Den enkle måten å legge til en PDF på nettstedet ditt

Et spørsmål jeg ofte blir spurt av klienter er hvilket format de skal bruke for å legge til dokumenter på nettstedet deres. I mange tilfeller ble disse dokumentene opprettet i Microsoft Word, men ikke alle har den programvaren. Av denne grunn, og andre (filstørrelse, filer kan redigeres, etc.), vil du sannsynligvis ikke ønske å legge til kundedokumenter på nettstedet ditt som en Word-fil. I stedet er filformatet jeg anbefaler en PDF.

Web / Derek Abella 

Adobes PDF-format, som står for Portable Document Format, er en fin måte å legge til dokumenter på et nettsted. Dette gjelder spesielt hvis disse dokumentene må skrives ut, eller hvis de kan være for kompliserte, noe som gjør det vanskelig å legge innholdet til en webside. Et vanlig eksempel på dette vil være medisinske skjemaer som må fylles ut før en ny pasient kommer til kontorbesøk.

Å la en pasient besøke nettstedet for å laste ned og skrive ut skjemaet før besøket, er mye mer effektivt enn å få kontoret til å sende en fysisk kopi av skjemaet til pasienten - og å bruke en PDF som skrives ut og fylles ut for hånd er også ofte mer ønskelig enn å samle inn informasjonen via et webskjema på grunn av den mulige følsomme karakteren til informasjonen som samles inn (og de strenge sikkerhetskravene nettstedet ditt vil måtte overholde for å samle inn dataene).

Dette eksemplet på et medisinsk skjema er bare en grunn til å bruke en PDF. Andre vanlige bruksområder jeg har sett inkluderer:

  • Detaljer om møtereferater fra styremedlemmer, hvor du vil gjøre innholdet tilgjengelig for leserne, men ikke vil at det skal være enkelt å redigere.
  • Gi større dokumenter, som ansattes håndbøker, som trenger å være lett å skrive ut (og som heller ikke lett kan redigeres).
  • Vis ut trykt arbeid i en designerportefølje.

Til slutt er det utrolig enkelt å legge til en PDF på et nettsted. La oss ta en titt på hvor enkelt det er å inkludere en PDF-fil på nettstedet ditt.


Trinn 1 - Du trenger en PDF

Det første trinnet i denne prosessen er faktisk å lage PDF-filen. Mens du kan kjøpe den profesjonelle versjonen av Adobe Acrobat for å lage disse dokumentene, kan du også gjøre det fra mange andre applikasjoner, for eksempel Microsoft Word, ved å bruke "Skriv ut" -funksjonaliteten og velge PDF som ditt valg.

Hvis det ikke er tilgjengelig for deg, er det en rekke gratis PDF-konverteringsverktøy tilgjengelig online, inkludert PDF Converter, Online2PDF, CutePDF og mange flere. Selv om jeg har en fullversjon av Acrobat, har jeg også brukt Bullzip PDF i mange år for å lage PDF-dokumenter etter behov på andre systemer.

Når du har PDF-filen klar, kan du gå videre til neste trinn.


Trinn 2 - Last opp PDF-filen

Du må legge til PDF-en i webhotellmiljøet ditt. Mens noen nettsteder som bruker CMS kan ha denne funksjonaliteten innebygd, vil du i andre tilfeller bare bruke et standard FTP-program for å legge til filene i nettstedets kataloger. 

Hvis du har mange PDF-filer, er det best å holde dem i en egen katalog fra HTML-filene dine. Å legge til disse PDF-ene i en mappe med et navn som "dokumenter" er en ganske vanlig praksis. Dette vil gjøre det lettere for fremtidige oppdateringer og å finne ut hvor disse filene er (det er den samme grunnen til at nettstedets grafiske filer ligger i en mappe som heter "bilder" osv.).


Trinn 3 - Lenke til PDF-filen

Med PDF (eller PDF-filer) nå på plass, trenger du bare å koble til dem. Du kan koble til PDF-filen din som med andre filer - bare legg til et ankermerke rundt teksten eller bildet du vil koble til PDF-filen, og skriv inn filbanen. For eksempel kan linken din se slik ut:

Lenke tekst her

Flere tips:

  1. I mange år tidligere vil mange nettsteder koble til Acrobat Reader-nettstedet for å hjelpe folk som kanskje ikke har denne programvaren, å laste ned den slik at de kan se filen din. Virkeligheten er at nåværende nettlesere faktisk viser PDF-dokumenter på nettet. Dette betyr at de ikke som standard laster dem ned til brukerens datamaskin, men i stedet viser dem direkte i nettleseren. På grunn av dette er det ikke like nødvendig i dag å ta med lenken for å laste ned programvaren, men hvis du foretrekker å gjøre det, kan det absolutt ikke skade (det kan imidlertid gjøre at nettstedet ditt føles litt datert)
  2. Bruk Acrobat-filer til dokumenter du ikke vil at folk skal kunne redigere ved å gjøre dem sikre PDF-filer. Husk at hvis noen har en profesjonell versjon av programvaren, vil de kunne gjøre endringer med mindre du beskytter dokumentet fra å tillate disse endringene. 

Legg igjen en kommentar