STP-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .STP- eller .STEP-filtypen er mest sannsynlig en STEP 3D CAD-fil som er lagret i Standard for Exchange of Product Data (STEP) -format. De inneholder informasjon om 3D-objekter og brukes vanligvis til å overføre 3D-data mellom forskjellige CAD- og CAM-programmer.

En STP-fil kan også være en RoboHelp Stop List-fil, som er en ren tekstfil på opptil 512 tegn som inneholder en liste over ord den tilhørende Smart Index-veiviseren bør ignorere når du lager en søkeindeks for hjelpedokumenter. For eksempel blir ord som "eller" og "a" ignorert fra dokumentasjonssøk for å unngå å vise ikke-relevant informasjon.

Microsoft SharePoint bruker også STP-filer, men for maledokumenter. Som en hvilken som helst mal, fungerer STP-filen som en måte å raskt begynne å lage en webside med en lignende design som en annen.

En STP-fil kan i stedet være en XML-basert Analysis Studio Project Information-fil som inneholder forskjellige innstillinger og objekter for Analysis Studio-prosjekter.

STP er også et akronym for noen vilkår som ikke er filtypen, som programvaretestplan, planlagt overføringsprotokoll, sikker overføringsprotokoll, systemtestprosedyre og skjermet tvunnet par.


Hvordan åpne en STP-fil

Det finnes en rekke programmer som kan åpne STEP 3D CAD-filer, men Autodesk Fusion 360 er den mest allsidige siden den kjører på Windows, macOS og mobile enheter, samt via en nettleser.

Noen andre STP-filåpnere som fungerer med dette CAD-filformatet inkluderer FreeCAD, ABViewer, TurboCAD, CATIA fra Dassault Systemes og IDA-STEP. Det er også gratis online STEP / STP-seere fra eMachineShop og ShareCAD.org.

Adobe RoboHelp åpner STP-filer som er til stopplister.

Du kan bruke Microsofts SharePoint til å åpne STP-filer som er SharePoint-malfiler.

Du kan opprette nye STP-filer i SharePoint gjennom Nettstedinnstillinger > Administrasjon > Gå til nettstedsadministrasjon, Og deretter Lagre nettstedet som en mal i forvaltnings- og statistikkområdet.

Appricons Analysis Studio-program åpner STP-filer som tilhører den programvaren, men vi har ingen gyldige nedlastingskoblinger for det. Det er en fra CNET.com, men det er ikke noen måte å kjøpe programmet på. Vi har bare tatt med det her i tilfelle du tilfeldigvis finner en måte å få det til å fungere.


Hvordan konvertere STP-filer

STEP 3D CAD-programvaren ovenfra skal også kunne konvertere filen til andre formater, spesielt Autodesk Fusion 360. Du kan vanligvis finne konverteringsverktøyet i en Lagre som eller Eksporter-meny / -knapp.

Du kan også enkelt konvertere STP- eller STEP-filer til STL ved hjelp av Makexyz. Det er en online STEP 3D CAD-filkonverterer, så den fungerer med alle operativsystemer.

CrossManager er en annen STP-filkonverterer, men den fungerer ikke online. du må installere den på datamaskinen din for å kunne bruke den. Imidlertid støtter den mange flere eksportformater i tillegg til STL, som PDF, OBJ, PRT, VDA, SAT, 3MF og MODEL.

Prøveversjonen av CrossManager konverteres kun til 3D eller 2D PDF. De andre formatene er tilgjengelige hvis hele programmet er kjøpt.

Prøveversjonen av ConvertCADFiles.com kan konvertere STP til PDF, men bare hvis den er mindre enn 100 KB. Hvis den er mindre enn 12 MB, kan du prøve gratis CoolUtils.com.

FreeCAD-programmet nevnt ovenfor skal kunne konvertere STP til OBJ så vel som DXF. Det er rikelig med informasjon der ute om konvertering av STEP-filer til DWG.

Hvis STP-filen din er i et annet format som ikke gjelder et 3D CAD-filformat, bør du vurdere å bruke programvaren som åpner filen (koblet i forrige avsnitt ovenfor) for å konvertere den til et nytt filformat. For eksempel er SharePoint mest sannsynlig det beste programmet for konvertering av SharePoint-malfiler.


Åpner filen fortsatt ikke?

Hvis du ikke kan få filen til å åpne med programmene nevnt ovenfor, eller ikke kan konvertere den med noen av verktøyene som er nevnt, er sjansen stor for at du faktisk ikke har å gjøre med en STP-fil i noen av disse formatene.

Det første du bør gjøre er å dobbeltsjekke at filtypen virkelig leser STP eller STEP (hvis du har en CAD-relatert fil) og ikke noe som bare er stavet på samme måte som STE. Med suffikser som høres ut eller er stavet som STP, ikke anta umiddelbart at filformatene kan brukes med de samme applikasjonene.

I STE-eksemplet åpnes filen med programmer som Adobe Dreamweaver og Samsung Image Viewer, siden det enten kan være en Dreamweaver Site Settings-fil eller en Samsung IPOLIS Image-fil.

STR er et annet eksempel som tilhører dBASE Structure List Object-filformatet og åpnes med dBase. Det kan i stedet være i andre formater som PlayStation Video Stream, X-Plane Object String, BFME2 Strings, Kingsoft Strings eller Windows Screensaver File.

Som du kan se, må du sørge for at filen faktisk er relatert til programmene ovenfra, ellers kan de ikke forventes å åpne den. Hvis filen din ikke er en STP- eller STEP-fil, kan du undersøke den faktiske filtypen for å finne ut hvilke applikasjoner som kan åpne og konvertere den.


Legg igjen en kommentar