Ta ut batteriet til den bærbare datamaskinen mens den er koblet til

Hvis du har et flyttbart bærbart batteri, kan det noen ganger optimalisere batterilevetiden å fjerne det mens den bærbare datamaskinen er koblet til et stikkontakt. Imidlertid, hvis det er strømbrudd mens den bærbare datamaskinen er koblet til et stikkontakt uten batteri, er det en risiko for tap av data.

Gitt ulempen og risikoen for tap av data fra et strømbrudd, er det praksis å ta ut batteriet verdt det? I noen tilfeller, ja. Vi tar en titt på omstendighetene der du bør ta ut batteriet fra den bærbare datamaskinen for å optimalisere batterilevetiden, og forklare hvordan du gjør dette.


Varmeproblemer og batterilevetid

Overoppheting er en av de verste tingene som kan skje med batteriet til en bærbar datamaskin. Batterilevetiden kan påvirkes negativt når batteriet er fulladet og varmt i lange perioder, for eksempel når den bærbare datamaskinen er koblet til og brukes.

Du har sannsynligvis følt varmen fra batteriet hvis den bærbare datamaskinen sitter på fanget ditt. Å plassere en pute eller et teppe mellom deg og den bærbare datamaskinen, vil bare forverre problemet, forstyrre luftsirkulasjonen og den bærbare datamaskinens evne til å kjøle seg ned.

Ressurskrevende oppgaver som spill- og multimedia-redigering kan ytterligere øke mengden varme den bærbare datamaskinen produserer.


Når skal du ta ut batteriet til den bærbare datamaskinen

Hvis du skal bruke den bærbare datamaskinen i lengre perioder mens du er koblet til vekselstrøm, spesielt for å engasjere deg i intensive varmegenererende oppgaver, er å ta ut batteriet et verdifullt skritt for å bevare levetiden. Imidlertid, hvis strømmen ofte kobles fra hjemme, eller det er en storm utenfor som kan forårsake tap av strøm, må du holde batteriet på den bærbare datamaskinen og unngå risikoen for tap av data.

Hvis du er koblet til en avbruddsfri strømkilde (UPS), er dette ikke noe problem, og det er greit å ta ut batteriet.

Hvis du er på farten og planlegger å holde kontakten bare en times tid eller så før du trenger batteriet igjen, må du holde på batteriet. Prosessen med å slå av den bærbare datamaskinen, ta ut batteriet og deretter starte opp igjen for å slå det av igjen kort tid etter for å sette på plass batteriet (og slå på den bærbare datamaskinen igjen når du kommer til neste stopp) er ubeleilig og bortkastet tid . Hold batteriet inne for korte tilkoblede stints når det er mobilt.

Hvis du ikke bruker den bærbare datamaskinen på lang tid, for eksempel når du er på ferie eller til og med over en helg, er det lurt å ta ut batteriet. Dette kan gi batteriet hvile og potensielt forlenge levetiden.

Ikke ta ut batteriet eller sett inn batteriet igjen mens den bærbare datamaskinen kjører, eller til og med i hvilemodus. Det er best å slå den av når som helst du skal koble til eller fra batteriet.


Hvordan ta ut et bærbar batteri

Følg alltid disse trinnene i denne rekkefølgen når du tar ut batteriet fra en bærbar datamaskin.

  1. Slå av den bærbare datamaskinen.

  2. Koble strømledningen fra stikkontakten.

  3. Ta ut batteriet.

  4. Koble strømkabelen til stikkontakten igjen.

  5. Slå på den bærbare datamaskinen.

Lagring av bærbar batteri

Den vanligste anbefalingen for batterilagring for bærbare datamaskiner er å lade den til omtrent 40% (eller et sted mellom 30% og 50%) og deretter holde den på et tørt sted. Noen produsenter anbefaler en lagringstemperatur på mellom 68 og 77 grader Celsius (20 til 25 grader Fahrenheit), som ikke er for kald eller for varm.

Noen mennesker oppbevarer batterier i kjøleskapet, men dette er risikabelt og unødvendig. Dette kan skade batteriet når det utsettes for fuktighet og kondens. Fuktighet og datakomponenter blander seg ikke godt.

Varm alltid opp batteriet til romtemperatur før du bruker det.


Legg igjen en kommentar