Steam Disk Write Error: Hva det er, og hvordan fikser jeg det

Steam-diskfeil kan oppstå når du laster ned eller oppdaterer et spill du kjøpte på Steam-plattformen. Disse meldingene vises vanligvis når du prøver å installere eller laste ned et nytt spill eller prøve å oppdatere et spill som du tidligere har installert. Det kan også vises når du prøver å starte et spill som trenger en oppdatering.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Steam-klienten for Windows, macOS og Linux.


Årsak til Steam Disk-skrivefeil

Steam-skrivefeil vises når som helst Steam kan ikke laste ned og lagre spilldata til lagringsstasjonen på datamaskinen din under en oppdatering eller ny installasjon. Den ledsages vanligvis av en av følgende feilmeldinger:

Det oppstod en feil under installering av spiltittel (disk skrivfeil): C: Program Files (x86) steam steamapps common game_title

Det oppstod en feil under oppdatering av game_title

Det oppstod en feil under installering av game_title

Diskskrivfeilen kan skje når:

  • Stasjonen eller Steam-mappen er skrivebeskyttet.
  • Det er feil på harddisken.
  • Antivirusprogrammet eller brannmuren din hindrer Steam i å laste ned og lagre data.
  • Det er korrupte eller utdaterte filer i Steam-katalogen.

d3sign / Moment / Getty Images


Hvordan fikse Steam Disk Write Error

Hvis du opplever Steam-skrivefeil, kan du prøve disse løsningene:

  1. Start Steam på nytt. Den enkleste måten å utelukke et midlertidig problem er å lukke Steam-klienten, åpne den på nytt og deretter laste ned eller spille av den igjen.

  2. Start datamaskinen på nytt. Hvis lukking og gjenåpning av Steam ikke løser problemet, kan omstart av PCen løse det ved å lukke pågående prosesser som kan forstyrre Steam.

  3. Fjern skrivebeskyttelse fra stasjonen. Skrivebeskyttelse forhindrer at en datamaskin endrer eller legger til filer i en mappe eller en hel stasjon. Hvis du mener at dette er kilden til problemet, må du kontrollere hvilken stasjon Steam-spillene dine er lagret på, og deretter fjerne skrivebeskyttelse fra den stasjonen.

  4. Slå av skrivebeskyttet innstilling for Steam-mappen. Hvis Steam-katalogen er satt til skrivebeskyttet, er hele katalogen skrivebeskyttet. Gå til Steam-mappegenskapene og sørg for at skrivebeskyttet innstilling ikke er valgt.

  5. Kjør Steam som administrator. Å kjøre programvare som administrator gir den ekstra tillatelser og kan løse flere merkelige problemer.

  6. Slett ødelagte filer. Når noe går galt mens Steam laster ned et spill, kan det opprette en ødelagt fil som forårsaker Steam-skrivefeil. For å løse dette problemet, gå til Steam-hovedmappen og åpne steamapps / vanlig katalog. Hvis du ser en fil med samme navn som spillet du prøver å spille, og som er 0 KB i størrelse, må du slette den og prøve å laste ned eller starte spillet igjen.

  7. Bekreft integriteten til spillfilene. Høyreklikk på spillet i Steam-biblioteket ditt og velg Eiendommer. Gå deretter til Lokale filer Fanen og velg Kontroller integriteten til spillfiler. Hvis Steam finner korrupte filer, erstatter den automatisk disse filene.

    Hvis spillet ditt bruker en bærerakett som laster ned flere oppdateringer, må du ikke fullføre dette trinnet. Hvis du gjør det, erstatter du det oppdaterte spillet ditt med basisstarteren, og du må da laste ned oppdateringene på nytt gjennom bæreraketten.

  8. Tøm Steam-nedlastingsbufferen. Hvis Steam-nedlastingsbufferen er ødelagt, kan det forårsake feil på skriveskrivingen. For å løse dette problemet, åpne Steam og naviger til Damp > innstillinger > Nedlastinger > Tøm nedlastingsbuffer.

  9. Flytt Steam til en annen stasjon. I noen tilfeller kan det være et problem med stasjonen som forhindrer Steam i å skrive til den. Hvis du har flere stasjoner eller partisjoner, flytt Steam-installasjonsmappen til en annen stasjon.

    Hvis dette trinnet løser Steam-skrivefeilen, må du sjekke den originale stasjonen for feil.

  10. Sjekk stasjonen for feil. I noen tilfeller kan denne prosessen identifisere dårlige sektorer og be Windows om å ignorere disse sektorene i fremtiden. Hvis problemet vedvarer eller blir verre, kan det hende du må bytte ut harddisken.

  11. Deaktiver antivirusprogrammet eller legg til unntak. I sjeldne tilfeller kan antivirusprogrammer feilaktig identifisere Steam som en trussel og forhindre at den laster ned og lagrer spilldata. Hvis Steam-skrivefeil forsvinner med antivirus deaktivert, kan du legge til et unntak for Steam i antivirusskanningen.

  12. Deaktiver brannmuren eller legg til unntak. Hvis problemet midlertidig deaktiveres ved å deaktivere brannmuren, kan du legge til et unntak i Windows-brannmuren.

  13. Kontakt Steam for å få hjelp. Steams tekniske supportteam kan lede deg gjennom potensielle løsninger for ditt spesifikke problem. Du kan også finne hjelp i Steam Community-forumet.


Legg igjen en kommentar