Mac-skjermdeling ved hjelp av Finder-sidefeltet

Med Mac-skjermdeling kan du nå ut og hjelpe til med å feilsøke et problem, vise et eksternt familiemedlem hvordan du bruker et program eller få tilgang til en ressurs som ikke er tilgjengelig på Mac-en du bruker for øyeblikket.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for enheter som kjører Mac OS X 10.5 og nyere.


Hvordan bruke Mac-skjermdeling

Å bruke Finder-sidefeltet for å få tilgang til skjermdeling har mange fordeler, inkludert å ikke måtte vite IP-adressen eller navnet på den eksterne Mac-en. I stedet vises den eksterne Mac-en i Delt-listen i Finder-sidefeltet; tilgang til den eksterne Mac tar bare noen få klikk.

  1. Slå på skjermdeling.

  2. Hvis Finder-vinduene for øyeblikket ikke viser sidefeltet, velger du Vis Sidebar under Finder Utsikt menyen.

    Hurtigtasten for å vise sidefeltet er Kommando + Alternativ + S. Du må ha et vindu åpent for å få tilgang til dette alternativet.

  3. Plukke ut Preferanser fra Finder-menyen.

    Hurtigtasten er Kommando +, (avsnitt).

  4. Klikk på Sidebar ikonet.

  5. I delen Delt setter du hakemerker ved siden av Tilkoblede servere og Hei datamaskiner.

    Du kan også velge Tilbake til Min Mac hvis du bruker den tjenesten.

  6. Lukk Finder-innstillingene.

  7. Den delte delen av Finder-sidefeltet skal vise en liste over delte nettverksressurser, inkludert målet Mac. Velg Mac fra Delt-listen.

    I nyere versjoner av macOS vises andre datamaskiner under Network overskrift.

  8. Klikk på i hovedruten i Finder-vinduet Del skjerm knapp.

  9. Avhengig av hvordan du konfigurerte skjermdeling, kan det vises en dialogboks som ber om et brukernavn og passord for den delte Mac-en. Skriv inn nødvendig informasjon, og klikk deretter Koble.

  10. Det eksterne Mac-skrivebordet åpnes i sitt eget vindu på Mac-en.

    Du kan nå bruke den eksterne Mac-en som om du satt rett foran den. Flytt musen til det eksterne Mac-skrivebordet for å jobbe med filer, mapper og applikasjoner. Du kan få tilgang til alt som er tilgjengelig på den eksterne Mac-en fra skjermdelingsvinduet.

  11. Avslutt skjermdeling ved å lukke det delte vinduet. Dette vil koble deg fra den delte Mac-en, og la Mac-en i den tilstanden den var i før du lukket vinduet.

Ulempen med den delte listen i Finder-sidefeltet er at den er begrenset til lokale nettverksressurser. Du finner ikke Mac-en til en langdistansevenn eller et familiemedlem som er oppført her.

Det er også spørsmål om tilgjengeligheten til hvilken som helst Mac i den delte listen. Den delte listen fylles ut når du slår på Mac-en for første gang, og igjen når en ny nettverksressurs kunngjør seg i ditt lokale nettverk. Når en Mac er slått av, oppdateres den delte listen noen ganger ikke for å vise at Macen ikke lenger er online. Det kan hende du ser "fantom-Mac-er" på listen som du faktisk ikke kan koble til.


Legg igjen en kommentar