JAVA-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med JAVA-filtypen (eller sjeldnere .JAV-suffikset) er en Java Source Code-fil skrevet på Java-programmeringsspråket. Det er et filformat i ren tekst som er fullstendig lesbart i en tekstredigerer og viktig for hele prosessen med å bygge Java-applikasjoner.

En JAVA-fil brukes av en Java-kompilator for å lage en Java-klassefiler (.CLASS), som vanligvis er en binær fil og ikke lesbar for mennesker. Hvis kildekodefilen inneholder flere klasser, blir hver enkelt samlet i sin egen CLASS-fil.

Det er CLASS-filen som deretter blir omgjort til et kjørbart Java-program med filtypen JAR. Disse Java Archive-filene gjør det lettere å lagre og distribuere CLASS-filer og andre Java-applikasjonsressurser som bilder og lyder.


Hvordan åpne JAVA filer

Sjansen er liten for at du har et program på datamaskinen din som åpner en JAVA-fil når du dobbeltklikker. Ellers bruker du ett av programmene nedenfor for å åpne JAVA-filen, ved først å åpne programvaren og deretter bruke a filet or import -menyen for å bla etter Java-kildekodefilen.

Teksten i en JAVA-fil kan leses av hvilken som helst teksteditor, for eksempel Notisblokk i Windows, TextEdit i macOS, etc.

JAVA-filer er imidlertid bare nyttige når de er samlet i en bytecode CLASS-fil, som en Java SDK kan gjøre. Data i CLASS-filen brukes av Oracle's Java Virtual Machine (JVM) når JAR-filen er opprettet.

Bruk følgende kommando i ledeteksten for å åpne JAVA-filen i Java SDK, som vil lage en KLASSE-fil fra JAVA-filen. Husk å selvfølgelig endre teksten i anførselstegnene for å være den faktiske banen til JAVA-filen.

javac "path-to-file.java"

Denne "javac" -kommandoen fungerer bare hvis du har javac.exe-filen på datamaskinen din, som følger med Java SDK-installasjonen. Denne EXE-filen er lagret i bin mappen til C: Program Files jdk (versjon) katalog. Den enkleste måten å bruke kommandoen er å sette EXE-filbanen som en PATH-miljøvariabel.

For å redigere JAVA-filer kan du bruke et program beregnet for applikasjonsutvikling, som Eclipse eller JCreator LE. Tekstredigerere som NetBeans og de i lenken ovenfor kan også være nyttige for å endre JAVA-filer.


Hvordan konvertere en JAVA-fil

Siden en JAVA-fil inneholder kildekoden til et Java-program, kan den lett overføres til andre applikasjoner eller programmeringsspråk som kan forstå koden eller oversette den til noe annet.

For eksempel kan du konvertere en JAVA-fil til en Kotlin-fil ved hjelp av IntelliJ IDEA. Bruk enten Kode menyelement for å finne Konverter Java-fil til Kotlin File alternativet eller få tilgang til Hjelp > Finn handling menyen og begynn å skrive handlingen du vil fullføre, som konvertere java-fil. Det skal lagre JAVA-filen til en KT-fil.

Bruke javac kommandoen nevnt ovenfor for å konvertere JAVA til KLASSE. Hvis du ikke ser ut til å påkalle javac-verktøyet fra ledeteksten, er et CMD-triks du kan gjøre å få tilgang til EXE-filens plassering som beskrevet ovenfor, og deretter dra og slippe javac.exe filen direkte i ledeteksten for å fullføre kommandoen.

Når filen er i CLASS-filformat, kan du i hovedsak konvertere JAVA til JAR ved hjelp av jar kommandoen, som beskrevet i denne Java-veiledningen fra Oracle. Det vil lage en JAR-fil ved bruk av CLASS-filen.

JSmooth og JexePack er to verktøy som kan brukes til å konvertere JAVA-filen til EXE, slik at Java-applikasjonen kan kjøre som en vanlig Windows-kjørbar fil.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Det første du bør gjøre hvis filen ikke åpnes eller konverteres med verktøyene beskrevet ovenfor, er å dobbeltsjekke filtypen. Det er mulig du faktisk ikke har å gjøre med en JAVA-fil, men i stedet for en fil som bruker en lignende stavet filtype.

For eksempel ser AVA-suffikset litt ut som JAVA, men brukes til AvaaBook eBook-filer. Hvis du har å gjøre med en AVA-fil, åpnes den ikke med programmene ovenfra, men fungerer i stedet bare med den persiske AvaaPlayer-programvaren.

JA-filer kan også se ut som Java-relaterte filer, men de er faktisk Jet Archive-filer som lagrer komprimerte spillfiler. JVS-filer er like, men er JavaScript Proxy Autoconfig-filer som nettlesere bruker til å konfigurere en proxy-server.

Legg igjen en kommentar