Når bilvarmeren blåser kald luft

Det er mange forskjellige måter en bil varmer kan mislykkes på, men problemet du beskriver skyldes vanligvis ett av to grunnleggende problemer. Enten strømmer det ikke kjølevæske gjennom varme kjernen din, eller luft fra blås motoren ledes ikke gjennom varme kjernen din. Det er en rekke forskjellige underliggende årsaker som kan føre til disse situasjonene der en bil varmer plutselig slutter å fungere, men du kommer vanligvis til å håndtere den ene eller den andre.

Tuomo Vainamo / Folio Images / Getty Images


Rask krasj kurs i drift av bil varmer

For det første gjelder alt her biler med vannkjølte motorer. Hvis du kjører en gammel Volkswagen med en luftkjølt motor eller en helt ny elbil, har du en slags elektrisk varmeapparat som enten ikke får strøm eller bare er ødelagt.

De fleste biler på veien har fortsatt vannkjølte motorer, og deres varmesystemer fungerer på det samme grunnleggende prinsippet. Varm kjølevæske fra motoren passerer gjennom en varme kjerne, som ser ut og fungerer omtrent som en liten radiator, og en blås motor tvinger luft gjennom den. Luften blir deretter oppvarmet av kjølevæsken, og deretter varmer opp det indre av kjøretøyet.

Dette er grunnen til at det tar litt tid før varmeovner begynner å blåse varm luft. Inntil motoren varmer opp, er det ingen varme for varme kjernen å trekke ut. Det er også grunnen til at en plugget varme kjerne, fast termostat eller luft i kjølesystemet alle kan føre til at bilens varmeapparat blåser kaldt.


Bil varmer blåser kaldt på grunn av problemet med kjølesystemet

Det er fire hovedproblemer med kjølesystemet kan føre til at varmeapparatet blåser kaldt:

  1. Stakk termostaten.
  2. Luft i kjølesystemet.
  3. Plugget varme kjerne.
  4. Kjølevæske strømmer ikke gjennom varme kjernen.

Det er litt mer komplisert enn i praksis, men dette er de vanligste varmeproblemene du vil støtte på.

Termostater er i det vesentlige ventiler som åpnes og lukkes avhengig av temperaturen på kjølevæsken. For å la motoren varme seg, forblir de lukket til kjølevæsken i motoren når et gitt temperaturområde. Og hvis de ikke åpner på det tidspunktet, vil ikke kjølevæske sirkulere ordentlig, motoren kan bli overopphetet, og du kan oppleve et problem der varmeren blåser kaldt.

Når en termostat stikker opp, kan den forhindre at motoren varmes opp ordentlig, eller i det minste forlenge oppvarmings perioden. Hvis varmeapparatet blåste lunkent i stedet for kaldt, ville en termostat som stod åpen, ha vært en potensiell årsak.

Et annet vanlig problem er når luft kommer inn i kjølesystemet. Siden varme kjernen ofte er høydepunktet i et kjølesystem, kan luft bevege seg inn i den og bli fanget. Hvis det er tilfelle, må luft boblene skylles ut for å løse problemet.

Pluggede varme kjerner kan også føre til at bilens varmeapparat blåser kaldt. Den beste måten å sjekke om dette er et berørings fritt termometer, som lar deg sjekke om kjølevæske strømmer gjennom varme kjernen eller ikke. Hvis ikke, vil det ofte løse problemet å skylle varme kjernen.

Noen biler har en ventil installert i varmeapparatets innløps ledning som drives av vakuum eller en mekanisk kabel. Hvis den ventilen sitter stengt, er det en annen grunn til at en bil varmer blåser kaldt.

Til slutt kan en varme kjerne kobles til på mer enn én måte. Når du hører om en plugget varme kjerne, betyr det vanligvis at korrosjon og annet søppel har tettet de indre rørene, og spyling vil ofte rydde opp. Imidlertid kan finnene til en varme kjerne også bli tilstoppet med lo, furunåler og annen skade som klarer å komme inn i varme boksen. Løsningen for dette er selvfølgelig å bryte opp eller fjerne varmeapparatet og rengjøre finnene.


Andre grunner til at en bil varmer kan blåse kaldt

De fleste årsakene til at en bil varmer blåser kaldt har å gjøre med varme kjernen, men du kan også ha et mekanisk, elektrisk eller vakuum problem. Spesifikasjonene vil variere ganske mye fra ett kjøretøy til et annet, men de fleste systemer har en slags blandings dør som endrer hvordan luft strømmer eller ikke strømmer gjennom varme kjernen.

Når en blandings dør setter seg fast, spiller det ingen rolle om varme kjernen fungerer helt fint. Siden blandings døren sitter fast, blir varme kjernen i hovedsak forbigått, og du får ikke annet enn kald luft.

Selvfølgelig er det flere grunner til at en blandings dør kan feste seg, og de holder seg ikke alltid på samme måte. En blandings dør kan bli sittende fast åpen, noe som resulterer i all varme hele tiden, eller sitter delvis lukket slik at alt du får er lunken varme.

En blandings dør kan også bli sittende fast på grunn av mekanisk kobling eller en vakuum ledning som går av, en bryter går dårlig eller en rekke andre grunner. Hvis du mistenker at du har et problem med blandings døren, vil den spesifikke diagnostiske prosedyren avhenge av hvordan kjøretøyets varmesystem er satt opp.


Legg igjen en kommentar