ACCDE-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med ACCDE-filtypen er en Microsoft Access Execute Only Database-fil som brukes til å beskytte en ACCDB-fil. Den erstatter MDE-formatet (som sikrer en MDB-fil) som brukes av eldre versjoner av MS Access.

VBA-koden i en ACCDE-fil lagres på en måte som hindrer noen i å se eller endre den. Når du lagrer en Microsoft Access-database i ACCDE-format, kan du også velge å beskytte tilpasset databasekode, samt å kryptere hele filen bak et passord.

En ACCDE-fil hindrer også noen i å skrive endringer i rapportene, skjemaene og modulene.


Hvordan åpne en ACCDE-fil

ACCDE-filer åpnes med Microsoft Access og sannsynligvis også noen andre databaseprogrammer.

Microsoft Excel importerer ACCDE-filer, men disse dataene må da lagres i et annet regnearkformat. Dette gjøres gjennom Excel-er filet > Åpen meny - bare vær sikker på at du velger Få tilgang til databaser alternativet slik at Excel kan finne ACCDE-filen.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne ACCDE-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne ACCDE-filer, kan du lære hvordan du gjør den endringen i Windows.

Ærlig talt er dette høyst usannsynlig, da det ikke er så mange programmer som åpner denne typen filer. Databasefiler er ikke like vanlige som lyd-, video- eller dokumentfiltyper.


Hvordan konvertere en ACCDE-fil

De fleste filer (som DOCX, PDF, MP3, etc.) kan konverteres til et annet format ved hjelp av en gratis filkonverterer, men det er ikke tilfelle for ACCDE-filer.

Du kan ikke konvertere en ACCDE-fil til det opprinnelige ACCDB-formatet. Det eneste håpet du har for å gjøre endringer i de skrivebeskyttede delene av en ACCDE-fil, er å ha tilgang til ACCDB-filen som ble brukt til å lage den.

Imidlertid kan det hende du kan reversere ACCDE-filen for å få tilgang til kildekoden ved hjelp av en tjeneste som Everything Access.


Mer informasjon om ACCDE-filer

Du kan lage en ACCDE-fil i Microsoft Access via dens filet > Lagre som > Lagre database som > Lag ACCDE menyen.

Microsoft Access Execute Only Database-filer er bare bakoverkompatible, noe som betyr at en ACCDE-fil opprettet i, for eksempel Access 2013, ikke kan åpnes i Access 2010, men en bygget i 2010 kan åpnes med nyere versjoner.

Husk også at en ACCDE-fil bygget av en 32-biters versjon av Access ikke kan åpnes av en 64-biters versjon, og det samme gjelder omvendt - ACCDE-filer opprettet av en 64-biters versjon av MS Access må åpnes med en annen 64-biters versjon av programmet.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis ACCDE-filen din ikke åpner som du synes den burde, må du dobbeltsjekke at du leser filtypen riktig. Noen filer bruker en utvidelse som ligner på .ACCDE selv om formatene ikke er relaterte.

ACCDB, ACCDT (Microsoft Access Database Template) og ACCDR er noen andre Access-filtyper og skal åpne på en lignende måte som ACCDE-filer, men ACF-, ACV- og AC3-filer er helt forskjellige.

Legg igjen en kommentar