X_T-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med X_T-filtypen er en Parasolid Model Part-fil. De er også kjent som Modeller Transmit-filer.

Ulike CAD-programmer kan eksportere til og importere fra X_T-formatet. Filene er tekstbaserte og består hovedsakelig av tall, som noen CAD-programmer kan lese for å identifisere 3D-modellens geometri, farge og andre detaljer.

Parasolid Model Part-filer som er lagret i binær lagres med .X_B filtypen. Eldre versjoner av X_T-formatet var XMT_TXT og XMP_TXT.


Hvordan åpne en X_T-fil

X_T-filer kan åpnes med Siemens PLM Software kalt Parasolid. Det fungerer på Windows-, Linux- og Mac-datamaskiner.

Noen andre CAD-programmer som kan bruke denne filen inkluderer Autodesk Fusion 360, VectorWorks, SolidViews Parasolid Viewer, Kuboteks KeyCreator, Actify og 3D-Tool.

Du kan også åpne en med Notisblokk i Windows eller med hvilken som helst annen friteksteditor, men disse programmene er bare nyttige hvis du trenger å se toppdataene til X_T-filen. Denne informasjonen inkluderer datoen filen ble opprettet, operativsystemet som ble brukt, og litt informasjon om modellen.

Siden X_T-filtypen er litt annerledes enn de fleste utvidelser (på grunn av understrekningen), kan den også brukes i andre programmer, de som ikke har noe å gjøre med 3D-former. Hvis filen din ikke åpnes med noen av CAD-programmene som er nevnt ovenfor, kan du prøve å bruke den med en teksteditor for å se om det er noen beskrivende informasjon i selve filen som kan peke deg i retning av en kompatibel seer.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne det, kan du endre standardprogrammet Windows bruker for å åpne filen.


Hvordan konvertere en X_T-fil

Enhver X_T-fil skal kunne konverteres til et annet lignende format ved hjelp av en av seerne som er oppført ovenfor. I de fleste programmer er dette via en filet > Lagre som alternativ eller noen ganger en knapp merket Eksport.

Et annet alternativ er å bruke prøveversjonen av CAD Exchanger. Den kan konvertere X_T til STEP / STP, IGES / IGS, STL, SAT, BREP, XML, JT, OBJ, X_B, XMT_TXT, XMT_BIN, WRL eller X3D.

Autodesk Inventor skal kunne konvertere en til DWG gjennom Miljø > AEC Exchange > Lagre som DWG faste stoffer Meny. Deretter kan du åpne den konverterte X_T-filen i et program som støtter DWG-formatet, som Autodesk's AutoCAD-, Design Review- eller DWG TrueView-programmer.


Kan du fortsatt ikke åpne den?

Programmene nevnt ovenfor er alt du trenger å velge mellom for å åpne en X_T-fil. Hvis det ikke åpnes selv etter å ha prøvd dem, er sjansen stor for at du ikke har en X_T-fil. Dette kan være tilfelle hvis du har lest feil filtypen feil.

For eksempel, selv om filtypene deres ser like ut, har X_T-filer ingenting å gjøre med Mozilla Firefox Component-filer som bruker .XPT-utvidelsen. Andre eksempler kan også bli gitt, som komprimerte tekstfiler som bruker suffikset TX_.

Les filtypen på slutten av filen på nytt, og undersøk deretter hva du ser for å finne en kompatibel filåpner eller omformer.

Legg igjen en kommentar