AHK-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .AHK-filtypen er en AutoHotkey Script-fil. Det er en vanlig filtype som brukes av AutoHotkey, et gratis skriptverktøy for automatisering av oppgaver i Windows.

AutoHotkey kan bruke denne filen til å automatisere ting som å klikke på vinduet, skrive ut bokstaver og tall og mer. Det er spesielt nyttig for lange, uttrukne og repeterende handlinger som alltid følger de samme trinnene.


Hvordan åpne en AHK-fil

Selv om AHK-filer bare er tekstfiler, blir de bare forstått og utført i sammenheng med det gratis AutoHotkey-programmet. Det må installeres for at filen skal kunne utføre oppgavene den ble skrevet.

Så lenge syntaksen er riktig, forstår programvaren hva som er skrevet i filen som en serie kommandoer som AutoHotkey skal følge.

Vær ekstra forsiktig med å bare bruke kjørbare filer som disse du har laget selv, eller som du har lastet ned fra en klarert kilde. Øyeblikket en AHK-fil eksisterer på en datamaskin som har AutoHotkey installert, er øyeblikket du risikerer datamaskinen. Filen kan inneholde skadelige skript som kan skade både dine personlige filer og viktige systemfiler.

AutoHotkey-nedlastingssiden inneholder både fullstendig installasjonsversjon av programvaren, samt et bærbart alternativ for både 32-biters og 64-biters versjoner av Windows.

Alt som er sagt, fordi AHK-filer er skrevet i ren tekst, kan hvilken som helst tekstredigerer (som Notisblokk i Windows eller en fra listen over beste gratis tekstredigeringsprogrammer) brukes til å bygge trinnene og gjøre endringer i eksisterende filer. Igjen, men AutoHotkey må være installert for å gjøre at kommandoene som er inkludert i tekstfilen faktisk gjør noe.

Dette betyr at hvis du lager en AHK-fil på datamaskinen din og den fungerer bra med AutoHotkey installert, kan du ikke sende den samme filen til noen andre som ikke har programvaren installert, og forventer at den også fungerer for dem. Det er selvfølgelig med mindre du konverterer den til EXE, som du kan lære mer om i delen nedenfor.

Det ser ikke ut til at du har åpnet en AHK-fil hvis instruksjonene i filen ikke gjør noe åpenbart. For eksempel, hvis din er satt opp til å bare skrive ut en setning etter at du har angitt en spesiell kombinasjon av tastaturkommandoer, vil ikke åpning av den bestemte filen avsløre noe vindu eller indikasjon på at den kjører. Du vil imidlertid helt sikkert vite at du har åpnet en hvis den er konfigurert til å åpne andre programmer, slå av datamaskinen osv. - noe åpenbart.

Imidlertid vises alle åpne skript i Oppgavebehandling som AutoHotkey, så vel som i varslingsområdet på oppgavelinjen i Windows. Så hvis du ikke er sikker på om en AHK-fil for øyeblikket kjører i bakgrunnen, må du sjekke disse områdene.


Hvordan konvertere en

AHK-filer kan konverteres til EXE slik at de kan kjøres uten å eksplisitt installere AutoHotkey. Du kan lese mer om konvertering til EXE på selskapets Konverter et skript til en EXE (ahk2exe) -side.

I utgangspunktet er den raskeste måten å gjøre det på å høyreklikke på filen og velge Kompilere skript alternativ. Du kan også gjøre denne konverteringen gjennom Ahk2Exe-programmet som er inkludert i AutoHotkeys installasjonsmappe. Du kan søke etter det via Start-menyen eller se i denne mappen:

C: Program Files AutoHotkey Compiler

AutoIt er et program som ligner på AutoHotkey, men som bruker AUT- og AU3-filformatene i stedet. Det kan ikke være en enkel måte å konvertere AHK til et av disse formatene, så du må kanskje omskrive skriptet helt i AutoIt hvis dette er det du leter etter.


AHK-fileksempler

Nedenfor er noen eksempler som du kan bruke på få minutter. Bare kopier en til en tekstredigerer, lagre den med .AHK-filtypen, og åpne den deretter på en datamaskin som kjører AutoHotkey. De kjører i bakgrunnen (du vil ikke "se" dem åpne) og fungerer umiddelbart når de tilsvarende tastene blir utløst.

Denne vil vise eller skjule skjulte filer hver gang Windows og H tastene trykkes samtidig. Dette er mye raskere enn manuelt å vise / skjule skjulte filer.

; Bruk Windows Key + H for å vise eller skjule skjulte filer
#h ::
RegRead, HiddenFiles_Status, HKEY_CURRENT_USER, programvare Microsoft Windows CurrentVersion Explorer Advanced, Hidden
Hvis HiddenFiles_Status = 2
RegWrite, REG_DWORD, HKEY_CURRENT_USER, programvare Microsoft Windows CurrentVersion Explorer Advanced, Hidden, 1
Else
RegWrite, REG_DWORD, HKEY_CURRENT_USER, programvare Microsoft Windows CurrentVersion Explorer Advanced, Hidden, 2
WinGetClass, eh_Class, A
Hvis (eh_Class = "# 32770" ELLER A_OSVersion = "WIN_VISTA")
send, {F5}
Else PostMessage, 0x111, 28931 ,,, A
Tilbake

Følgende er et mye enklere AutoHotkey-skript som er helt redigerbart etter eget ønske. Det åpner et program med en hurtig hurtigtast. I dette eksemplet har vi satt skriptet til å åpne Notisblokk når VINN + N trykkes.

#n :: Kjør Notisblokk

Her er en lignende som raskt åpner ledeteksten hvor som helst:

#p :: Kjør cmd

Se hurtigreferansen til AutoHotkey for syntaksspørsmål og andre eksempler på skript.


Kan du fortsatt ikke åpne den?

Hvis filen din ikke kjører når AutoHotkey er installert, og spesielt hvis den ikke viser tekstkommandoer når den vises med et tekstredigeringsprogram, er det en veldig god sjanse for at du ikke har en AutoHotkey Script-fil.

Noen filer bruker et suffiks på slutten som er stavet mye som ".AHK", men det betyr ikke at du skal behandle filene som like - de åpner ikke alltid med de samme programmene eller konverterer med de samme verktøyene.

For eksempel, kanskje du virkelig har en AHX-fil, som er en WinAHX Tracker Module-fil som ikke har noen sammenheng med skriptfiler som brukes med AutoHotkey. Eller det kan være en AHS-fil som brukes med Photoshop.

En annen lignende lyd, men helt annen filtypen er APK. Dette er applikasjoner som kjører på Android-operativsystemet og er så langt fra tekstfiler som mulig, så hvis du har en av dem, vil du ikke kunne bruke AutoHotkey-åpnerne ovenfra for å åpne den.

ASHX filer er et annet eksempel. Bare en bokstav legges til filtypen, men formatet har i stedet å gjøre med ASP.NET-webserverapplikasjoner.

Poenget her er å undersøke filtypen den bruker, slik at du kan finne riktig program som kan åpne eller konvertere filen.


Legg igjen en kommentar