Tilbakestill passord og PIN-kode for Android-låseskjerm eksternt

Hvis du har smarttelefoner eller nettbrett med fingeravtrykkskannere, er muligheten til å få tilgang til enhetene dine med en berøring eller sveip med fingeren en fantastisk bekvemmelighet. Så igjen gjør denne enkelheten det enkelt å glemme passordet og PIN-nummeret ditt. Dette er et problem hvis telefonen eller nettbrettet krever PIN-nummeret ditt på låseskjermen. Imidlertid er det flere måter å fjernlåse en Android på.

Disse instruksjonene gjelder for de fleste Android-enheter produsert av Samsung, Google, Huawei, Xiaomi og andre. Alternativet Samsung Find My Mobile fungerer bare med Samsung-telefoner.


Fjernlås Android

Web

Det er flere måter å fjernlåse Android når du ikke kommer forbi låseskjermen. For å få tilgang til Android, enten tilbakestill PIN-koden eller passordet ditt eksternt, rot telefonen for å endre innstillingene, eller tilbakestill telefonen.

Hvis du har plassert Android-telefonen din feil eller fått den stjålet, kan du prøve applikasjoner som hjelper deg med å finne den.


Google Finn min enhet

I mange år gjorde Google Find My Device-nettappen det mulig for brukere å endre PIN-koden for låseskjermen. Dette er ikke lenger et alternativ. Nå er det bare mulig å bruke Finn min enhet til å finne en telefon eller et nettbrett ved hjelp av Internett eller en annen enhet og å sende en melding til skjermen i tilfelle noen fant den tapte enheten din.

Dette betyr ikke at du ikke vil kunne låse opp Android. Det betyr bare at det ikke vil være så enkelt. Du har fortsatt muligheter.


Samsung Finn min mobil

Hvis du eier en Samsung Android-telefon eller nettbrett, og hvis du registrerte enheten din med Samsung-kontoen din, har du flaks. Bruk Samsung Finn min mobil til å tilbakestille låseskjermen.

Slik aktiverer du fjernlåsing på Android med Samsung Finn min mobil:

  1. Åpen innstillinger på enheten.

  2. Plukke ut Lås skjerm og sikkerhet. På noen Samsung-enheter må du kanskje velge Sikkerhet or Biometri og sikkerhet i stedet.

  3. Plukke ut Finn min mobil.

  4. Plukke ut Legg til konto og logg på Samsung-kontoen din.

  5. Skru på Fjernkontroller veksle.

  6. For å låse opp enheten, gå til Samsung Find My Mobile-nettsiden og logg på.

  7. Plukke ut Lås.

  8. Skjermlåsinformasjonen på enheten din slettes. Dette kan være mønsteret, PIN-koden, passordet eller biometriene du opprinnelig konfigurerte.


Android Glemt passordet mitt

Hvis du bruker en eldre versjon av Android, spesielt Android 4.4 KitKat eller eldre, er muligheten til å tilbakestille låseskjermen innebygd i selve låseskjermen.

Bare skriv inn feil mønster eller PIN-kode fem ganger, så ser du en Glemt mønster or Glemt PIN-kode beskjed. Velg meldingen og logg på Google-kontoen din for å tilbakestille låseskjermen.

Bruk minimal ADB og Fastboot (kun forankrede telefoner)

En av de enkleste måtene å tilbakestille låseskjermen er å bruke spesielle kommandoer som er tilgjengelige med Minimal ADB og Fastboot. Fangsten her er at denne metoden bare fungerer på rotte Android-telefoner.

Denne avanserte funksjonen redigerer databasen på telefonen din som lagrer PIN-koden for låseskjermen. Hvis du ikke er kjent med å heie på Android eller ikke er komfortabel med å jobbe med verktøyet Minimal ADB og Fastboot, kan du hoppe over dette alternativet.

Hvis du aldri har brukt dette verktøyet før, kan du ta deg tid til å lære alt om hvordan du konfigurerer Minimal ADB og Fastboot og kobler det til telefonen din ved hjelp av en USB-tilkobling.

Når du har fulgt instruksjonene for å aktivere USB-feilsøking på telefonen din, og du har Minimal ADB-kommandovinduet åpent, skriv inn aDB-enheter for å bekrefte at du er koblet til telefonen.

  1. Enter ADB shell og velg Enter.

  2. Skriv inn følgende kommandoer en linje om gangen. Plukke ut Enter på slutten av hver linje.

    cd /data/data/com.android.providers.s sq update system set value = 0 hvor name = 'lock_patte update system set value = 0 where name =' lockscreen.lockedout

  3. Start telefonen på nytt, og låseskjermen blir tilbakestilt.


Tilbakestill Android-enheten

Hvis ingenting annet fungerer, har du en siste utvei for å gjenopprette enheten. Du må slette enheten og starte på nytt. Ulempen med dette er at du mister alle dataene og filene som er lagret på den. Oppsiden er at du ikke trenger å kjøpe en ny telefon eller nettbrett.

Det er mulig å tilbakestille fabrikken i gjenopprettingsmodus hvis du ikke kommer forbi låseskjermen. En raskere og enklere metode er imidlertid å bruke Google Find My Device til å helt slette enheten.

  1. Slå på enheten.

  2. Gå til Google Find My Device-nettsiden i en nettleser.

  3. Velg Android-enheten du for øyeblikket er låst ut av.

  4. Plukke ut Slett enhet i venstre panel.

  5. Slett enhet , les advarslene, og velg deretter Slett enhet.

  6. Du kan bli bedt om å logge på Google-kontoen din før slettingsprosedyren begynner.

Når telefonen eller nettbrettet er slettet, starter det på nytt automatisk. Neste gang du starter enheten, logger du på Google-kontoen din og konfigurerer den akkurat som du gjorde da du først kjøpte den.


Legg igjen en kommentar