ASHX-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med ASHX-filtypen er en ASP.NET Web Handler-fil som ofte inneholder referanser til andre websider som brukes i et ASP.NET-webserverprogram.

Funksjonene i ASHX-filen er skrevet på programmeringsspråket C #, og noen ganger er referansene så korte at en ASHX-fil kan ende opp med å bare være en enkelt kodelinje.

De fleste støter bare på ASHX-filer ved et uhell når de prøver å laste ned en fil fra et nettsted, som en PDF-fil. Dette skyldes at ASHX-filen refererer til PDF-filen for å sende den til nettleseren for nedlasting, men ikke navngir den riktig, og legger ved .ASHX på slutten i stedet for .PDF.


Hvordan åpne en ASHX-fil

ASHX-filer er filer som brukes med ASP.NET-programmering og kan åpnes med et hvilket som helst program som koder i ASP.NET, som Microsoft Visual Studio og Microsoft Visual Studio Community.

Siden de er tekstfiler, kan du også åpne ASHX-filer med et tekstredigeringsprogram som Notepad ++. Bruk denne listen over beste gratistekstredigerere for å se våre favoritter.

ASHX-filer er ikke ment å vises eller åpnes av en nettleser. Hvis du har lastet ned en ASHX-fil og forventet at den skulle inneholde informasjon (som et dokument eller andre lagrede data), er det sannsynlig at noe er galt med nettstedet, og i stedet for å generere brukbar informasjon, ga den denne server-filen i stedet.

Du kan teknisk sett se teksten til en ASHX-fil ved hjelp av noen nettlesere, men det betyr ikke at filen skal åpnes på den måten. Med andre ord, en ekte ASHX-fil, som inneholder lesbar tekst for ASP.NET-applikasjoner, kan vises i nettleseren din, men ikke alle .ASHX-filer er faktisk ASP.NET Web Handler-filer. Det er mer om dette punktet nedenfor.

Det beste trikset med en ASHX-fil er å bare gi den navnet til den typen fil du forventet å være. Det ser ut til at mange egentlig skal være PDF-filer, så hvis du for eksempel laster ned en ASHX-fil fra det elektriske selskapet eller banken din, kan du bare gi den nytt navn som statement.pdf og åpne den med en PDF-leser. Bruk samme logikk for en musikkfil (gi den nytt navn til file.mp3), bildefil (.png eller .jpg) osv.

Når disse problemene oppstår, har nettstedet du besøker som kjører ASHX-filen en slags problem, og dette siste trinnet, der ASP.NET HTTP Handler som behandler ASHX-filen på serveren, ikke navngir det til hva som helst .samme det. Så å gi nytt navn til filen er bare du som gjør det siste trinnet selv.

Hvis dette skjer mye når du laster ned PDF-filer spesifikt, kan det være et problem med PDF-plugin-modulen som nettleseren din bruker. Du bør kunne fikse denne feilen ved å bytte nettleser til å bruke Adobe PDF-plugin-modulen i stedet.

Du kan ikke bare gi nytt navn til en fil for å ha en annen utvidelse og forvente at den fungerer som den skal fordi endring av filtypen faktisk ikke endrer filformatet. For eksempel kan du ikke gi nytt navn til en .PDF-fil til en .DOCX-fil og anta at den åpnes helt fint i en tekstbehandler. Et konverteringsverktøy er nødvendig for ekte filkonverteringer.


Hvordan konvertere en ASHX-fil

Du trenger ikke å konvertere en ASHX-fil til noe annet format, med mindre det er et av filformatene som er oppført i dialogboksen "Lagre som" i Microsoft Visual Studio eller et av de andre programmene som er nevnt ovenfor.

Formatene som er oppført der, er andre tekstbaserte formater siden det er hva en ekte ASHX-fil er - en tekstfil.

Hvis ASHX-filen noen gang ble endret til å bruke en annen filtypen, vil den sannsynligvis umiddelbart slutte å fungere på ASP.NET-webserveren, siden andre filer som refererer til den ikke vet hvor filen er.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du ikke kan åpne en ASHX-fil, må du kontrollere at du faktisk bruker en ASHX-fil. Noen filer bruker filendelser som ser ut som .ASHX når de egentlig bare er stavet på samme måte.

For eksempel er en ASHX-fil ikke den samme som en ASH-fil, som kan være en Nintendo Wii System Menu-fil, Audiosurf Audio Metadata-fil eller KoLmafia ASH Script-fil. I hvert av disse tilfellene kreves et annet program for å åpne ASH-filen.

Det samme gjelder hvis du har en ASX-, ASCX-, ASHBAK- eller AHX-fil. Disse er henholdsvis Microsoft ASF Redirector-filer eller Alpha Five Library midlertidige indeksfiler; ASP.NET Web User Control-filer; Ashampoo Backup Archive filer; eller WinAHX Tracker Module-filer eller AutoHotkey Script-filer.

Ideen i alle disse tilfellene er enkel: undersøk filtypen for å se hvilket program som kan åpne det, eller hvilken tjeneste / applikasjon som kan konvertere det til et nytt format.


Legg igjen en kommentar