Hvordan frigjøre og fornye IP-adresser i Windows

Å frigjøre og fornye IP-adressen på en datamaskin som kjører Windows-operativsystemet, tilbakestiller den underliggende IP-tilkoblingen, som ofte eliminerer vanlige IP-relaterte problemer, i det minste midlertidig. Det fungerer i noen få trinn for å koble fra nettverkstilkoblingen og oppdatere IP-adressen.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 og Windows 7.


Windows: Slipp og fornye IP-adresser 

Under normale forhold kan en enhet bruke den samme IP-adressen på ubestemt tid. Nettverk tilordner vanligvis riktige adresser til enheter når de først blir med. Imidlertid kan tekniske feil med DHCP og nettverksmaskinvare føre til IP-konflikter og andre problemer som forhindrer at nettverkssystemet fungerer korrekt.

Ryan Lees / Getty Images


Når skal du frigjøre og fornye IP-adressen

Scenarier der det kan være gunstig å slippe IP-adressen og deretter fornye den:

  • Når du kobler en datamaskin direkte til et modem.
  • Når du fysisk flytter en datamaskin fra ett nettverk til et annet, for eksempel fra et kontornettverk til hjemmet eller hjemmefra til et hotspot.
  • Når du opplever et uventet nettverksbrudd.

Slipp og fornye en IP-adresse med ledeteksten

Slik frigjør og fornyer du adressen til hvilken som helst datamaskin som kjører Windows-operativsystemet.

  1. Åpne ledeteksten. Den raskeste metoden er å trykke Win + R å åpne Kjør dialogboksen, skriv inn cmd, trykk deretter på Enter.

  2. Enter ipconfig / release og trykk Enter.

  3. I kommandoresultatene viser IP-adresselinjen 0.0.0.0 som IP-adresse. Dette er normalt fordi kommandoen frigjør IP-adressen fra nettverkskortet. I løpet av denne tiden har datamaskinen din ingen IP-adresse og kan ikke få tilgang til internett.

  4. Enter ipconfig / renew og trykk Enter for å få en ny adresse.

  5. Når kommandoen er ferdig, vises en ny linje nederst på kommandopromptskjermbildet som inneholder en IP-adresse.


Mer informasjon om IP-utgivelse og fornyelse

Windows kan motta den samme IP-adressen etter fornyelse som den hadde før. Dette fenomenet er normalt. Den ønskede effekten av å slette den gamle forbindelsen og starte en ny, skjer uavhengig av hvilke adressenummer som er involvert.

Forsøk på å fornye IP-adressen kan mislykkes. En mulig feilmelding kan lyde:

  • Det oppsto en feil under fornyelse av grensesnittet [grensesnittnavn]: kunne ikke kontakte DHCP-serveren. Forespørselen er utløpt.

Denne spesielle feilen indikerer at DHCP-serveren kan fungere feil eller ikke kan nås. Start klientenheten eller serveren på nytt før du fortsetter.

Windows gir også en feilsøkingsdel i Nettverks- og delingssenter og nettverkstilkoblinger som kjører diagnostikk som inkluderer en tilsvarende IP-fornyelsesprosedyre hvis den oppdager at det er nødvendig.


Legg igjen en kommentar