Hvordan fikse Razer Synapse uten å oppdage en mus eller et tastatur

Når Razer Synapse ikke gjenkjenner Razer-musen eller tastaturet, kan det indikere at periferiutstyret ikke fungerer som det skal. Utover det kan du ikke tilpasse enheten eller laste inn profilene som trengs for spillet ditt. Slik løser du Razer Synapse uten å oppdage en mus eller et tastatur.

Disse instruksjonene gjelder for alle tastaturer og mus som selges av Razer. Imidlertid er problemer med tastatur og mus sannsynligvis ikke knyttet til Razer desktop-programvare. I stedet kan problemet skyldes forbindelser mellom eksterne enheter og PC-en.


Årsaker til at Razer Synapse ikke gjenkjenner musen din

Det er flere grunner til at Razer Synapse kanskje ikke fungerer. Det er et enhetsadministrasjonsprogram. Enhver inkompatibilitet mellom Synapse, Windows, enhetsdriverne og enheten resulterer i problemer. For det meste kommer dette til å sørge for at alt holdes oppdatert, men det kan være andre problemer som er vanskeligere å fastsette, som skitne eller dårlige USB-porter.

Razer


Hvordan fikse Razer Synapse uten å oppdage musen eller tastaturet

Disse trinnene kan hjelpe deg med å diagnostisere og løse potensielle problemer med Razer Synapse. Fremgangsmåten bestilles fra det enkleste og mest sannsynlige til det vanskeligste og minst sannsynlige for å hjelpe deg med å spare tid og komme tilbake til jobb så raskt som mulig.

  1. Koble fra periferiutstyret og koble det til igjen. Noen ganger er det et problem med forbindelsen. Hvis du tror det kan være porten, kobler du periferiutstyret til en annen port.

  2. Bruk en annen PC. Test det på en annen PC for å være sikker på at USB-porten ikke er problemet. Hvis det ikke fungerer der, kan enheten ha maskinvareproblemer, for eksempel en dårlig USB-kontakt eller kabel.

    Dette gjelder også trådløse mus, forutsatt at du stoler på en USB-basert dongle.

  3. Start PCen på nytt. Noen ganger er en enkel omstart alt som trengs for å få alt til å fungere igjen.

  4. Skann etter enhetsendringer. Dette oppdaterer Enhetsbehandling. Windows 10 gjenkjenner kanskje ikke den tilkoblede perifere enheten din. Å utføre en oppdatering tvinger Windows 10 til å skanne PCen og alle dens porter på nytt for nye tillegg. Hvis det oppdager musen eller tastaturet, installerer Windows 10 automatisk de nødvendige driverne.

  5. Avinstaller og installer enheter på nytt. En viktig årsak til deteksjonsfeil på mus og tastatur er antallet unødvendige - og muligens motstridende - drivere. Du kan se oppføringer for HID-komponenter (Human Interface Device) som du ikke trenger, som eldre mus og tastaturer du solgte for litt ekstra penger. Å ha en lang liste over HID-komponenter er ikke uvanlig, men hvis du har problemer med å oppdage en ny mus eller et nytt tastatur, kan det hjelpe å fjerne disse enhetene.

    1. Høyreklikk på Start -knappen og velg Enhetsbehandling.
    2. Expand Tastaturer og avinstaller alle HID Keyboard Device og Razer-merkede oppføringer.
    3. Expand Mus og andre pekeenheter og avinstallere alle HID-kompatible mus og Razer-baserte oppføringer.
    4. Start PCen på nytt.
  6. Oppdater serielle bussstyringene. Driverne som kjører PC-ens USB-porter kan trenge en oppdatering. Dette er et enkelt forsøk på å løse problemene gjennom Windows 10 før du laster ned og installerer nye drivere fra produsenten av OEM- eller hovedkortet.

  7. Installer de nyeste driverne. Du kan gjøre dette på noen få måter:

    • Bruk forhåndsinstallert programvare: Mange produsenter som HP og Dell installerer programvare som skanner sine forhåndsbygde PC-er for utdaterte drivere og stiller inn systemet. Åpne appen og skann PCen når som helst for å søke etter nye drivere.
    • Last ned fra OEM-er: OEM som HP og Dell finjusterer drivere levert av maskinvareprodusenter for å fungere optimalt på din stasjonære eller bærbare datamaskinkonfigurasjon. Last ned og installer drivere fra OEM-er for best og stabil ytelse. Men det er situasjoner, som å laste ned de nyeste driverne for din diskrete GPU, der ikke-OEM-nedlastinger er et unntak.
    • Last ned drivere for hovedkortet: For hjemmebygde systemer, last ned drivere direkte fra maskinvareprodusenter. I dette tilfellet, ta tak i de nyeste hovedkortdriverne fra ASRock, Asus, Biostar, EVGA, Gigabyte, MSI og andre.
  8. Avinstaller og installer Synapse på nytt. Med maskinvarealternativene ute av veien og fremdeles ingen positive resultater, er å avinstallere Razer Synapse neste trinn.

    Du må også sørge for at det ikke er noen dvelende Razer-mapper, som kan ødelegge en ny installasjon med feil konfigurasjon.

    1. Åpen File manager > Programfiler (x86).
    2. Slett alle Razer-relaterte mapper.
    3. Velg på Filbehandling-verktøylinjen Utsikt, velg deretter skjult avkrysningsruten for å vise skjulte filer og mapper.
    4. Plukke ut THE C 🙂 i adressefeltet for å navigere tilbake til rotkatalogen.
    5. Åpne ProgramData mappen, og slett deretter Razer mappe.
  9. Sjekk Synapse-versjonen. Hvis Windows 10 gjenkjenner Razer-musen eller tastaturet ditt, men disse ikke vises i Razer Synapse, kan det hende at enhetene ikke er kompatible med Synapse-versjonen som er installert på PCen. Razer Synapse 3 er i beta og støtter ikke alle Razer-merkede enheter.

    Hvis Razer-enheten din ikke støttes, kan du laste ned den eldre Razer Synapse 2-stasjonære programvaren.

Se Razers komplette liste over støttede enheter, inkludert musematter og hodesett, på nettstedet. Listen over enheter som for øyeblikket støttes på Razer Synapse 3 er også tilgjengelig på Razer-nettstedet.


Legg igjen en kommentar