Hva er en MHT-fil, og hvordan åpner du en?

En fil med .MHT-filtypen er en MHTML Web Archive-fil som kan inneholde HTML-filer, bilder, animasjon, lyd og annet medieinnhold. I motsetning til HTML-filer er MHT-filer ikke begrenset til å inneholde bare tekstinnhold.

Web / Tim Fisher 

MHT-filer brukes ofte som en praktisk måte å arkivere en webside på, fordi alt innholdet på siden kan samles i en enkelt fil, i motsetning til når du viser en HTML-webside som bare inneholder lenker til bilder og annet innhold som er lagret andre steder .


Hvordan åpne MHT-filer

Sannsynligvis er den enkleste måten å åpne MHT-filer på å bruke en nettleser som Internet Explorer, Google Chrome, Opera eller Mozilla Firefox (med utvidelsen Mozilla Archive Format).

Du kan også se en MHT-fil i Microsoft Word og WPS Writer.

HTML-redaktører kan også åpne MHT-filer, som WizHtmlEditor og BlockNote.

En tekstredigerer kan også åpne MHT-filer, men siden filen også kan inneholde elementer som ikke er tekst (som bilder), vil du ikke kunne se disse objektene i tekstredigeringsprogrammet.

Filer som slutter på .MHTML filtypen, er også Web Archive-filer og kan byttes ut med EML-filer. Dette betyr at en e-postfil kan omdøpes til en webarkivfil og åpnes i en nettleser, og webarkivfilen kan omdøpes til en e-postfil som skal vises i en e-postklient.


Hvordan konvertere en MHT-fil

Med MHT-filen allerede åpen i et program som Internet Explorer, kan du trykke på Ctrl + S hurtigtast for å lagre filen i et annet lignende format som HTM / HTML eller TXT.

CoolUtils.com er en online filkonverterer som kan konvertere en MHT-fil til PDF.

Turgs MHT Wizard kan konvertere MHT-filen til filformater som PST, MSG, EML / EMLX, PDF, MBOX, HTML, XPS, RTF og DOC. Det er også en enkel måte å trekke ut sidens ikke-tekstfiler til en mappe (som alle bildene). Husk imidlertid at denne MHT-omformeren ikke er gratis, så prøveversjonen er begrenset.

Doxillion Document Converter kan fungere som en gratis MHT-filkonverterer. En annen er MHTML Converter som lagrer MHT-filer i HTML.


Mer informasjon om MHT-format

MHT-filer er veldig like HTML-filer. Forskjellen er at en HTML-fil bare inneholder tekstinnholdet på siden. Alle bilder som vises i en HTML-fil er egentlig bare referanser til online eller lokale bilder, som deretter lastes inn når HTML-filen lastes inn.

MHT-filer er forskjellige ved at de faktisk holder bildefilene (og andre som lydfiler) i en fil, slik at selv om de online eller lokale bildene blir fjernet, kan MHT-filen fortsatt brukes til å vise siden og dens andre filer. Dette er grunnen til at MHT-filer er så nyttige for arkivering av sider: filene lagres offline og i en lett tilgjengelig fil, uansett om de fremdeles eksisterer online eller ikke.

Eventuelle relative lenker som pekte på eksterne filer, blir kartlagt og pekt på de som finnes i MHT-filen. Du trenger ikke å gjøre dette manuelt siden det er gjort for deg i MHT-opprettelsesprosessen.

MHTML-formatet er ikke en standard, så selv om en nettleser kanskje kan lagre og vise filen uten problemer, kan det hende at det å åpne den samme MHT-filen i en annen nettleser gjør at den ser litt annerledes ut.

MHTML-støtte er heller ikke tilgjengelig som standard i alle nettlesere. Noen nettlesere gir ingen støtte for det. For eksempel, mens Internet Explorer kan lagre til MHT som standard, må Chrome og Opera-brukere aktivere funksjonen.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes med forslagene ovenfra, har du kanskje ikke noe å gjøre med en MHT-fil i det hele tatt. Sjekk at du leser filtypen riktig. det skal si .mht.

Hvis den ikke gjør det, kan det i stedet være noe som ligner på MTH. Dessverre, bare fordi bokstavene ser like ut, betyr ikke det at filformatene er like eller relaterte. MTH-filer er Derive Math-filer som brukes av Texas Instruments Derive-system og kan ikke åpnes eller konverteres på samme måte som MHT-filer kan.

NTH er også like, men brukes i stedet for Nokia Series 40 Theme-filer som åpnes med Nokia Series 40 Theme Studio.

En annen filtillegg som ser ut som MHT er MHP, som er for Maths Helper Plus-filer som brukes med Maths Helper Plus fra Teachers 'Choice Software.

Legg igjen en kommentar