Vis skjulte filer og mapper på din Mac med terminal

Mac-en din har noen hemmeligheter, skjulte mapper og filer som er usynlige for deg. Mange av dere skjønner kanskje ikke engang hvor mye skjulte data det er på Mac-en din, fra grunnleggende ting, for eksempel preferansefiler for brukerdata og apper, til kjerne-systemdata som Mac-en din trenger for å kjøre riktig. Apple skjuler disse filene og mappene for å forhindre at du ved et uhell endrer eller sletter viktige data som din Mac trenger.

Apples begrunnelse er bra, men det er tider når du kanskje trenger å se disse utrangerte hjørnene i Mac-filens system. Faktisk vil du oppdage at tilgang til disse skjulte hjørnene på Mac-en din er et av trinnene i mange av feilsøkingsveiledningene for Mac, så vel som guidene våre for å sikkerhetskopiere viktige data, for eksempel e-postmeldinger eller Safari-bokmerker. Heldigvis inkluderer Apple måter å få tilgang til disse skjulte godbitene i OS X og den nyere macOS. I denne veiledningen skal vi konsentrere oss om å bruke Terminal-appen, som gir et kommandolinjelignende grensesnitt til mange av Macs kjernefunksjoner.

Med Terminal er det bare en enkel kommando som trengs for å få Macen til å spyle hemmelighetene sine.


Terminal er din venn

 1. Start terminal, ligger ved / Programmer / Verktøy /.

 2. Skriv eller kopier / lim inn kommandoene nedenfor i terminalvinduet, en om gangen, og trykk på ENTER etter hverandre.

  standardinnstillinger skriver com.apple.finder AppleShowAllFi

  killal

 3. Når du legger inn de to linjene ovenfor i Terminal, kan du bruke Finder til å vise alle de skjulte filene på din Mac. Den første linjen forteller Finder å vise alle filer, uavhengig av hvordan det skjulte flagget er satt. Den andre linjen stopper og starter Finder på nytt, slik at endringene kan tre i kraft. Du kan se skrivebordet ditt forsvinne og vises igjen når du utfører disse kommandoene. dette er normalt.


Hva som var skjult kan nå sees

Nå som Finder viser skjulte filer og mapper, hva kan du se? Svaret avhenger av den spesifikke mappen du ser på, men i omtrent alle mapper ser du en fil som heter .DS_Store. DS_Store-filen inneholder informasjon om den gjeldende mappen, inkludert ikonet som skal brukes til mappen, plasseringen vinduet åpnes i og andre informasjonsbiter systemet trenger.

Viktigere enn den allestedsnærværende .DS_Store-filen er skjulte mapper som Mac-brukere pleide å ha tilgang til, for eksempel Bibliotek-mappen i Hjem-mappen. Biblioteksmappen inneholder mange filer og mapper som er relatert til spesifikke apper og tjenester som du bruker på din Mac. Har du for eksempel noen gang lurt på hvor e-postmeldingene dine er lagret? Hvis du bruker Mail, finner du dem i den skjulte biblioteksmappen. På samme måte inneholder bibliotekmappen din kalender, notater, kontakter, lagrede applikasjonsstatus og mye mer.

Gå videre og se deg rundt i Bibliotek-mappen, men ikke gjør noen endringer med mindre du har et spesifikt problem du prøver å fikse.

Nå som du kan se alle de skjulte mappene og filene i Finder (si det tre ganger raskt), vil du sannsynligvis skjule dem igjen, om ikke bare fordi de pleier å rote opp Finder-vinduer med fremmede ting.


Skjul rotet

 1. Start terminal, ligger ved / Programmer / Verktøy /.

 2. Skriv eller kopier / lim inn kommandoene nedenfor i terminalvinduet, en om gangen, og trykk på ENTER etter hverandre.

  standardinnstillinger skriver com.apple.finder AppleShowAllFil

  killal

 3. Pof! De skjulte filene er igjen skjult. Ingen skjult mappe eller fil ble skadet i løpet av dette Mac-tipset.

Mer om Terminal

Hvis kraften til Terminal-appen fascinerer deg, kan du finne ut mer om hvilke hemmeligheter Terminal kan avdekke i vår guide: Bruk Terminal-applikasjonen for å få tilgang til skjulte funksjoner.


Legg igjen en kommentar