4 måter å få tilgang til blokkerte vedlegg i Outlook e-post

Alle versjoner av Outlook siden Outlook 2000 Service Release 1 inkluderer en sikkerhetsfunksjon som blokkerer vedlegg som kan sette datamaskinen din i fare for virus eller andre trusler. For eksempel blir visse typer filer (for eksempel .exe-filer) som sendes som vedlegg automatisk blokkert. Selv om Outlook blokkerer tilgangen til vedlegget, forblir vedlegget i e-postmeldingen. 

Hvis Outlook blokkerer et vedlegg, kan du ikke lagre, slette, åpne, skrive ut eller jobbe med vedlegget i Outlook. Her er imidlertid fire metoder designet for nybegynnere og mellomliggende databrukere for å komme seg rundt dette problemet.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Outlook 2019, 2016, 2013, 2010, 2007, 2003; og Outlook for Microsoft 365.


Bruk en fildeling for å få tilgang til vedlegget

Be avsenderen om å lagre vedlegget til en skylagringstjeneste, server eller FTP-side og sende deg en lenke til vedlegget. Klikk på lenken for å få tilgang til vedlegget og lagre det på datamaskinen din.

Bruk et filkomprimeringsverktøy til å endre filnavnet 

Hvis ingen server eller FTP-sider er tilgjengelig for deg, kan du be avsenderen om å bruke et filkomprimeringsverktøy for å komprimere filen. Dette trinnet oppretter en komprimert arkivfil som har en annen filtype. Outlook gjenkjenner ikke disse filnavnet som potensielle trusler og blokkerer ikke vedlegget.


Gi filen nytt navn for å ha en annen filnavnutvidelse

Hvis tredjeparts filkomprimeringsprogramvare ikke er tilgjengelig for deg, kan du be avsenderen gi nytt navn til vedlegget for å bruke en filtype som Outlook ikke kjenner igjen som en trussel. For eksempel kan en kjørbar fil som har filtypen .exe bli omdøpt til .doc-filtypen.

Mange antivirus- og brannmurer filtrerer ut vedlegg selv etter at filtypen er endret.

For å lagre vedlegget og gi nytt navn til det originale filnavnet:

  1. Finn vedlegget i e-posten.

  2. Høyreklikk vedlegget og velg Kopier.

  3. Høyreklikk på skrivebordet og velg Pasta.

  4. Høyreklikk den limte filen og velg Gi nytt navn.

  5. Gi filen nytt navn for å bruke den originale filtypen, for eksempel .exe.

  6. Velg i bekreftelsesdialogboksen Ja.


Be Exchange Server-administratoren om å endre sikkerhetsinnstillingene

Administratoren kan kanskje hjelpe hvis du bruker Outlook med en Microsoft Exchange-server og administratoren konfigurerte Outlook-sikkerhetsinnstillingene. Be administratoren om å justere sikkerhetsinnstillingene i postboksen din for å godta vedlegg som Outlook som ble blokkert.

Legg igjen en kommentar