RVT-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .RVT-filtypen er en Revit Project-fil som brukes av Autodesk's Revit BIM (Building Information Modelling) -program. 

Inne i en RVT-fil er alle arkitektoniske detaljer knyttet til designet, for eksempel en 3D-modell, høydedetaljer, plantegninger og prosjektinnstillinger.

RVT er også et akronym for teknologiuttrykk som ekstern videoterminal, ruteverifiseringstest og kravverifisering og testing. Imidlertid har ingen av disse begrepene noe å gjøre med RVT-filer.


Hvordan åpne en RVT-fil

Revit-programmet fra Autodesk brukes til å lage RVT-filer, slik at det også kan åpne filer i dette formatet. Hvis du ikke allerede har Revit og ikke planlegger å kjøpe den, kan du fortsatt åpne RVT-filen gratis med Revit-prøveversjonen.

Autodesk's AutoCAD Architecture, inkludert i AutoCAD, er en annen måte å åpne en RVT-fil på. AutoCAD, som Revit, er ikke gratis, men du kan bruke det gratis i 30 dager hvis du laster ned prøveversjonen.

Hvis du helst ikke vil gå den tradisjonelle ruten for å installere en RVT-visning på datamaskinen din, kan du se RVT-filen online i stedet. Autodesk Viewer lar deg åpne RVT-filen uten å ha Revit eller AutoCAD på datamaskinen. Den samme betrakteren støtter også lignende formater, som DWG, STEP, etc., og gjør det enkelt å dele RVT-filen.

RVT-fil åpen i Autodesk Viewer.

Hvis du vil bruke Autodesk Viewer som en gratis RVT-visning, velger du Registrer deg gratis øverst på nettstedet for å lage din gratis brukerkonto, og last deretter opp RVT-filen fra Design Views-siden.


Hvordan konvertere RVT-filer

Med Revit kan du konvertere RVT til DWG eller DXF via Eksport > CAD-formater. Programmet kan også lagre RVT-filer i DWF-format.

Navisworks er en måte å konvertere RVT til NWD. Hvis du har det programmet, kan du lagre Revit-filen i Navisworks-filformatet og deretter åpne NWD-filen med deres gratis Navisworks Freedom-verktøy.

For å konvertere RVT til IFC, kan du ha hell med det elektroniske Revit til IFC-omformerverktøyet. Dette kan imidlertid ikke være et flott alternativ hvis filen din er veldig stor, siden du både må laste opp RVT-filen til det nettstedet og deretter laste ned den konverterte IFC-filen når den er ferdig.

En RVT til PDF-konvertering er også mulig hvis du bruker en PDF-skriver. Åpne RVT-filen i et hvilket som helst program som støtter formatet, og lar deg skrive ut modellen, og når du går til utskrift, velger du PDF-skriveren i stedet for den virkelige skriveren.

RVT-filen din kan også konverteres til Revit Family-filformatet. For å gjøre RVT-filen din til en RFA-fil, må du først eksportere modellen til en SAF-fil. Lag deretter en ny RFA-fil og importer den SAT-filen til den.

RVT til SKP er en annen konvertering du kanskje trenger å utføre. En måte å gjøre er å installere rvt2skp (det fungerer med Revit), eller du kan konvertere Revit-filen til en SketchUp-fil manuelt:

  1. Gå til Revit's Eksport > alternativer > Eksporter oppsett DWG / DXF menyen.

  2. Plukke ut ACIS faste stoffer fra Solids kategorien, og velg deretter OK.

  3. Gå til Eksport > CAD-formater > DWG.

  4. Nå kan du importere filen til SketchUp og bruke SketchUps alternativer for å konvertere filen til hvilket som helst format som støttes av den programvaren.


Likevel kan ikke åpne fil?

Den mest sannsynlige grunnen til at filen ikke åpnes med Revit eller de andre programmene som er nevnt ovenfor, er fordi du leser feil filtypen. Det er veldig enkelt å forveksle et annet format med en Revit Project-fil, fordi noen filtyper ser veldig like ut, selv når de ikke er relatert.

For eksempel ved første øyekast ser RVG-filer ut som RVT-filer. I virkeligheten er det røntgenbilder tatt av dental bildesensorer. Du kan åpne en med Aeskulap DICOM-visningsprogrammet.

RVL er et annet eksempel på et suffiks som ligner RVT, men du trenger muvee Reveal for å åpne en av disse filmprosjektfilene.

Hvis filen din ender med RVT, men den ikke har noe med Revit å gjøre, åpner du den med Notepad ++ eller en annen teksteditor. Det er mulig at filen din bare er en ren tekstfil som enkelt kan leses med hvilken som helst tekstfilvisning. Hvis ikke, kan du finne en slags beskrivende informasjon i teksten som kan hjelpe deg med å finne ut hvilket format det er i, som du deretter kan bruke til å begrense forskningen din for å finne et kompatibelt program som åpner det.


Legg igjen en kommentar