XLS-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med XLS-filtypen er en Microsoft Excel 97-2003 regnearkfil. Senere versjoner av Excel lagrer regnearkfiler i XLSX-format som standard.

XLS-filer lagrer data i tabeller med rader og kolonner med støtte for formatert tekst, bilder, diagrammer og mer.

Microsoft Excel-filer som er makroaktiverte filer, bruker XLSM-filtypen.


Hvordan åpne en XLS-fil

XLS-filer kan åpnes med hvilken som helst versjon av Microsoft Excel. Du kan åpne XLS-filer uten Microsoft Excel ved å bruke Microsofts gratis Excel Viewer, som støtter åpning og utskrift av XLS-filer, samt kopiering av data ut av dem.

Flere gratis Excel-alternativer som kan brukes til både å åpne og redigere XLS-filer inkluderer WPS Office og OpenOffice Calc.

9 gratis alternativer til Microsoft Office

Åpne og redigere XLS-filer er veldig enkelt i Chrome-nettleseren med den gratis utvidelsen kalt Office Editing for Docs, Sheets & Slides. Du kan åpne og redigere XLS-filer du finner online uten å måtte laste dem ned til datamaskinen din, samt åpne filer fra datamaskinen ved å dra dem til nettleseren.

Hvis du lagrer XLS-filer på denne måten ved hjelp av Chrome-utvidelsen, må de lagres i det nyere XLSX-formatet.

Hvis du ikke bruker Chrome, kan du fortsatt åpne og redigere XLS-filer eksklusivt online med det gratis Zoho Sheet. Den støtter lagring av filen til en online konto eller til datamaskinen din i en rekke formater, inkludert tilbake til XLS.

DocsPal er en annen gratis XLS-seer som bare er en seer, ikke en redaktør. Siden den kjører online uten behov for installasjon, fungerer den i alle nettlesere og operativsystemer.


Hvordan konvertere en XLS-fil

Hvis du allerede bruker et av regnearkprogrammene vi allerede har nevnt, er det enklest å konvertere ved å åpne XLS-filen i det programmet og deretter lagre den i et annet format. Dette er den klart raskeste måten å konvertere XLS-filer til andre formater som CSV, PDF, XPS, XML, TXT, XLSX, PRN, etc.

Hvis du ikke har en XLS-editor installert, eller ikke vil installere en, er det et annet alternativ å bruke en gratis dokumentkonverterer. Zamzar er et eksempel på en gratis online XLS-filkonverterer som konverterer XLS til MDB, ODS og andre, inkludert bildeformater som JPG og PNG.

Hvis XLS-filen din har data du trenger i et åpent, strukturert format, er Mr. Data Converter online-verktøy et flott alternativ. Den konverterer XLS til XML, JSON eller et antall andre lignende formater.


Hvordan knekke et XLS-passord eller låse opp et XLS

Du kan enkelt passordbeskytte XLS-filer ved hjelp av et program som Excel. Du kan også bruke det samme programmet for å fjerne passordet. Men hva gjør du hvis du har glemt passordet til XLS-filen?

Et gratis verktøy for gjenoppretting av passord kan brukes til å låse opp en XLS-fil som er beskyttet med et "passord for å åpne" passord. Et gratis verktøy du kan prøve som skal finne passordet til en XLS-fil, er den gratis veiviseren for gjenoppretting av Word og Excel.

Selv om det ikke er gratis, er Excel Password Recovery Lastic et annet alternativ.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Kan filen din fortsatt ikke åpnes ordentlig ved hjelp av forslagene ovenfra? Sørg for at du leser filtypen riktig og ikke forveksler en XLR-, XSL-, XLW- eller XSLT-fil med en XLS-fil.

Legg igjen en kommentar