengt. I noen tilfeller kan det være sikringen som ligger inne i radioen, mens det i andre kan være sikringen i bilens sikringsskap.

I andre tilfeller kan du oppdage at en smeltbar lenke har blåst, eller at en ledning et sted har smeltet. I andre langt mer alvorlige scenarier kan du oppdage at andre elektroniske komponenter, helt til og med din ekstremt dyre elektroniske kontrollenhet, også kan ha blitt skadet.

Dette er grunnen til at det er så viktig å vite hvordan du kobler til jumperkabler og aldri, noen som helst, uansett hvor velmenende, kobler dem galt. Å bare være en god samaritan betyr tross alt ikke at de faktisk vet noe om biler.

Noen ganger skjer tilfeldigheter faktisk

Når to ting skjer på nøyaktig samme tid, er det lett å bare anta at de er i slekt. Og når det gjelder døde batterier og døde bilradioer, er det en klar sjanse for at problemene er relatert. Du kan imidlertid oppdage at bilradioen din plutselig slutter å jobbe av en helt uten tilknytning.

For eksempel, hvis radioen din slås på og viser en stasjon, men ingen lyd kommer ut av høyttalerne, er det sannsynligvis et problem med høyttalerne eller ledningene eller til og med antennen. I samme retning kan en bilstereo med en ikke-fungerende radio spores opp til et antenneproblem hvis andre lydkilder, som CD-spilleren, fungerer helt fint.


Legg igjen en kommentar