Hvordan lagre PSD-filer for eldre Photoshop-versjoner

Gitt de mange strukturelle endringene i måten Adobe bygde Photoshop opp gjennom årene, er spørsmålet om bakoverkompatibilitet blant PSD-filer mer komplisert enn med de fleste andre applikasjoner.

Fremgangsmåtene som er beskrevet nedenfor, fungerer for alle versjoner som støttes av Adobe Photoshop for Creative Cloud for Windows og macOS.


Hvordan lagre en Photoshop-fil for en eldre versjon

Angi standardalternativet i Photoshop-innstillinger som heter Maksimer PSD- og PSB-filkompatibilitet (under menyen Rediger > Preferanser > Filhåndtering). Denne innstillingen er vedvarende, så du trenger bare å angi den en gang.

Forsikre deg om at dette området nederst i filkompatibilitetsområdet er satt til Alltid or Spørre. Hvis du slår på dette alternativet, resulterer det imidlertid i større filstørrelser. Hvis du bare trenger denne funksjonen innimellom, sett den til Spørre. På denne måten vil Photoshop spørre deg om du vil maksimere kompatibiliteten hver gang du lagrer en fil. Når dette kompatibilitetsalternativet påkalles, lagres lagene sammen med en flat kompositt av bildet.

Den enkleste måten å lagre en fil for en eldre versjon er å flate den ved å lagre den som et jpg-, gif- eller png-bilde. Effektene som er lagt til med den nyere versjonen, er inkludert i den resulterende filen.


Åpne nyere PSD-filer med eldre programvare

Når du åpner en nyere Photoshop PSD-fil i en eldre Photoshop-versjon, overføres de nye funksjonene i Photoshop ikke når filen åpnes i en versjon som ikke inneholder disse funksjonene. Hvis filen redigeres og lagres i den eldre versjonen, kastes ikke-støttede funksjoner.

For eksempel ble noen nye blandingsmodi lagt til Creative Cloud siden Photoshop 6 kom ut. Hvis du bruker noen av disse i filen din og deretter redigerer den i den eldre versjonen, kan bildet se annerledes ut. Andre nye funksjoner som smarte objekter, visse effektlag, lagsett eller grupper, og lagkomponenter overføres ikke. Lag et duplikat av filen og forenkle den så mye som mulig før du åpner den i en eldre versjon.

Det samme gjelder når du åpner Photoshop-filer i annen ikke-Adobe-programvare som leser PSD-filer.

Noen programmer tilbyr en Lagre som PSD alternativ. Hvert program lagrer en spesifikk versjon av en PSD-fil. Med mindre du vet spesifikt hvilken versjon av Photoshop PSD lagret som alternativet var optimalisert for, kan du støte på kompatibilitetsproblemer med å åpne disse dokumentene i gamle versjoner av Photoshop.


Legg igjen en kommentar