Hvordan åpne Diskbehandling fra ledeteksten

En rask måte å åpne Diskbehandling på i hvilken som helst versjon av Windows er fra ledeteksten. Bare skriv en kort kommando, så starter Disk Management-verktøyet umiddelbart.

Diskadministrasjon er begravet flere lag dypt i de fleste versjoner av Windows, så det å ha en raskere måte å få tilgang til dette superverktøyet for harddiskene og andre lagringsenheter, kan være veldig nyttig.

Følg disse enkle trinnene for å starte Diskbehandling fra ledeteksten i Windows:

Diskbehandlingskommandoen er den samme i alle versjoner av Windows, så disse instruksjonene gjelder likt for Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP.

Ikke behagelig å jobbe med kommandoer? Du kan også åpne Diskbehandling fra Computer Management Tool i Windows. (Dette er enkelt og raskt, men vi lover!)


Hvordan åpne Diskhåndtering med en kommando

Å bruke kommandoen Diskbehandling tar bare noen sekunder når du lærer hvordan det gjøres.

  1. I Windows 10 og Windows 8 åpner du Kjør fra Start-menyen eller Apps-skjermen (eller se delen En raskere metode ... nederst på siden for en enda raskere metode for å åpne dette verktøyet).

    I Windows 7 og Windows Vista velger du Start.

    I Windows XP og tidligere, gå til Start og deretter Kjør.

    Hvilken versjon av Windows har du?

    Alt du gjør i dette trinnet er å få tilgang til en del av Windows som lar deg bruke kommandoen for Diskbehandling til å søke etter og åpne verktøyet, som du vil se i neste trinn. Det kan virke rart at det er flere måter å gjøre dette på, men hver versjon av Windows fungerer litt annerledes.

  2. Skriv inn følgende Disk Management-kommando i tekstboksen:

    ... og deretter trykk på Enter eller trykk på OK, avhengig av hvor du kjørte kommandoen fra.

    Teknisk sett vil det å åpne Diskbehandling fra ledeteksten kreve at du faktisk åpner ledetekstprogrammet (som du kan gjøre hvis du vil; det fungerer på samme måte). Å kjøre et kjørbart program som diskmgmt.msc fra søke- eller kjør-boksen oppnår imidlertid det samme.

    Teknisk sett er diskmgmt.msc ikke "Disk Management-kommandoen" mer enn hvilken som helst ikke-kommandolinjeverktøyets kjørbare er en "kommando". I strengeste forstand er diskmgmt.msc bare Run-kommandoen for programmet.

  3. Vent til Diskbehandling åpnes. Det skal være øyeblikkelig, men det kan ta noen øyeblikk før hele programmet lastes inn.

Nå som den er åpen, kan du bruke den til å endre stasjonsbokstaver, partisjonere en stasjon, formatere en stasjon og mer.

Metoden du bruker for å åpne Diskbehandling, endrer ikke hva du kan gjøre med den. Med andre ord, alle de samme funksjonene eksisterer uansett hvilken snarveimetode du bruker, enten det er med ledetekst, dialogboksen Kjør, Computer Management eller til og med Windows Utforsker.


En raskere metode i Windows 10 og Windows 8

Bruker du et tastatur eller en mus med Windows 10 eller Windows 8? I så fall er det enda raskere å åpne Diskadministrasjon via Power User-menyen enn via Run-kommandoen.

Bare trykk WIN + X for å få frem menyen, og klikk deretter Diskbehandling. I Windows 10 og Windows 8.1 fungerer høyreklikk på Start-knappen også for å få opp Power User-menyen.

I Windows 10 kan du også utføre diskmgmt.msc direkte fra Cortana-grensesnittet, noe som er fint hvis du er vant til å bruke det til å utføre kommandoer allerede.

En annen måte å bruke kommandoen Diskbehandling på er fra Oppgavebehandling. Dette er definitivt ikke en raskere metode enn prosedyren ovenfor, men det kan være det eneste alternativet hvis du har problemer med å vise skrivebordet eller åpne menyer.

For å gjøre dette, åpne Oppgavebehandling via Ctrl + Shift + Esc, og gå til filet > Kjør ny oppgave. Tast inn diskmgmt.msc og velg OK.

Oppgavebehandlingen sin metoden er nøyaktig den samme som å bruke dialogboksen Kjør. Hvis du sammenligner de to boksene, vil du legge merke til at de ser nesten like ut, fordi du får tilgang til den samme funksjonen i Windows: kommandolinjen.


Legg igjen en kommentar