ACT-fil (hva det er og hvordan man åpner en)

En fil med ACT-filtypen er en Adobe Color Table-fil (også kalt en Color Lookup Table-fil) som brukes av Adobe Photoshop for å lagre en samling forhåndsdefinerte farger. Når du lagrer et bilde for nettpublisering, kan du legge til eller eliminere farger for å favorisere et bilde av høyere kvalitet eller en lavere filstørrelse.

Hvis den ikke brukes med Photoshop, kan du i stedet ha en ADPCM komprimert lydfil. Disse ACT-filene er lydfiler som brukes av noen MP3-spillere og stemmeopptakere som komprimerer lydfilen ved hjelp av Adaptive Differential Pulse Code Modulation.

Alma CAD / CAM-dokumentfiler bruker også ACT-filtypen. Disse filene lagrer instruksjoner som 3D-skjæremaskiner bruker for å forstå hvordan noe skal kuttes.

En ACT-fil kan i stedet være en Genesis3D Actor-fil, en DS Game Maker Action-fil eller en FoxPro Documenting Wizard Action Diagram-fil.


Hvordan åpne en ACT-fil

Adobe Color Table-filer kan åpnes med Adobe Photoshop. Flere forhåndsinnstillinger er allerede inkludert i Photoshops installasjonskatalog, i mappen " Forhåndsinnstillinger no_US Lagre for nettinnstillinger Fargetabeller ", men for nye kan du importere dem slik:

  1. Åpne bildet du vil bruke ACT-filen på.

  2. Bruk Photoshop Fil> Lagre for Internett ... menyen for å åpne skjermen du vil bruke til å importere ACT-filen.

  3. Trykk eller klikk på den lille menyknappen øverst til høyre i delen "Fargetabell". I den menyen velger du Last inn fargetabell ... for å bla etter ACT-filen du vil åpne.

Denne menyen er også der du oppretter en ACT-fil for å lagre innstillingene for senere bruk. Bare velg Lagre fargetabell ... hvis du vil gjøre det.

Du bør også kunne åpne en Adobe Color Table-fil med Adobe Illustrator.

ADPCM komprimerte lydfiler åpnes med Konvertor, en Windows-filbehandling som åpner alle slags filtyper, inkludert ikke bare lydfiler, men også videoer, arkiver, bilder og mer.

ACT-filer som er Alma CAD / CAM Dokumentfiler kan åpnes med Alma act / cut 3D, Alma act / weld og Alma act / tubes.

Genesis3D Actor-filer er 3D-tegn opprettet med Genesis3D. Dette programmet kan åpne disse typer ACT-filer, men det bør også Autodesk's 3ds Max og chUmbaLum sOft's MilkShape 3D.

Hvis ACT-filen din i stedet er en DS Game Maker Action-fil, skal den åpnes med Invisionsofts DS Game Maker, men dessverre finner vi ikke en nedlastingskobling for den. Filen brukes til å lagre en spillhandling som å spille av lyder eller vise grafikk. De lagres vanligvis med ACTX-filer, som fungerer som en beskrivelse av handlingen.

Microsofts avviklede Visual FoxPro brukes til å åpne FoxPro Documenting Wizard Action Diagram-filer.

Med tanke på antall formater som ACT-utvidelsen brukes til, og den lange listen over programmer som åpner disse formatene, kan det hende du veldig godt oppdager at ett program du har installert er standard "åpent" program for filer som slutter på ACT, men du ville heller et annet program være. Hvis det er tilfelle, se Slik endrer du filtilknytninger i Windows for å få hjelp til å endre det.


Hvordan konvertere en ACT-fil

ACT-filer som brukes med Photoshop kan ikke konverteres til noe annet format, de andre filformatene ovenfor kan lagres i nye formater, du kan sannsynligvis ikke bruke en filkonverter til å gjøre det. Hvis filen kan konverteres, er hvert enkelt program sannsynligvis i stand til å konvertere sin egen ACT-fil til et nytt format. For eksempel skal Konvertor kunne lagre en ACT-lydfil til et mer vanlig lydformat som MP3 eller WAV.

Vanligvis, hvis et program er i stand til å konvertere en fil til et annet format, gjøres det via Fil> Lagre som-menyen eller noen type Eksporter eller Konverter-meny.

Legg igjen en kommentar