Slik logger du av Windows 10

Det er en god ide å logge ut og slå av datamaskinen din regelmessig. Men spesielt hvis du er vant til tidligere versjoner av Windows, er det noen små endringer i hvordan du logger av Windows 10 som kan føre deg opp. Her er hva du trenger å vite.


Slik logger du av Windows 10 raskt ved hjelp av Alt + F4

Alt + F4 er kommandoen "Lukk nåværende vindu", men Windows 8 og Windows 10 bruker begge begge den til å lukke Windows. Denne kommandoen er kontekstsensitiv, så hvis du har et åpent program, blir det spurt om du vil lukke det i stedet.

Web

For å bruke den, logg ut av Windows, trykk på Windows + D. for å komme til skrivebordet, eller bare lukke eventuelle programmer du har åpnet, og trykk deretter på Alt + F4 og et vindu åpnes der du blir spurt om du vil slå av, endre brukere eller på annen måte logge av.

Husk denne snarveien, spesielt i situasjoner der du raskt vil slå av datamaskinen, for eksempel for sent til en avtale.


Slik logger du ut av Windows 10 ved hjelp av Ctrl + Alt + Del

Siden Windows 95 har Ctrl + Alt + Del åpnet en meny som gir deg tilgang til Oppgavebehandling eller et sett med kommandoer. For Windows 10, samt 7 og 8, gir det deg en liste over mulige kommandoer. Windows 10 tilbyr følgende:

  • Låse: Lar deg holde datamaskinen på, med alle programmer i gang, men returnerer den til passordskjermen. Bra for når du trenger å gå bort fra datamaskinen mens den fremdeles gjør en oppgave.
  • Bytt Bruker: Lar deg bytte til en annen konto, og avslutte arbeidet som for øyeblikket utføres.
  • Logg av: Denne kommandoen lar deg logge av Windows umiddelbart, slå av alle programmer og returnere deg til passordskjermen.
  • Task manager: Dette åpner Windows Oppgavebehandling.

Bruk bare Ctrl + Alt + Del under omstendigheter, for eksempel en datamaskin som fungerer for sakte til å være brukbar. Hvis du logger av Windows 10 ved å bruke denne metoden, slettes alt arbeidet du har gjort, og du kan også miste alt arbeidet du har gjort på nettleserfanen.


Slik logger du ut av Windows 10 ved hjelp av Start-menyen

En annen metode er å bare trykke på Windows-tasten, eller velg Windows ikonet i nederste venstre hjørne av Windows 10. Dette åpner Start-menyen, og du kan velge strøm~~POS=TRUNC ikonet, og velg deretter Søvn, Shut Downeller Restart.

Dvalemodus vil la datamaskinen gå, men slå av de fleste strømkrevende funksjoner, inkludert skjermen; Restart vil starte datamaskinen på nytt, og Shut Down vil slå den av. Igjen, det vil overstyre alt annet på datamaskinen, så vær sikker på at du vil slå av helt før du gjør det.

Web 

Dette er litt forskjellig fra startmenyen i Windows 7, som bruker en "rullegardin" -knapp nederst til høyre på menyen, og Windows 8, som krever at du velger brukernavnet ditt for å åpne nedleggingsmenyen.


Når alt annet mislykkes: Bruk hardbryteren

Hvis det er en situasjon der du må slå av datamaskinen umiddelbart, og ingenting fungerer, kan du finne av-bryteren og enten slå den av eller holde den nede. Mens moderne datamaskiner sjelden har en "hard" bryter i ordets rette forstand, det vil si en bryter som slår av strømkilden til datamaskinen, er de vanligvis programmert til å akseptere å holde nede strømknappen som en lignende metode.

Dette bør bare brukes hvis du ikke har noen andre muligheter i det hele tatt, siden det kan ødelegge datamaskinen din. Selv om risikoen for dette har redusert drastisk, til det punktet hvor det er lite sannsynlig å skje, er det fortsatt en risiko, og bør behandles deretter.

Legg igjen en kommentar