Hva er Adobe After Effects Expressions?

Et After Effects-uttrykk ligner en linje med datamaskinkode, eller handlingsskript i Flash (nå Adobe Animate.) I likhet med datamaskinkode eller handlingsskript er et uttrykk en formel som forteller After Effects å gjøre noe spesifikt. I motsetning til action-skript, lever uttrykk imidlertid innenfor et elements attributter, som deres skala eller rotasjon.

Så hva er vitsen med å bruke et uttrykk? Vel, uttrykk kan fungere på en rekke måter, men de to beste eksemplene er å animere noe og å påvirke noe animasjon. Hvorfor bruke et uttrykk for å animere i stedet for å bruke nøkkelbilder?


Når og hvordan du bruker uttrykk

Si at du har en ball som beveger seg over skjermen fra venstre til høyre, men at du også vil at ballen skal vri. I stedet for å gå inn for hånd og gjøre det, eller bruke en effekt og gi den mange nøkkelrammer, kan vi ganske enkelt bruke et vrikkeuttrykk på det.

Så vi vil bare ha våre to nøkkelbilder som sier at de skal gå fra venstre til høyre, pluss uttrykket som forteller at det skal vri. Det holder ting fine og organiserte, så vel som lett foranderlige. I stedet for å måtte gjøre om hundrevis av nøkkelbilder hvis vi vil at vrikken vår skal være mer ekstrem, kan vi ganske enkelt endre uttrykket. Så vi animerer objektet vårt på to måter, ved hjelp av nøkkelbilder og bruker et uttrykk.

Et annet vanlig eksempel på hvordan uttrykk kan fungere i After Effects, er å påvirke et stykke animasjon uten å animere det. Du kan skrive et uttrykk som sier etter hvert som tiden går, vil animasjonen vår bli mer ekstrem eller mindre ekstrem.

Hvis vi har en effekt av pulserende lys, kan vi bruke et uttrykk på det som sier når animasjonen vår spiller, blir det pulserende lyset mer og mer dramatisk, uten å faktisk måtte gå inn og animere den effekten som forstørrer. Her animerer vi ikke ved hjelp av et uttrykk, men påvirker et stykke animasjon med uttrykket.


Et vrikende uttrykk som et eksempel

La oss gjøre et enkelt vri uttrykk som et eksempel for å få en forståelse av hvordan de fungerer.

Du vil lage en ny komposisjon i After Effects som er 24 bilder lang, og du vil gjøre handlingsskriptet der inne. Husk nå, i motsetning til action script i Flash (Animate) kan du ikke legge til action script til en komposisjon som helhet. Uttrykk lever innenfor elementer i tidslinjen din og innenfor attributtene til disse elementene. Så du må lage noe å bruke uttrykket på.

La oss lage en enkel firkant med faste stoffer. Truffet Kommando+Y og gjør deg selv en liten firkant. La oss nå gjøre et enkelt uttrykk for å lære hvordan de fungerer.

Når du er solid valgt, treffer du P for å få frem rullegardinmenyen Posisjon i tidslinjen din. Hvis du skal animere den, klikker du bare på stoppeklokke for å aktivere nøkkelbilder, men for å legge til et uttrykk du vil Alternativ or andre+klikk stoppeklokken.

Dette vil gjøre posisjonsattributtet til en ny liten rullegardinmeny og legge til uttrykk: posisjon under den. Du ser til høyre på tidslinjen et område du kan skrive inn som for øyeblikket sier "transform.position."

Dette tekstfeltet her er hvor vi skriver ut alle uttrykkene våre. Et fint, enkelt uttrykk er vrikkeuttrykket som nevnt tidligere - dette vil føre til at objektet ditt beveger seg litt gjennom hele animasjonen.

Wiggle-uttrykket er satt opp slik: wiggle (x, y).

For å starte uttrykket ditt, skriver du "vrikke" - det forteller After Effects at du bruker vrikkeuttrykket etterfulgt av verdiene i parentesen som forteller After Effects når og hvor mye du skal vri.

X står for hvor mange ganger i sekundet du vil at After Effects skal flytte objektet ditt, så hvis bildene dine per sekund er 30, vil det å sette en 30 inn for verdien av X gjøre det slik at objektet ditt beveger seg hver ramme. Å sette inn en 15 på 30 bilder per sekund vil resultere i at annenhver ramme beveger objektet ditt, etc.

Y-verdien står for hvor mye du vil at objektet skal bevege seg. Så en Y-verdi på 100 vil flytte objektet ditt 100 poeng i hvilken som helst retning, og en Y-verdi på 200 vil flytte objektet ditt 200 poeng i hvilken som helst retning.

Så et fullført vrikkeuttrykk vil se ut slik: vrikke (15,250 XNUMX).

Nå ser du firkanten din vrikke rundt scenen din når du treffer play, men du har ikke brukt noen nøkkelrammer i det hele tatt. Du kan til og med gå inn og gjøre eksemplet som ble opprinnelig sitert, og legge til nøkkelrammer på firkanten som beveger seg fra venstre til høyre sammen med uttrykket.


Avrunding av uttrykk

Så i sammendrag er et After Effects-uttrykk et stykke tekst, omtrent som et stykke kode, brukt på en egenskap til et element som påvirker den egenskapen. De fungerer på en rekke måter og har et bredt spekter av bruksområder, men i likhet med kode er de kviste til stave- og tegnsettingsfeil, så sørg for å dobbeltsjekke dem mens du skriver.

Legg igjen en kommentar