Hvordan koble Google Home til Sonos-høyttalere

Google Home kan utføre mange oppgaver, inkludert streaming av musikk. Når du er paret med Sonos-høyttalere, kan du ha et multiroom-musikksystem. Ta en titt på hvordan du kobler Sonos til Google Home og Google Assistant.


Fordeler med å koble Sonos til Google Assistant

Sonos-høyttaleren eller lydsystemet bestemmer hvordan Google Assistant eller Google Home kan brukes med det. Sonos støtter to typer Google Assistant-kontroll.

  • Når du legger til Google Assistant direkte i Sonos One eller Sonos Beam, går disse over til å bli Google Home-enheter. De kan ikke kun kontrollere, og spille musikk, men kan også kontrollere andre smarte hjemmeenheter, med noen begrensninger.
  • Du kan bruke Google Assistant via et Google Home (og andre Google Home-aktiverte smart-høyttalere og smart TVér), Sonos One eller Beam for å kontrollere musikkavspilling på andre Sonos-høyttalere, for eksempel Play: 1 og Play: 5. Dette gjør ikke høyttalerne til en Google Home-enhet, men det lar en Google Home-enhet kontrollere musikkavspilling på dem.

Hva du trenger for å komme i gang

For å koble Google Assistant til Sonos-enheter trenger du:

  • Internettforbindelse med en Wi-Fi-ruter.
  • En Sonos høyttaler eller system som har den nyeste oppdateringen.
  • En Google Assistant-konto og et Google Home Device.

Hvordan sette opp Sonos-høyttaleren eller enheten

Før du kobler til Google Assistant eller Google Home, må du sørge for at Sonos-enheten din er i gang.

  1. Last ned Sonos-appen til en telefon, nettbrett eller datamaskin. Sonos-appen er tilgjengelig fra Google Play eller Amazon (Android) og fra Apple App Store (iOS).
  2. Åpne Sonos appen og trykk på enten Konfigurer nytt system eller Legg til høyttalere.

  3. Hvis du får valget mellom Standard- eller Boost-oppsett, velger du standard.

    Det kan være situasjoner der det er behov for et oppsett av trådløs Boost-utvidere.

  4. Koble Sonos-høyttaleren til en strømkilde, og trykk på Fortsett. Velg deretter høyttaleren eller enheten fra menyen og trykk på Sett opp denne høyttaleren.

  5. Vent til du ser et blinkende grønt lys på enheten, og trykk deretter på Fortsett. Trykk på knappene illustrert på skjermen på Sonos-enheten.

  6. Vent på bekreftelse om at høyttaleren er lagt til i oppsettet ditt. Du kommer til å bli bedt om å legge til en annen høyttaler, men hvis du ikke trenger det, velger du Ikke nå og en siste vises der det står oppsett fullført.

  7. Trykk på Ferdig øverst til høyre på siden Oppsett fullført. Sonos-høyttaleren er nå klar til å spille musikk via Sonos-appen.


Hvordan legge til Google Assistant i Sonos One and Beam

Hvis du legger til Google Assistant i en Sonos One eller Beam, kan velge å bruke det som en Google Home-enhet. Du trenger ikke en egen Google Home-smarthøyttaler for å kontrollere musikkavspilling eller andre smarte hjemmeenheter.

Slik legger du til Google Assistant direkte til Sonos One eller Sonos Beam.

  1. Åpne Sonos-appen på smarttelefonen din.
  2. Trykk på  Flere > Taletjenester. Trykk deretter på Google Assistant i neste skjermbilde.

  3. Trykk på Legg til Sonos på Google Assistant-skjermen. Deretter ser du en liste over kompatible høyttalere etter sted. Velg en høyttaler, og velg deretter Legg til Google Assistant.

  4. Trykk på Gå til Google Assistant-appen. Trykk på neste når du blir bedt om det, og legg til Sonos-kontoinformasjonen din for å koble Google Assistant til Sonos-enheten din.

Google Assistant oppdager på egenhånd Sonos One eller Beam, ber om tillatelse til å få tilgang til, og kontrollere den, spør hvilket rom den er i, og legger til musikktjenestene du vil bruke.

Hvis du har flere Sonos One-høyttalere eller en Sonos One og Sonos Beam, må du konfigurere hver for seg. For hver Sonos One eller Beam som er valgt, går du gjennom de samme trinnene for å legge til Google Assistant. Du kommer til å bli bedt om å:

  • Navngi rommet enheten brukes i
  • Oppgi adressen din for stedsbaserte tjenester
  • Legg til musikktjenester og velg standard musikktjeneste
  • Forsikre deg om at musikktjenestene du la til i Google Assistant, er lagt til i Sonos-appen.

Du kan koble en Sonos One eller Beam til Alexa og en annen til Google Assistant.


Sonos støtter kanskje ikke alle Google Home-funksjoner

Du kan bruke en Sonos One eller Beam til å kontrollere både musikkavspilling og smarte hjemmeenheter på samme måte som en Google Home-enhet. Dette inkluderer:

  • Stille inn alarmer
  • Styring av termostater og lys
  • Svare på spørsmål
  • Spille innhold på TV-en via en Chromecast eller Chromecast-lyd eller spille av innhold på en TV med innebygd Chromecast. Sonos Beam kan også slå TVen av og på.

Enhetene har imidlertid noen begrensninger:

  • Sonos One / Beam med Google Assistant inkludert støtter ikke talekommandoer fra flere brukere. I tillegg til, i motsetning til et Google-hjem, er skreddersydde svar for flere brukere ikke mulig. Det forventes at Sonos og Google vil aktivere stemmekamp i fremtiden.
  • Du kan ikke ringe, sende tekstmeldinger eller kjøpe med Google Assistant via Sonos One eller Beam.

Hvordan sette opp Google Assistant med andre Sonos-høyttalere og produkter

Ved hjelp av en Google Home-aktivert enhet (inkludert Sonos One og Beam etter at Google Assistant er installert), kan du kontrollere musikkavspilling på andre Sonos-høyttalere og produkter (for eksempel Play: 1 eller Play: 5) som du ikke kan installere Google Assistant direkte på.

Dette betyr at en Google Home-enhet kan håndtere alle avanserte funksjoner for smarthus-kontroll, men du kan også be den om å spille musikk gjennom de andre Sonos-høyttalerne og produktene dine.

  1. Åpne Sonos-appen på mobilenheten din.
  2. Trykk på Flere > Taletjenester > Velg Google Assistant.

  3. Åpne Google Assistant appen og velg Legg til Sonos. Trykk på Fortsett og skriv inn Sonos-kontoinformasjonen din.

    Du mottar en melding om at Google Assistant er klar til å samarbeide med Sonos.

  4. Koble alle tilgjengelige musikktjenester som er støttet av Google Assistant med Sonos-høyttaleren som er oppført tidligere, og velg en standardtjeneste for avspilling av musikk.

Google Assistant, Sonos og IFTTT

En annen måte du kan koble Google Assistant og Sonos-enheter sammen for utvalgte funksjoner, er gjennom IFTTT (If This Then That).

IFTTT tillater oppretting av unike kommandoer, men hvis du har en Sonos One / Beam eller Google Home Device, får du en mer omfattende kontrollopplevelse enn å gå stykkevis gjennom IFTTT.

Hvis du allerede har Google Assistant / Google Home knyttet til Sonos gjennom tidligere metoder, kan du legge til flere IFTTT-kommandoer på toppen.

  1. Opprett en IFTTT-konto ved hjelp av en datamaskin eller mobilenhet. Åpne IFTTT appen og velg Google Assistant og Sonos fra tjenestekategorien.

  2. Du vil bli bedt om å la IFTTT arbeide med Google Assistant- og Sonos-produkter for kommandoene du velger. Trykk på Okay.

  3. Fortsett gjennom hver kategori og velg noen kommandoer for Google Assistant som styrer en Sonos-enhet. Eksempelvis:
    • Still volumet mellom 1 og 10
    • Still volumet mellom 1 og 100
    • Pause Sonos
    • Fortsett Sonos
    • Spill en favoritt på Sonos

    For å bruke IFTTT-kommandoene, gå til På / Av-knappen og klikk på den for å si , og bla gjennom for å legge til flere spørsmål.

    Du kan ikke bruke både volum 1-10 og 1-100-kommandoene samtidig, da de kommer i konflikt med hverandre. Hvis du slår begge på, vil bare en fungere, sannsynligvis 1-100-skalaen.

    Hvis du ikke ser en kommando du vil bruke, kan du opprette en ny "applet" -kommando ved å følge instruksjonene fra IFTTT.

Musiktjenester støttet av Google Assistant og Sonos

  • Pandora (bare USA)
  • Spotify (kun  den betalte tjenesten)
  • YouTube Music
  • Deezer (Kun den betalte tjeneste i USA, Storbritannia, Canada, Frankrike, Italia, Australia og Tyskland)

Du kan også spille musikk fra følgende tjenester, selv om de ikke er oppført i Google Assistant-appen.

  • iHeartRadio
  • TuneIn Radio
  • TIDAL

Sonos støtter en rekke Google Assistant-musikkontrollkommandoer.

Google Assistant eller Alexa?

Sonos gir deg muligheten til å velge enten Google Assistant eller Alexa sin stemmekontroll, slik at du kan bruke den som fungerer best for deg.

Alexa og Google Assistant holder oversikt over hva som spilles på Sonos-høyttalere, uansett om det var Alexa eller Google Assistant som ble brukt til å starte musikkavspilling. Dette betyr at du kan starte en sang med Alexa og stoppe den med Google Assistant, eller omvendt, men dette forutsetter at du har både en Google Home- og en Amazon Echo-enhet, til Sonos One-enheter eller en Sonos One og Sonos Beam i nettverket ditt - de bruker hver sin assistent.


Legg igjen en kommentar