UDF-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med UDF-filtypen er sannsynligvis enten en Universal Disk Format-fil eller en Excel User Defined Function-fil.

UDF er et vanlig filsystem som brukes av optiske medier som brenner programmer for å lagre filer på plater, så den faktiske UDF-filtypen (.UDF) er kanskje ikke så utbredt. I stedet, selv om programmet som brenner vil gjøre det ved hjelp av UDF-standarden, knytter det mest sannsynlig filen til seg selv ved å legge til en annen filtype til slutten av filnavnet.

Noen UDF-filer kan i stedet være Excel-brukerdefinerte funksjoner opprettet av Microsoft Excel som vil utføre visse forhåndsdefinerte funksjoner når de åpnes. Andre kan være Ricoh-adressebøker som inneholder brukerinformasjon.

UDF er også et akronym for noen ikke-relaterte teknologibegreper som unikhetsdatabasefil, brukerdefinert funksjon, brukerdefinert font og ultradypt felt.


Hvordan åpne en UDF-fil

Universal Disk Format-filer som har UDF-utvidelsen, kan åpnes ved hjelp av Nero eller et filutpakningsverktøy som PeaZip eller 7-Zip.

UDF-skript som er brukerdefinerte funksjoner for Excel, opprettes og brukes av Microsoft Excel via det innebygde Microsoft Visual Basic for Applications-verktøyet. Dette er tilgjengelig gjennom Alt + F11 snarvei i Excel, men det faktiske skriptinnholdet eksisterer sannsynligvis ikke med .UDF-filtypen, men lagres i stedet i Excel.

UDF-filer som er Ricoh adressebokfiler krever den nå avviklede SmartDeviceMonitor for Admin-programvaren fra Ricoh. Du kan kanskje åpne UDF-filen med deres nyere Device Manager NX Lite-verktøy eller med den eldre SmartDeviceMonitor for Admin, som du finner på Softpedia.

UDF-filer i MS Excel har potensial til å lagre ondsinnede skript. Vær forsiktig når du åpner kjørbare filformater som dette du har mottatt via e-post eller lastet ned fra nettsteder du ikke er kjent med. Se vår liste over kjørbare filutvidelser for en liste over filutvidelser som skal unngås og hvorfor.

Bruk Notisblokk eller en annen teksteditor for å åpne UDF-filen. Mange filer er bare tekstfiler, noe som betyr uansett filtypen, en tekstredigerer kan kanskje vise filens innhold riktig. Dette er kanskje ikke UDF-filer, men det er verdt å prøve.


Hvordan konvertere en UDF-fil

Mens UDF-formatet er mye brukt for lagring av data på plater, er det ikke slik du vil gjøre om å konvertere filformatet til et mediefilformat. Hvis du for eksempel vil "konvertere" UDF til MP4 eller ISO, er det best å bruke en videofilkonverterer eller et DVD-rippingsprogram.

Vurder en plate som du vil lagre som en ISO eller i et videoformat som MPEG. Den beste måten å få dette til hvis du trenger data i ISO-format, er å bruke et program som BurnAware.

Trenger UDF-innholdet ditt å være i et videofilformat? Du kan rive innholdet av en plate og lagre det i et spillbart videoformat som MP4 eller AVI, ved hjelp av et program som Freemake Video Converter.

For å konvertere UDF til CSV, hvis du har en Ricoh adressebokfil, krever du SmartDeviceMonitor for Admin-programvaren fra Ricoh. Som nevnt ovenfor er den programvaren ikke lenger tilgjengelig fra Ricoh, men du kan kanskje bruke den normalt fra Softpedia-lenken ovenfor eller med Device Manager NX Lite-programmet.

Hvis du for eksempel leter etter en filsystemkonverterer som kan konvertere UDF til NTFS eller FAT32, kan du prøve å formatere partisjonen med Disk Management. Husk at noen enheter ikke støtter alle mulige filsystemer.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes som beskrevet ovenfor, er det sannsynligvis ikke en Universal Disk Format-fil eller en Excel User Define Function-fil. I stedet har du sannsynligvis en fil som egentlig ikke ender med filtypen ".UDF", men i stedet noe som bare ser ut.

For eksempel er PDF-filformatet veldig populært og er stavet på nesten nøyaktig samme måte som .UDF. PDf-filer kan imidlertid ikke åpnes med UDF-åpnere, og UDF-filen åpnes ikke i PDF-visere.

Det samme konseptet gjelder mange andre filformater og filtyper, som UD-filer som er OmniPage User Dictionary-filer som brukes med OmniPage-programvaren; DAZ-brukerfiler som bruker DUF-suffikset; og MagicISOs Universal Image Format som bruker UIF-filtypen.

Poenget her er å dobbeltsjekke filtypen hvis du ikke kan åpne UDF-filen. Det er en god sjanse for at du har å gjøre med et lignende stavet, men helt annet filformat som bør behandles som sådan. Undersøk filtypen til den spesifikke filen din for å finne hvilke programmer som kan åpne eller konvertere filen.


Legg igjen en kommentar