Finner du ikke venner på Steam? Slik legger du til dem

Å legge til en venn på Steam er ikke en vanskelig prosess, men du kan støte på noen få problemer underveis. Hvis du har en begrenset konto, kan du ikke sende venneforespørsler. Hvis du ikke kjenner vennens eksakte Steam-profilnavn og ikke finner kontoen deres på tjenesten, kan det være vanskelig å legge dem til.


Hvordan legge til venner på Steam

Du kan legge til en venn på Steam gjennom en av tre metoder:

  • Finn dem gjennom søkefunksjonen på skrivebordsprogrammet, nettstedet eller mobilappen.
  • Bruk Facebook.
  • Send en invitasjonskobling.

De to første alternativene lar deg sende en venneforespørsel om at vennen din skal se neste gang de logger på Steam. Den tredje krever at du sender en lenke til vennen din via e-post, tekstmelding eller chat-appen du bruker for å holde kontakten.

Du kan ikke sende venneforespørsler på Steam før du har kjøpt et spill eller lagt til penger på Steam Wallet. Nye kontoer er låst i en begrenset tilstand til en liten sum penger er brukt. Hvis du vil legge til venner før du kjøper noe, kan du be vennene dine om å sende deg en invitasjonskobling.


Søk etter venner på Steam ved hjelp av Desktop-appen eller nettstedet

Steam desktop-appen er praktisk talt identisk med Steam-nettstedet, slik at du kan legge til venner ved å bruke den du foretrekker. De butikk fanen i appen tilsvarer Steampowered.com, som er Steams nettbutikk. De fellesskapet kategorien tilsvarer Steamcommunity.com, som er Steams online community portal.

Slik finner og legger du til venner på Steam ved hjelp av desktop-appen eller Steam Community-nettstedet:

  1. Åpne Steam desktop-appen eller naviger til Steamcommunity.com.

  2. Plasser musepekeren over brukernavnet ditt i menylinjen.

  3. Velg venner i rullegardinmenyen som vises.

  4. Plukke ut Legg til en venn.

  5. Plukke ut Gå Søk.

  6. Skriv inn vennens navn i søkefeltet.

  7. Finn vennen din i søkeresultatene, og velg deretter Legg til som venn.

  8. Plukke ut OK.

    Din venn må godta forespørselen før de vises på vennelisten din.

  9. Steam-brukere kan når som helst endre profilnavn. Hvis du ikke ser vennen din i søkeresultatene, må du sørge for at de ikke har endret navnet nylig.


Legg til venner på Steam med mobilappen

Steam-appen, som er tilgjengelig for Android og iOS, tilbyr det meste av den samme funksjonaliteten som desktop-appen. Noen ting er på litt forskjellige steder, men du kan fortsatt utføre de fleste av de samme oppgavene, inkludert å legge til venner.

Slik legger du til venner ved hjelp av Steam-mobilappen:

  1. Start Steam app.

  2. Pek venner.

    Hvis appen åpnes på en annen skjerm enn profilen din, trykker du først på (tre vertikale linjer) -ikonet, og velg deretter Du & Friends > Profil. Hvis du går direkte til vennelisten din på dette trinnet, ser du ikke muligheten til å legge til venner.

  3. Velg Dine venner rullegardinpil.

  4. Pek Legg til en venn.

  5. Rull ned til Søk etter venner seksjon.

  6. Pek Gå Søk.

  7. Skriv inn din venns navn.

  8. Finn vennen din i søkeresultatene.

  9. Pek Legg til som venn.

  10. Pek OK.

    Din venn vises ikke i vennelisten din før de godtar forespørselen.


Koble Facebook til Finn venner på Steam

Steam har Facebook-integrasjon, som lar deg finne og legge til Facebook-vennene dine på Steam. Hvis du ikke finner en venn på Steam eller har flere personer du vil legge til samtidig, kan denne funksjonen hjelpe deg med å finne og legge til dem.

Slik bruker du Facebook for å finne venner på Steam:

  1. Åpne Steam desktop-appen eller naviger til Steamcommunity.com.

  2. Plasser musepekeren over brukernavnet ditt i menylinjen.

  3. Velg venner.

  4. Plukke ut Legg til en venn.

  5. Plukke ut Logg på Facebook.

  6. Skriv inn Facebook-påloggingsinformasjonen din, og velg deretter Logg Inn.

    Hvis du blir bedt om det, angir du påloggingskoden for tofaktorautentisering og velger deretter Fortsett.

  7. Se etter Venner på Facebook seksjon. Hvis du har noen Facebook-venner som du ikke allerede er venn med på Steam, vises de her.


Hva du skal gjøre når du ikke finner venner på Steam

Å finne og legge til venner på Steam fungerer ikke alltid som forventet. Steam har noen særegenheter om hvordan den behandler brukernavn som kan gjøre det vanskelig å finne venner. Hvis databasen går ned, kan det bli umulig å finne hvem du leter etter. Når det skjer, må du vente på at Valve skal løse problemet.

Når du registrerer deg for Steam, oppretter du et brukernavn som du bruker til å logge på tjenesten. Dette primære brukernavnet er ikke det samme som brukernavnet som folk ser i spill eller når du legger ut i Steam-fellesskapsgrupper. Du kan endre profilnavnet ditt når du vil, noe som kan skape forvirring når noen prøver å legge deg til som venn.

For å gjøre det lettere for folk å finne deg, angir du et tilpasset universal resource locator (URL) navn som er det samme som Steam-ID eller kontonavn.

Steam-kontoen din har fire navn knyttet til den:

  • Steam-kontonavn: Brukernavnet du bruker til å logge på Steam-kontoen din. Du kan ikke endre det.
  • Steam-profilnavn: Navnet som vises på vennelister, i spill og i Steam-samfunnet. Du kan endre dette navnet.
  • Virkelige navn: Å bruke det virkelige navnet ditt hjelper vennene dine med å finne deg i søk. Du kan imidlertid sette hva du vil, og du kan endre det når som helst.
  • Tilpasset URL-navn: Et navn du har angitt på profilen din. Hvis du setter det til det samme som profilnavnet ditt, kan folk navigere til Steamcommunity.com/id/yourprofilename for å finne deg.

Når du søker etter noen på Steam, kan du bruke Steam-profilnavnet eller deres virkelige navn, men du finner dem ikke hvis de endret seg til noe annet.

Steam holder en delvis oversikt over tidligere profilnavn og gir en forkortet liste i søkeresultatene. Du må imidlertid søke etter vennens nåværende navn hvis du vil være sikker på å finne dem.

Her er noen ting du kan prøve hvis du ikke finner eller legger til vennene dine på Steam:

  • Forsikre deg om at du skriver inn deres nåværende Steam-profilnavn.
  • Hvis deres nåværende profilnavn er forskjellig fra Steam-kontonavnet, kan du søke etter kontonavnet. Det er mer sannsynlig at denne ideen fungerer hvis deres kontonavn og egendefinerte URL-navn er det samme.
  • Hvis du vet navnet vennen din bruker på profilen sin (ekte eller på annen måte), kan du søke etter det.
  • Hvis du fremdeles ikke finner en venn på Steam, må du sørge for at de har satt opp Steam-profilen sin.
  • Generer og send en Steam-venninvitasjonskobling hvis du fremdeles ikke finner eller legger til dem.

Be vennen din om å sette opp Steam-profilen sin

Hvis vennen din er ny på Steam, eller de ikke har satt opp profilen sin, kan du kanskje ikke finne dem ved hjelp av søkefunksjonen. Be dem om å åpne Steam-klienten, eller gå til Steamcommunity.com, og sette opp profilen deres.

Det kan ta en stund før nye Steam-medlemmer dukker opp i søk, så du må kanskje vente til databasen oppdateres. Hvis du ikke vil vente, kan du prøve noen andre metoder for å legge til en venn på Steam.

Send vennen din en Steam-invitasjonslink

Den enkleste måten å legge til en venn på Steam, bortsett fra å finne dem med søkefunksjonen, er å generere en invitasjonskobling og gi den til dem. Denne prosessen krever litt kommunikasjon mellom deg og vennen din utenfor Steam, siden du må sende koden til dem i en e-post eller en chat-app som Discord.

Du genererer Steam-venninvitasjonslenker på samme side der du får tilgang til vennesøkfunksjonen. Slik finner du riktig sted og genererer en invitasjonskobling:

  1. Åpne Steam desktop-appen eller naviger til Steamcommunity.com.

  2. Plasser musepekeren over brukernavnet ditt i menylinjen.

  3. Plukke ut venner.

  4. Plukke ut Legg til en venn.

  5. Plukke ut Opprett en invitasjonskobling.

  6. Velg lenken og kopier den, eller velg Kopiere til utklippstavle til venstre for lenken.

  7. Send lenken til vennen din.

  8. Når vennen din klikker på lenken, åpnes Steam-nettstedet. Etter at de har logget på, ser de en bannermelding nær toppen av siden. Hvis de velger Legg til som venn i meldingen legger Steam hver av dere til den andres vennelister.


Legg igjen en kommentar