Slik kobler du fra Facebook fra Instagram

Helt siden Facebook kjøpte Instagram har de to vært nært knyttet sammen. Mens du kunne åpne en Instagram-profil uten en Facebook-konto, ble det sterkt anbefalt at du kobler de to. Heldigvis, hvis du ikke lenger vil ha dette oppsettet, er det måter å koble fra Instagram og Facebook.


Hvorfor koble fra Instagram fra Facebook?

Facebook har importert mange av funksjonene til Instagram. Dette inkluderer bare teksthistorier og en algoritmisk feed. Så det er bare naturlig å stille spørsmål ved hvorfor du bør la de to plattformene være tilkoblet, spesielt da det ikke lenger ville være normen å publisere all din online aktivitet til Facebook News Feed. 

Det har også blitt klart at Facebook mishandler dataene dine. Fra Cambridge Analytica-skandalen til et massivt sikkerhetsbrudd som kompromitterer 50 millioner kontoer, mange mennesker stoler ikke lenger på Facebook for å håndtere sin personlige informasjon.

Personvernfordelene ved å koble fra Facebook fra Instagram er imidlertid bare en illusjon. Det samme selskapet eier de to plattformene, og Instagram lagrer til og med dataene dine på Facebooks servere. 

Når det er sagt, vil fjerning av Facebook fra Instagram forhindre sistnevnte i å foreslå kontoen din til dine Facebook-venner. 


Slik kobler du fra Facebook fra Instagram

For å koble fra de to kontoene, må du koble fra Facebook-kontoen din i Instagram-appen. Du vil ikke lenger kunne legge ut Instagram-bildene dine automatisk på Facebook, og du kan heller ikke koble deg til Facebook-venner.

  1. Åpne Instagram på telefonen din.

  2. Gå til profilen din og trykk på tre horisontale linjer øverst til høyre i vinduet. 

  3. Pek innstillinger på bunnen av menyen.

  4. Bla til Personvern og sikkerhet og trykk Koblede kontoer.

  5. Hvis Facebook er koblet til Instagram-kontoen din, vil Facebook-ikonet være blått.

  6. Trykk på den tilknyttede kontoen, og trykk deretter på Fjern koblingen til kontoen.

Legg igjen en kommentar