XLTM-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med XLTM-filtypen er en Excel Open XML Macro-Enabled Template-fil opprettet av Microsoft Excel. De brukes til å bygge XLSM-filer med samme format.

Filer i dette formatet ligner på Microsoft Excels XLTX-format ved at de inneholder data og formatering, bortsett fra at de også brukes til å lage regnearkfiler som kan kjøre makroer, mens XLTX-filer brukes til å bygge ikke-makro XLSX-regnearkfiler.

Pass på at du ikke forveksler XLTM-formatet med filer som har lignende utvidelse, men som ikke er regnearkfiler, som XLMV-, XTL-, XTG-, XTM- og XLF-filer.


Hvordan åpne en XLTM-fil

XLTM-filer kan åpnes, redigeres og lagres i samme format med Microsoft Excel, men bare hvis det er versjon 2007 eller nyere. Hvis du bruker en eldre versjon av Excel, kan du fortsatt jobbe med XLTM-filen, men du må installere den gratis Microsoft Office Compatibility Pack.

Hvis alt du trenger å gjøre er å åpne XLTM-filen og ikke redigere den eller kjøre noen makroer, kan du bare bruke Microsofts gratis Excel Viewer-verktøy.

Noen gratis Excel-alternativer som kan åpne en XLTM-fil inkluderer WPS Office-regneark, LibreOffice Calc, OpenOffice Calc og SoftMaker Office's PlanMaker. Du kan også redigere XLTM-filen i disse programmene, men når du skal lagre den, må du kanskje velge et annet format hvis de ikke støtter lagring tilbake til XLTM.

Google Sheets lar deg laste opp XLTM-filer for å se og til og med gjøre endringer i cellene, alt i en nettleser. Du kan også laste ned filen når du er ferdig, men ikke tilbake til samme format. XLSX, ODS, PDF, HTML, CSV og TSV er de støttede eksportformatene.

Som du kanskje allerede har lagt merke til, er det flere forskjellige filformater som Excel bruker til forskjellige formål (f.eks. XLA, XLB, XLC, XLL, XLK). Hvis XLTM-filen din ikke ser ut til å åpne riktig, kan du dobbeltsjekke at du leser filtypen riktig og ikke forveksler den med en annen type fil.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne XLTM-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne XLTM-filer, kan du endre standardprogrammet for en bestemt filtype i Windows.


Hvordan konvertere en XLTM-fil

Hvis du har Excel installert, kan du konvertere en XLTM-fil til mange forskjellige formater ved å åpne filen og deretter bruke filet > Lagre som Meny. Du kan konvertere XLTM til XLSX, XLSM, XLS, CSV, PDF og mange andre dokumentformater.

De andre XLTM-åpnerne nevnt ovenfor kan også konvertere en XLTM-fil, mest sannsynlig til de samme eller lignende formatene vi nettopp nevnte.

En gratis dokumentkonverterer kan også lagre en XLTM-fil i et nytt format. Vår favoritt for denne typen filer er FileZigZag fordi den kjører helt i en nettleser, noe som betyr at du ikke trenger å laste ned og installere noen programmer. FileZigZag konverterer XLTM-filer til PDF, TXT, HTML, CSV, ODS, OTS, SDC, VOR og flere andre formater.

Legg igjen en kommentar