Slik omdirigerer du ledetekstutdata til en fil [Easy]

Bruk en viderekoblingsoperator for å omdirigere utdataene til en kommando til en fil. Det er en av våre favoritt kommandoprompt-triks og -hacks.

All informasjonen som vises i ledeteksten etter å ha kjørt en kommando, kan i stedet lagres i en fil som du kan åpne i Windows for å referere til senere eller manipulere hvor du vil.

Mens det er flere viderekoblingsoperatorer, som du kan lese detaljert om her, brukes spesielt to til å sende resultatene av en kommando til en fil: det større enn tegnet, >, og det doble større enn tegnet, >>.


Hvordan bruke viderekoblingsoperatører

Den enkleste måten å lære hvordan du bruker disse viderekoblingsoperatørene er å se noen eksempler:

ipconfig / all> mynetworksettings.txt

Omdirigering av 'ipconfig' -resultater til en TXT-fil.

I dette eksemplet, all nettverkskonfigurasjonsinformasjon som normalt vises på skjermen etter kjøring ipconfig / all, lagres i en fil med navnet mynetworksettings.txt. Den er lagret i mappen til venstre for kommandoen, C: Users jonfi i dette tilfellet.

De > viderekoblingsoperatøren går mellom ipconfig-kommandoen og navnet på filen. Hvis filen allerede eksisterer, blir den overskrevet. Hvis den ikke allerede eksisterer, blir den opprettet.

Selv om en fil vil opprettes hvis den ikke allerede eksisterer, vil ikke mapper ikke. For å lagre kommandoutgangen i en fil i en bestemt mappe som ennå ikke eksisterer, oppretter du først mappen og kjører deretter kommandoen. Lag mapper uten å forlate ledeteksten med mkdir-kommandoen.

ping 10.1.0.12> "C: Users jonfi Desktop Ping Results.txt"

Omdirigere "ping" -resultater til en TXT-fil i en annen mappe.

Her, når ping-kommandoen utføres, sender kommandoprompt resultatene til en fil med navnet Ping Results.txt ligger på jonfi-brukerens skrivebord, som er på C: Brukere jonfi Desktop. Hele filstien innpakket i anførselstegn fordi det var et mellomrom involvert.

Husk at når du bruker > viderekoblingsoperatør, den angitte filen blir opprettet hvis den ikke allerede eksisterer og blir overskrevet hvis den eksisterer.


Append Redirection Operator

Dobbeltpiloperatøren legger til, i stedet for å erstatte, en fil:

ipconfig / all >> \ server files officenetsettings.log

Legge til "ipconfig" -resultater i en eksisterende LOG-fil.

Dette eksemplet bruker >> viderekoblingsoperatør som fungerer på omtrent samme måte som > bare i stedet for å overskrive utdatafilen hvis den eksisterer, legger den kommandoutgangen til slutten av filen.

Her er et eksempel på hvordan denne LOG-filen kan se ut etter at en kommando er eksportert til den:

En LOG-fil med ledetekstresultater.

De >> omdirigeringsoperatør er nyttig når du samler inn lignende informasjon fra forskjellige datamaskiner eller kommandoer, og du vil at alle dataene skal være i en enkelt fil.

Ovennevnte eksempler på viderekoblingsoperatører er innenfor sammenhengen med ledeteksten, men du kan også bruke dem i en BAT-fil. Når du bruker en BAT-fil til å pipe en kommandos utdata til en tekstfil, brukes nøyaktig de samme kommandoene som er beskrevet ovenfor, men i stedet for å trykke Enter for å kjøre dem, må du bare åpne .BAT-filen.


Bruk omdirigeringsoperatører i batchfiler

Omadresseringsoperatører jobber i batchfiler ved å inkludere kommandoen akkurat som du ville gjort fra ledeteksten:

@ Echo off
:: Send 'tracert' til en tekstfil.
TITEL Sporlogg
tracert yahoo.com> Z: yahootracert.txt

Ovennevnte er et eksempel på hvordan du lager en batchfil som bruker en viderekoblingsoperator med tracert-kommandoen.

Yahootracert.txt-filen (vist ovenfor) blir opprettet på Z: -stasjonen flere sekunder etter at du har kjørt sample.bat-filen. Som eksemplene ovenfor viser filen alt ledeteksten ville ha avslørt hvis omdirigeringsoperatøren ikke ble brukt.

Legg igjen en kommentar