CATDRAWING-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med filtypen CATDRAWING er en CATIA Drawing-fil opprettet med 3D CAD-produksjonsprogramvaren kalt CATIA.

En CATDRAWING filen lagrer en todimensjonal tegning og er alltid knyttet til en .CATPART fil, som innehar den 3D-elementer i modellen. Uten denne andre koblede filen kan ikke CATDRAWING-filen åpnes.


Hvordan åpne en CATDRAWING-fil

CATDRAWING-filer kan åpnes med Dassault Systèmes CATIA-verktøy.

Andre 3D CAD-programmer kan også åpne CATDRAWING-filer, som Oracles AutoVue 3D Professional Advanced. Du kan lese mer om denne programvaren på Oracles nettsted.

WorkXplore 3D vil også fungere, og kanskje til og med Siemens NX og SOLIDWORKS 3D CAD.

Du kan også prøve å åpne filen med et tekstredigeringsprogram. Hvis du ser teksten "V5" helt i begynnelsen av filen eller ordet "CATIA" hvor som helst i den, så er CATDRAWING faktisk en CATIA-fil. Årsaken til at den ikke åpnes i CATIA kan være at det er et problem med installasjonen av programmet eller et problem med den spesifikke filen.

Hvis CATDRAWING-filen ikke har den teksten i starten, og er full av klar tekst som du kan lese helt greit, er den spesifikke filen din et tekstdokument og kan leses normalt med hvilken som helst tekstredigerer. Dette er sannsynligvis ikke tilfelle med de fleste CATDRAWING-filer, men det er noe du bør se etter hvis CATIA ikke fungerer.

Hvis du finner ut at et program på din PC prøver å åpne CATDRAWING-filen, men det er feil program, eller hvis du heller vil at et annet installert program skal åpne CATDRAWING-filer, kan du endre standardprogrammet for den filtypen i Windows.


Hvordan konvertere en CATDRAWING-fil

CATIA kan eksportere CATDRAWING-filer til CAD-formater som STEP, DXF og andre. Du kan også lagre filen som en PDF i CATIA ved hjelp av filet > Lagre som menyen.

Hvis du vil lagre flere CATDRAWING-filer i samme PDF, må du endre noen av CATIAs innstillinger. Gå til verktøy > alternativer og utvide general kategorien for å velge kompatibilitet. Tilgang til Grafikkformater og merk av i boksen ved siden av Lagre dokument med flere ark i en enkelt vektorfil alternativet.

Et annet alternativ for å konvertere CATDRAWING til PDF er å bruke Tetra4D Converter. De andre CATDRAWING-filåpnere ovenfra støtter kanskje også konvertering av filen.

eDrawings Professional for CATIA V5 er en type plug-in for CATIA som lar deg eksportere modeller til en skrivebeskyttet format som er komprimert og lett å dele med andre.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Noen filer ser like ut fordi filtypene bruker noen av de samme bokstavene eller tallene, slik at de kan være enkle å forvirre for andre filer og derfor ikke åpne med programmet du forventer å bruke dem med. Dette er sannsynligvis ikke tilfelle med CATDRAWING-filer, siden utvidelsen er ganske lett å lese.

Imidlertid har du kanskje en CATPRODUCT-fil som ser like ut og faktisk brukes av CATIA, men den er ikke i nøyaktig samme format. Så hvis filen ikke åpnes slik du forventer, bør du vurdere at du kanskje har å gjøre med en av disse filene i stedet.

TEGNINGS-filer ligner også denne filtypen, men de er Artboard Drawing-filer som brukes av Artboard, ikke CATIA.

Legg igjen en kommentar