Slik løser du Openal32.dll mangler eller ikke funnet feil

Openal32.dll feil er forårsaket av situasjoner som fører til fjerning eller korrupsjon av openal32 DLL-filen.

I noen tilfeller kan openal32.dll feil indikere et registerproblem, et virus- eller malware-problem eller til og med en maskinvarefeil.

Det er flere forskjellige måter som openal32.dll-feil kan vises på datamaskinen din. Her er noen av de vanligste måtene du kan se openal32.dll feil på:

Opena Dette programmet kunne ikke starte fordi openal32.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan ikke finne [P Kan ikke starte programmet fordi det mangler openal32.dll Filen openal3 Programmet kan ikke startes fordi openal32.dll mangler Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: openal32.dll. Vennligst installer [AP

Openal32.dll feilmeldinger kan vises når du bruker eller installerer visse programmer når du prøver å spille et videospill, når Windows starter eller slås av, eller kanskje til og med under en Windows-installasjon.

Konteksten til openal32.dll-feilen er en viktig informasjon som vil være nyttig når du løser problemet.

Feilmeldingen openal32.dll kan gjelde for ethvert program eller system som kan bruke filen på Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Slik løser du Openal32.dll feil

Ikke last ned openal32.dll fra et "DLL nedlastingsnettsted". Det er mange grunner til at det ikke er bra å laste ned en DLL-fil. Hvis du trenger en kopi av openal32.dll, er det best å skaffe den fra den opprinnelige, legitime kilden.

Start Windows i sikkermodus for å fullføre et av følgende trinn hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av openal32.dll-feilen.

 1. Gjenopprett openal32.dll fra papirkurven. Den enkleste mulige årsaken til en "manglende" openal32.dll-fil er at du feilaktig har slettet den. Hvis du mistenker at du ved et uhell har slettet openal32.dll, men allerede har tømt papirkurven, kan du kanskje gjenopprette openal32.dll med et gratis program for filgjenoppretting.

  Å gjenopprette en slettet kopi av openal32.dll med et program for filgjenoppretting er bare en smart ide hvis du er sikker på at du har slettet filen selv, og at den fungerte som den skal før du gjorde det.

 2. Installer programmet som bruker openal32.dll-filen på nytt. Hvis openal32.dll DLL-feil oppstår når du bruker et bestemt program, bør du installere filen på nytt hvis du installerer programmet på nytt.

  Prøv ditt beste for å fullføre dette trinnet. Å installere programmet som gir openal32.dll-filen på nytt, er om mulig en sannsynlig løsning på denne DLL-feilen.

 3. Hvis du ser DLL-feilen med et Steam-spill, åpner du oalinst.exe-filen for å installere den manglende DLL-filen. For å finne denne oalinst.exe-filen, gå først til mappen der Steam-spillene dine er lagret - den skal være "... Steam SteamApps common ... ". I den "vanlige" mappen åpner du mappen til spillet der openal32.dll-feilen vises.

  Når du er der, går du inn i mappen som heter "_CommonRedist." I den mappen åpner du den som heter "OpenAL." Det bør være en mappe med tall, som "2.0.7.0" - i den mappen finner du oalinst.exe-filen.

  Dobbeltklikk eller dobbeltklikk på den EXE-filen for å installere den manglende DLL-filen.

  Hvis du ikke finner oalinst.exe-filen i mappen ovenfor, kan du prøve å søke gjennom hele datamaskinen samtidig med et filsøkingsverktøy som Everything.

 4. Installer OpenAL Windows-programmet for å laste ned den offisielle openal32.dll-filen. Etter installasjon vil openal32.dll kopieres til både System32 og SysWOW64 mappen under% systemroot% (som vanligvis er C: Windows ).

 5. Kjør en virus / malware-skanning av hele systemet. Noen openal32.dll-feil kan være relatert til et virus eller annen malware-infeksjon på datamaskinen din som har ødelagt DLL-filen. Det er til og med mulig at openal32.dll-feilen du ser er relatert til et fiendtlig program som maskerer seg som filen.

 6. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Hvis du mistenker at openal32.dll-feilen var forårsaket av en endring i en viktig fil eller konfigurasjon, kan en systemgjenoppretting løse problemet.

 7. Oppdater driverne for maskinvareenheter som kan være relatert til openal32.dll. Hvis du for eksempel får feilen "Filen openal32.dll mangler" når du spiller et videospill, kan du prøve å oppdatere driverne for skjermkortet eller lydkortet.

  Openal32.dll-filen er mest sannsynlig relatert til lyd, men likevel var dette bare et eksempel. Nøkkelen her er å være nøye med feilkonteksten og feilsøke deretter.

 8. Rull tilbake en driver til en tidligere installert versjon hvis openal32.dll-feil begynte etter oppdatering av en bestemt maskinvareenhets driver.

 9. Test minne og test deretter harddisken. Jeg har overlatt hoveddelen av feilsøking for maskinvare til siste trinn, men datamaskinens minne og harddisk er enkle å teste og er de mest sannsynlige komponentene som kan forårsake openal32.dll-feil når de mislykkes. Hvis maskinvaren mislykkes i noen av testene dine, bytter du ut minnet eller bytter ut harddisken så snart som mulig.

 10. Reparer installasjonen av Windows. Hvis de enkelte feilsøkingsrådene for openal32.dll ovenfor, mislykkes, bør det å utføre en oppstartsreparasjons- eller reparasjonsinstallasjon gjenopprette alle Windows DLL-filer til sine arbeidsversjoner.

 11. Bruk en gratis registerrens for å reparere openal32.dll relaterte problemer i registret. Et gratis registerrenseprogram kan være i stand til å hjelpe ved å fjerne ugyldige openal32.dll registeroppføringer som kan forårsake DLL-feilen.

  Jeg anbefaler sjelden bruk av registerrensere. Jeg har tatt med alternativet her som et "siste utvei" -forsøk før det destruktive trinnet kommer neste.

 12. Utfør en ren installasjon av Windows. En ren installasjon av Windows vil slette alt fra harddisken og installere en ny kopi av Windows. Hvis ingen av trinnene ovenfor retter opp openal32.dll-feilen, bør dette være ditt neste tiltak.

  All informasjon på harddisken vil bli slettet under en ren installasjon. Forsikre deg om at du har gjort det beste forsøket på å fikse openal32.dll-feilen ved å bruke et feilsøkingstrinn før dette.

 13. Feilsøk for et maskinvareproblem hvis noen openal32.dll-feil vedvarer. Etter en ren installasjon av Windows kan DLL problemet bare være maskinvarerelatert.


Legg igjen en kommentar