Bruke Google Smart Lock på Android-enheten din

Google Smart Lock, noen ganger kalt Android Smart Lock, er et praktisk sett med funksjoner introdusert med Android 5.0 Lollipop. Det løser problemet med å hele tiden måtte låse opp telefonen din etter at den har vært inaktiv, slik at du kan sette opp scenarier der telefonen din trygt kan være ulåst i lengre perioder. Funksjonen er tilgjengelig på Android-enheter og noen Android-apper, Chromebooks og i Chrome-nettleseren.


Kroppsdeteksjon

Denne smarte låsfunksjonenheten oppdager når du har enheten i hånden eller lommen og holder den ulåst. Når du legger ned telefonen, låses den automatisk, slik at du ikke trenger å bekymre deg for nysgjerrige øyne.

Pålitelige steder

Når du er hjemme hos deg, kan det være spesielt frustrerende når enheten fortsetter å låse deg. Aktivering av Smart Lock løser dette ved å sette opp klarerte steder, for eksempel hjemme, på kontoret eller hvor som helst du føler deg komfortabel og lar enheten være ulåst i lang tid. Denne funksjonen krever imidlertid å slå på GPS, noe som vil tømme batteriet raskere.


Forsiktig ansikt

Husker du Face Unlock-funksjonen? Introdusert med Android 4.0 Ice Cream Sandwich, lar denne funksjonaliteten deg låse opp telefonen ved hjelp av ansiktsgjenkjenning. Dessverre var funksjonen upålitelig og lett å lure ved å bruke et bilde av eieren. Denne funksjonen, nå kalt Trusted Face, er forbedret og rullet inn i Smart Lock; med det bruker telefonen ansiktsgjenkjenning for å gjøre det mulig for enhetens eier å samhandle med varsler og låse den opp.

Pålitelig stemme

Hvis du bruker talekommandoer, kan du også bruke Trusted Voice-funksjonen. Når du har konfigurert stemmegjenkjenning, kan enheten låse opp seg selv når den hører en talematch. Denne funksjonen er ikke helt sikker: Noen med en lignende stemme kan låse opp enheten din. Vær forsiktig når du bruker den.


Forvissede enheter

Hver gang du kobler deg til via Bluetooth til en ny enhet, for eksempel et smartklokke, Bluetooth-hodesett, bilstereo eller annet tilbehør, vil enheten spørre om du vil legge den til som en pålitelig enhet. Hvis du melder deg på, forblir telefonen ulåst hver gang telefonen kobles til den enheten. Hvis du parer smarttelefonen din med en bærbar enhet, for eksempel Moto 360-smartklokken, kan du se på tekster og andre varsler på den bærbare enheten og deretter svare på dem på telefonen. Trusted Devices er en flott funksjon hvis du bruker en Wear OS-enhet (tidligere Android Wear-enhet) eller annet tilbehør ofte.

Chromebook Smart Lock

Du kan også aktivere denne funksjonen på Chromebooken din ved å gå inn i avanserte innstillinger. Deretter, hvis Android-telefonen din er ulåst og i nærheten, kan du låse opp Chromebooken din med ett trykk. 

Lagre passord med Smart Lock

Smart Lock tilbyr også en passordsparingsfunksjon som fungerer med kompatible apper på Android-enheten din og Chrome-nettleseren. For å aktivere denne funksjonen, gå inn i Google-innstillinger; her kan du også slå på automatisk pålogging for å gjøre prosessen enda enklere. Passord lagres i Google-kontoen din og er tilgjengelige når du er logget på en kompatibel enhet. For ekstra sikkerhet kan du hindre Google i å lagre passord fra bestemte apper, for eksempel bank eller andre apper som inneholder sensitive data. Den eneste ulempen er at ikke alle apper er kompatible; som krever intervensjon fra apputviklere.

Hvordan sette opp Smart Lock

Veibeskrivelsen nedenfor skal gjelde uansett hvem som har laget Android-telefonen din: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.

På en Android-enhet

  1. Gå inn til innstillinger > general > Lås skjerm og sikkerhet or Sikkerhet og personvern > Tillitsagenter og sørg for at Smart Lock er slått på.

    Innstillingen Trusted Agents kan være på et litt annet sted på din spesielle telefonmodell. Søk etter Pålitelige agenter ved å banke på forstørrelsesglasset på toppen av innstillinger skjermen for å finne den.

  2. Så, fremdeles under Sikkerhet innstillinger, søk etter Smart Lock.

  3. Pek Smart Lock og skriv inn passordet ditt, lås opp mønster eller PIN-kode, eller bruk fingeravtrykk.

  4. Herfra kan du aktivere Kroppsdeteksjon, Legg til Pålitelige steder og Pålitelige enheter, og sett opp Talematch.

  5. Når du har konfigurert Smart Lock, ser du en pulserende sirkel nederst på låseskjermen, rundt låsesymbolet. 

På en Chromebook som kjører ChromeOS 71 eller høyere

  1. Android-enheten din må kjøre 5.0 eller nyere og være låst opp og i nærheten.

  2. Begge enhetene må være koblet til internett, med Bluetooth aktivert, og logget på samme Google-konto.

  3. Gå til Chromebook innstillinger > Tilkoblede enheter> Sett opp.

  4. Koble til telefonen din dialog, under Velg en enhet, velg enheten du vil sette opp.

  5. Plukke ut Godta og fortsett.

  6. Skriv inn passordet ditt og velg Ferdig.

  7. Plukke ut Ferdig igjen for å fullføre legge til en enhet.

  8. Velg enheten under Tilkoblede enheter til aktiver eller deaktiver Smart Lock.

I Chrome-nettleseren

  1. Når du logger på et nettsted eller en kompatibel app, bør Smart Lock dukke opp og spørre om du vil lagre passordet. 

  2. Hvis du ikke blir bedt om å lagre passord, velger du trepunkts Chrome-meny øverst til høyre og velger innstillinger.

  3. Nær toppen av innstillinger fanen, vil du se Autofyll eske. Å velge passord inni det.

  4. Her kan du kontrollere hva Chrome gjør med passordene dine. Først slår du av Tilbyr å lagre passord på, hvis det ikke allerede er. Gjør det samme med Automatisk pålogging.

  5. Du kan administrere passordene dine ved å gå til passwords.google.com.

For Android-apper

  1. Som standard er Smart Lock for passord aktiv.

  2. Hvis ikke, gå inn Google-innstillinger (enten innen innstillinger eller en egen app, avhengig av telefonen din).

  3. Slå på Smart Lock for passord; dette vil også gjøre det mulig for mobilversjonen av Chrome.

  4. Her kan du også slå på Logg på automatisk, som automatisk logger deg på apper og nettsteder så lenge du er logget på Google-kontoen din.


Legg igjen en kommentar