GBA-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .GBA-filtypen er en Game Boy Advance ROM-fil. Det er en nøyaktig kopi av et Game Boy Advance-videospill.

Hvis du har en GBA-fil på datamaskinen din, betyr det at spillet er kopiert fra den skrivebeskyttede minnebrikken (ROM) på konsollen. Du kan bruke den på datamaskinen eller mobilenheten din med en emulator, akkurat som om den ble spilt på Game Boy Advance.

Noen Game Boy Advance ROM-filer kan bruke andre filtyper som .GB eller .AGB, men de skal fortsatt fungere som GBA-filer.

GBA-filer.

GBA er også en forkortelse for generell bootstrapping-arkitektur og grafbasert algoritme, men disse begrepene har ingenting å gjøre med Game Boy Advance-filer.


Hvordan åpne en GBA-fil

Game Boy Advance-emulatorer som KiGB kan brukes til å åpne GBA-filen. Programmet fungerer på Windows-, macOS- og Linux-datamaskiner.

Noen andre alternativer for å spille GBA-spill på PCen din inkluderer Visual Boy Advance, DreamGBA, RascalBoy Advance, Boycott Advance, mGBA og BatGBA.

Noen av disse GBA-spillerne kan være i et arkivformat som 7Z, så du trenger et program som 7-Zip for å åpne dem.

For å åpne en GBA-fil på en Android, er det en bølge av alternativer i Google Play Store. Game Boy Advance ROM kan også være i ZIP-format - den vil åpne på samme måte med mange emulatorer.

For en iPhone GBA-emulator kan du ha hell med å bruke GBA4iOS. Den er ikke tilgjengelig fra den offisielle App Store, men hvis du klarer å få den installert på enheten din, kan du bruke den gratis til å spille GBA-spill på iPhone uten å måtte jailbreak telefonen.

En måte å kopiere GBA4iOS til din iPhone gratis er å laste ned GBA4iOS IPA-filen og kopiere den til telefonen din med Cydia Impactor eller Diawi. Imidlertid fungerer disse metodene ikke alltid og er sjelden kompatible med den nyeste iOS-utgivelsen.

Hvis iPhone er jailbroken, vil du kanskje prøve GBA.emu.


Hvordan konvertere en GBA-fil

Den gratis Ultimate GBA VC Injector for 3DS-verktøyet kan konvertere GBA til CIA. Å ha GBA-filen din i CIA-format (CTR Viktig arkiv) lar deg installere GBA-spillet til en Nintendo 3DS. Programmet er lite og helt bærbart, så det trenger ikke å installeres for at du skal kunne bruke det.

Du kan også konvertere GBA-filen til NDS, som er en annen filutvidelse som brukes til Nintendo DS-spill-ROM-filer. For det kan du ha hell med å bruke det gratis, bærbare NDStation-programmet.

Noen Game Boy Advance ROM-filer bruker i stedet filtypen .AGB eller .GB, men de skal fortsatt være i samme format som GBA-filer. Så i stedet for å trenge en GBA til AGB-omformer, kan du for eksempel prøve å bare gi nytt navn til GBA-filen for å bruke AGB-filtypen. Det er ikke teknisk en konvertering, men det skal fungere i dette tilfellet siden filtypene vanligvis brukes i samme format.


Likevel kan ikke åpne fil?

GBA-filer som ikke åpnes med en Game Boy Advance-emulator, er sannsynligvis ikke videospillfiler. Det kan være lett å forveksle andre formater for Game Boy Advance-filer hvis du leser filtypen feil som "GBA" eller noe lignende "GB."

For eksempel ser GBR-filtypen ut som GBA, selv om den ikke er relatert til Game Boy Advance-filer i det hele tatt. De fleste GBR-filer er sannsynligvis Gerber-filer som lagrer kretskortdesign; andre kan være penselfiler som brukes med GIMP-bildeditoren.

Lignende er GPA-filtypen. Med bare en bokstav av en GBA-fil, ville det være lett å tenke at filen kan åpnes i en GBA-emulator. Imidlertid er GPA-filer mest sannsynlig GenePix Batch Settings-filer som bare fungerer med programvare relatert til GenePix Microarray Systems.

Hvis du ikke kan åpne en Game Boy Advance ROM-fil som ender i GB-filtypen, har du kanskje å gjøre med en GenBank-datafil. Den bruker samme GB-suffiks, men har ingenting å gjøre med videospill eller Game Boy Advance. I stedet åpnes GB-filer med DNA Baser Sequence Assembler eller Genome Compiler.

Hvis du ikke egentlig har en Game Boy Advance ROM-fil, kan du undersøke filtypen som filen din slutter med. Så lenge formatet er relativt fortsatt i bruk, bør det være ganske enkelt å finne ut hvordan du åpner filen eller konverterer den til et brukbart format.


Legg igjen en kommentar