Kernel Data Inpage Error: Hva det er, og hvordan fikser jeg det

Kjernedatasiden feil er en Windows-feilkode som vises på en blå skjerm. Når denne feilen oppstår, vil datamaskinen din vanligvis samle noen diagnostiske data og deretter starte på nytt. Hvis problemet vedvarer, vil datamaskinen din til slutt krasje igjen med den samme feilmeldingen om kjernedata på siden.

Kjernedata inpage feil er vanligvis forbundet med maskinvarefeil relatert til minnemoduler og harddisker. I andre tilfeller vil den samme feilen vises på grunn av effekten av et virus.


Hvordan Kernel Data Inpage Error vises

Når denne feilen oppstår, ser du vanligvis en melding som en av disse:

PCen din fikk problemer og må starte på nytt. Vi samler bare litt feilinformasjon, og vi starter på nytt for deg.

Hvis du vil vite mer, kan du senere søke på nettet etter denne feilen: KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR
KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR

Årsaker til Kernel Data Inpage Feil

Kjernedata inpage-feilen er en stoppkode som vises under blåskjermkrasj, og er vanligvis forårsaket av et problem med RAM (random access memory) eller harddisken.

Her er noen ekstra koder knyttet til denne feilen, og de spesifikke problemene de refererer til:

  • 0x0000007A: Filtilgangsfeil 
  • 0xC000009C: Dårlige harddisksektorer 
  • 0xC000009D: Løse kabler eller harddiskfeil 
  • 0xC000016A: Dårlige harddisksektorer 
  • 0xC0000185: Usete eller ødelagte kabler

Hvordan fikse en kjernedatainngangsfeil

Siden de fleste feilinformasjon på kjernedata er forårsaket av dårlige minnemoduler eller harddisker, innebærer løsningen vanligvis å finne komponenten som ikke fungerer, og erstatte den.

Datamaskiner som opplever dette problemet, starter vanligvis på nytt etter krasj. Hvis datamaskinen ikke slår seg på eller starter opp etter at du har opplevd en kjernedatainnsidefeil, kan du sjekke ut guiden vår for å fikse en datamaskin som ikke vil slå på.

I andre tilfeller vil du oppdage at en minnemodul eller harddisk ikke er riktig tilkoblet, eller at hele problemet er forårsaket av et virus. Følg disse feilsøkingstrinnene for å fikse kernal data inpage feil:

Sikkerhetskopier dataene dine. Hvis det er et problem med harddisken din, kan du ende opp med å miste viktige data. Hvis du har noe lagret på datamaskinen du ikke vil miste, bør du ta en sikkerhetskopi før du starter diagnoseprosessen. Lag kopier av filer du ikke har råd til å miste, og lagre dem på en USB-stasjon, SD-kort eller skylagringstjeneste

  1. Inspiser og sett inn minnemodulene på nytt.

    Under noen omstendigheter kan problemet være forårsaket av feilmonterte minnemoduler. For å utelukke dette og forhindre unødvendige utgifter, åpne datamaskinen og inspiser RAM-en. Hvis noen av modulene ikke er riktig installert eller har løsnet, må du plassere dem på nytt og sjekke om kjernedatasiden feil fremdeles oppstår.

    Vær forsiktig når du åpner en datamaskin og justerer komponentene. Uten et riktig satt opp antistatisk armbånd, kan statisk elektrisitet skade komponenter som RAM permanent.

  2. Inspiser og sett harddiskkablene på plass igjen.

    Denne feilen indikerer vanligvis at stasjonen har fysiske feil som dårlige sektorer. I noen tilfeller kan du oppleve dette problemet på grunn av harddiskkabelen som sitter feil.

    For å utelukke denne muligheten, åpner du datamaskinen, finner harddisken og setter på kontakten igjen. Du må også sjekke og plassere kabelen på nytt der den kobles til hovedkortet.

    Når harddisken din kjører, kan du lytte nøye etter høye klikklyder. Hvis du hører dem, kan harddisken være i ferd med å mislykkes, noe som kan forårsake denne typen feil. Løsningen er å sikkerhetskopiere alle dataene dine og erstatte harddisken.

  3. Test minnet ditt.

    Windows 10 har et innebygd diagnostisk verktøy for minne. Det er også noen gratis alternativer tilgjengelig for Windows 7, Windows 8 og Windows 10. Hvis du har Windows 10, skriv "minne"i oppgavelinjens søkefelt, og velg deretter Windows Memory Diagnostic > Start på nytt nå og sjekk for problemer.

    Det beste gratis minne diagnostiske verktøyet er MemTest 86, som du kan laste ned og bruke til å sjekke RAM.

    Det kan være lurt å kjøre mer enn ett diagnostisk verktøy for minne. Hvis noen av disse verktøyene rapporterer et problem med minnet ditt, bør du vurdere å bytte ut RAM. Hvis du gjør det, vil det sannsynligvis fikse kjernedatasiden feil, men RAM vil sannsynligvis mislykkes i fremtiden på en eller annen måte hvis et av disse verktøyene finner et problem.

  4. Test harddisken din.

    Du kan se etter problemer med harddisken din ved hjelp av det innebygde Windows feilkontrollverktøyet eller chkdsk-kommandoen.

    Hvis det valgte diagnostiske verktøyet ditt oppdager problemer, for eksempel dårlige sektorer, kan du prøve å fikse det. Hvis det lykkes, bør du kunne bruke datamaskinen din uten ytterligere feilkrasjer på kjernedata på siden.

  5. Koble maskinvareutstyr.

    Selv om det er mindre sannsynlig, kan denne feilen oppstå på grunn av andre eksterne enheter. For å utelukke dette, slå av datamaskinen, trekk ut alt utstyret til maskinvaren og slå den på igjen.

    Hvis datamaskinen ikke krasjer med kjernedatasiden feil, må du koble til hver enhet om gangen. Når du finner enheten som forårsaker problemet, kan du enten la den være frakoblet eller erstatte den.

  6. Kjør en virusskanning.

    I noen tilfeller kan et virus ødelegge viktige filer og forårsake en feil på kjernedataene. Dette er mindre sannsynlig enn andre muligheter, men det er fortsatt viktig å sjekke. Hvis ingenting annet har fungert, kan du prøve å kjøre en virusscanning. Hvis noen av disse programmene finner et virus, kan du la det løse problemet, og deretter sjekke om du fremdeles opplever feilinformasjon på kjernedata.

    Vi har en stor liste over gratis antivirusprogramvare du kan bruke til å se etter denne typen problemer.


Andre problemer med blåskjerm som Kernal Data Inpage Error

Kernal data inpage error er bare en av mange feil som kan vises når Windows krasjer, og avslører den beryktede blå skjermen for død. Hvis du opplever problemer med blåskjerm, har vi en full liste over blåskjermfeilkoder som kan hjelpe deg med å komme til bunns i problemet ditt.

Vi har også en generell guide for å fikse den blå skjermen for død som kan være nyttig.

Legg igjen en kommentar