Slik legger du til Emoji til iPhone-tastaturet

Å få emoji på iPhone lar deg sende ikoniske søte og hjelpsomme ansikter, ikoner og andre symboler. Når du ikke kan uttrykke noe over tekst, kan et emoji-tastatur brukes på telefonen din for å få poenget over.

Det er dusinvis av apper som kan legge til emoji på iPhone, men du trenger ikke en app. Telefonen inneholder hundrevis av emoji, alle tilgjengelige og helt gratis hvis du aktiverer det innebygde emoji-tastaturet.

Disse instruksjonene fungerer for iPhone-, iPod touch- og iPad-enheter med iOS 7 eller nyere. Skjermbildene er fra en iPhone som bruker iOS 12.


Slik aktiverer du Emoji på iPhone

For å legge til emoji på iPhone, installer et nytt tastatur, som er like enkelt som å velge emoji-tastatur fra telefonens innstillinger.

  1. Åpne innstillinger app.

  2. Gå til general > Tastatur.

  3. Plukke ut Tastaturer > Legg til nytt tastatur.

  4. Sveip gjennom listen til du finner den Emoji, og trykk deretter på den for å aktivere den.

Tastaturer på skjermen, vil du se språktastaturet du valgte ved det første oppsettet av iPhone, samt emoji-tastaturet. Dette betyr at emoji er aktivert og klar til bruk.


Hvordan bruke Emoji på iPhone

Med emoji lagt til iPhone kan du nå skrive disse symbolene i praktisk talt hvilken som helst app. Det fungerer ikke i alle apper fordi noen bruker et tilpasset tastatur, men andre som Meldinger, Notater og Mail fungerer.

Hvordan du skriver Emojis

Når tastaturet er åpent, velger du ansiktet eller globusikonet under tastaturet (på iPhone X) eller til venstre for mellomromstasten for å få tilgang til emoji-menyen.

For å se alle emojiene, bla til høyre eller velg et ikon nederst for å hoppe til den kategorien emoji (kategorier ble introdusert i iOS 8.3). Å sette inn en emoji i en melding er så enkelt som å velge hvor du vil at den skal gå, og deretter trykke på emoji fra skuffen.

For å skjule emoji-tastaturet og gå tilbake til normal layout, trykk på kloden eller alfabetet.


Hvordan bruke flerkulturelt emoji

I mange år inneholdt standardsettet med emoji tilgjengelig på iPhone bare hvite egenskaper, som hvite ansikter og hvite hender. Apple jobbet med Unicode Consortium, gruppen som styrer emoji, for å endre standardsettet for å gjenspeile et mer variert utvalg.

Du må imidlertid utføre et tastaturtriks for å se de flerkulturelle alternativene. Dette er hvordan:

Disse trinnene er relevante for enheter med iOS 8.3 eller nyere.

  1. Åpne emoji-tastaturet fra en app som støtter det.

  2. Finn en emoji som er et enkelt menneskelig ansikt eller hånd, og trykk og hold den.

  3. Med den nye menyen synlig skyver du fingeren opp i panelet for å lande på emojien du vil bruke, og løft deretter fingeren for å sette inn den skjulte emojien.

Hvordan få iPhone-emojier til Android


Hvordan fjerne Emoji-tastaturet

Hvis du bestemmer deg for at du ikke vil bruke emoji lenger og vil skjule tastaturet, går du tilbake til tastaturinnstillingene for å gjøre endringen.

Disse instruksjonene viser hvordan du skjuler emoji-tastaturet, ikke sletter det, slik at du alltid kan aktivere det igjen senere.

  1. Åpne innstillinger app og gå til general > Tastatur > Tastaturer.

  2. Pek Rediger øverst og velg deretter den røde minusknappen ved siden av Emoji.

  3. Plukke ut Delete.

Legg igjen en kommentar