Tre måter å få tilgang til biblioteksmappen på din Mac

Biblioteksmappen inneholder mange av ressursene som installerte applikasjoner trenger å bruke, inkludert preferanser, støttedokumenter, plugin-mapper, og helt siden OS X Lion (10.7), filene som beskriver den lagrede tilstanden til applikasjoner.

I nyere versjoner av operativsystemet har Mac-en din skjult biblioteksmappen. Her er hva det er og hvordan du finner det.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder enheter som kjører Mac OS X Lion (10.7) og nyere.


Biblioteksmappen og feilsøking av din Mac

Brukerens bibliotek har lenge vært et sted å feilsøke problemer med individuelle applikasjoner eller komponenter som deles av flere applikasjoner. Hvis du ikke har hørt uttrykket "Slett applikasjonens plist", har du ikke brukt en Mac veldig lenge, eller du har vært heldig nok til ikke å oppleve at et program oppfører seg dårlig.

Det er ikke klart hvorfor Apple bestemte seg for å skjule brukerens biblioteksmappe, men du har flere måter å få den tilbake: to Apple gir (avhengig av versjonen av OS X du bruker) og en i det underliggende filsystemet. Metoden du bruker, avhenger av om du vil ha permanent tilgang til biblioteksmappen eller bare når du trenger å gå dit.


Hvordan gjøre biblioteket synlig permanent

Apple skjuler bibliotekmappen ved å sette et filsystemflagg som er tilknyttet mappen. Du kan veksle synlighetsflagget for en hvilken som helst mappe på din Mac; Apple valgte bare å sette Biblioteksmappens synlighetsflagg til av-tilstand som standard. Slik endrer du det.

  1. Start terminalen, som ligger i / Programmer / Verktøy.

  2. Skriv inn følgende kommando ved Terminal-ledeteksten:

  3. Press Tilbake.

  4. Når kommandoen er utført, kan du avslutte Terminal. Biblioteksmappen vil nå være synlig i Finder.

  5. Skulle du noen gang ønske å sette Bibliotek-mappen tilbake til sin standard skjulte tilstand i OS X eller macOS, start Terminal og utsted følgende Terminal-kommando:

  6. Press Tilbake.


Hvordan skjule biblioteksmappen på Apple Way

Du kan få tilgang til den skjulte bibliotekmappen uten å bruke Terminal, som har bieffekten av å avsløre alle skjulte filer på din Mac. Denne metoden vil bare gjøre Biblioteksmappen synlig, og bare så lenge du holder Finder-vinduet for Biblioteksmappen åpen.

  1. Med enten skrivebordet eller et Finder-vindu som det fremste programmet, holder du nede Alternativnøkkel og velg Gå-menyen.

  2. Biblioteksmappen vises som et av elementene i Go-menyen.

  3. Plukke ut Bibliotek, og et Finder-vindu åpnes som viser innholdet i mappen Bibliotek.

  4. Hvis du lukker bibliotekmappens Finder-vindu, blir mappen igjen skjult for visning.


Få tilgang til biblioteket på den enkle måten (OS X Mavericks og nyere)

Hvis du bruker OS X Mavericks eller nyere, har du den enkleste måten å få permanent tilgang til den skjulte biblioteksmappen. Dette er metoden vi bruker, og vi anbefaler den for alle som ønsker permanent tilgang og ikke er bekymret for ved et uhell å endre eller slette en fil fra bibliotekmappen.

  1. Åpne et Finder-vindu og naviger til din Hjemmappe.

  2. Klikk på Finder-menyen Utsikt > Vis alternativer for visning.

    Hurtigtasten er Kommando + J.

  3. Sett et hake i boksen merket Vis biblioteksmappe.

Legg igjen en kommentar