Slik går du inn i BIOS Setup Utility på de fleste datamaskiner

Hva å vite

  • Du må kanskje komme inn i BIOS hvis du installerer ny maskinvare eller trenger å aktivere eller deaktivere funksjoner innebygd på datamaskinen.
  • Bare start datamaskinen på nytt og se etter meldingen "setup", "configuration" eller "BIOS", som vil fortelle deg hvilken tast du skal trykke på.
  • Vanlige nøkler inkluderer Esc, Tab, Del, eller en av funksjonstastene, ofte F2 or F10.

Hvordan gå inn i BIOS

Trinnene nedenfor kan brukes til å få tilgang til BIOS-oppsettverktøyet på din PC, uansett hvilket operativsystem som er installert. Dette er fordi BIOS er en del av hovedkortets maskinvare og ikke har noe å gjøre med det som er på harddisken.

Å komme inn i BIOS er ikke vanskelig, men det kan være vanskelig på noen systemer. Sjekk ut den omfattende listen over tips nederst på siden hvis du sliter etter å ha gitt det et skudd.

Derek Abella / Web

  1. Start datamaskinen på nytt, eller slå den på hvis den allerede er slått av.

  2. Se etter en "inngangsoppsett" -melding de første sekundene etter at du har slått på datamaskinen. Denne meldingen varierer veldig fra datamaskin til datamaskin og inkluderer også nøkkelen eller tastene du trenger for å trykke for å komme inn i BIOS.

    Her er noen vanlige måter du kan se denne BIOS-tilgangsmeldingen på:

    • Trykk på [tast] for å åpne oppsettet
    • Oppsett: [nøkkel]
    • Gå inn i BIOS ved å trykke på [tast]
    • Trykk på [tast] for å åpne BIOS-oppsettet
    • Trykk på [tast] for å få tilgang til BIOS
    • Trykk på [tast] for å få tilgang til systemkonfigurasjonen
  3. Trykk raskt på tasten eller tastene instruert av forrige melding.

    Det kan hende du må trykke BIOS-tilgangstasten flere ganger for å komme inn i BIOS. Ikke hold nøkkelen nede eller trykk den for mange ganger, ellers kan systemet feile eller låse seg. Hvis det skjer, er det bare å starte på nytt og prøve på nytt.

    Hvis du ikke fanger nøkkelsekvensen som trengs for å komme inn i BIOS, kan du referere til en av disse listene eller sjekke tipsene nedenfor:

    • BIOS Setup Utility Adgangstaster for populære datasystemer
    • BIOS Setup Utility Adgangstaster for populære hovedkort
    • BIOS Setup Utility Adgangstaster for store BIOS-produsenter
  4. Bruk BIOS-oppsettverktøyet etter behov.

    Det kan bety at du administrerer minneinnstillinger, konfigurerer en ny harddisk, endrer oppstartrekkefølgen, tilbakestiller BIOS-passordet eller andre oppgaver.


Tips og mer informasjon om inntasting av BIOS

Å gå inn i BIOS kan være vanskelig, så her er litt mer hjelp basert på noen vanlige scenarier som vi har sett:

Det er et bilde i stedet for en melding

Datamaskinen din kan være konfigurert til å vise datamaskinens logo i stedet for viktige BIOS-meldinger. trykk Esc or Tab mens logoen viser for å fjerne den.

Du fikk ikke med deg hvilken tast du skal trykke på

Noen datamaskiner starter for raskt til å se BIOS-tilgangsmeldingen. Hvis dette skjer, trykk på pause/Break tasten på tastaturet for å fryse skjermen under oppstart. Trykk på hvilken som helst tast for å "avbryte" datamaskinen og fortsette å starte.

Problemer med å stoppe oppstartsskjermen

Hvis du har problemer med å trykke på pause-knappen i tide, slår du på datamaskinen med tastaturet frakoblet. Du bør motta en tastaturfeil som vil stoppe oppstartsprosessen lenge nok til at du kan se nøklene som er nødvendige for å komme inn i BIOS!

Bruke et USB-tastatur på en eldre datamaskin

Noen PC-er med både PS / 2 og USB-tilkoblinger er konfigurert til å bare tillate USB-inngang etter POST. Dette betyr at hvis du bruker et USB-tastatur, kan det være umulig å få tilgang til BIOS. I så fall må du koble et eldre PS / 2-tastatur til PC-en din for å få tilgang til BIOS.


Legg igjen en kommentar