Slik løser du D3dx9_35.dll mangler eller ikke er funnet feil

D3dx9_35.dll-problemer er forårsaket på en eller annen måte av et enkelt problem: en slags problem med Microsoft DirectX.

DLL-filen d3dx9_35 er en av mange filer som finnes i DirectX-programvaresamlingen. Siden DirectX brukes av de fleste Windows-baserte spill og avanserte grafikkprogrammer, vises d3dx9_35.dll-feil vanligvis bare når du bruker disse programmene.

Det er flere forskjellige måter som d3dx9_35.dll feilmeldinger kan vises, avhengig av hvor feilen genereres fra.

Mange av de vanligste d3dx9_35.dll feilmeldingene er oppført her.

 • D3dx9_35.dll ikke funnet. Hvis du installerer på nytt, kan det hjelpe
 • D3DX9_35.DLL ikke funnet
 • Filen d3dx9_35.dll ikke funnet
 • Filen d3dx9_35.dll mangler
 • D3DX9_35.DLL mangler. Bytt ut D3DX9_35.DLL og prøv igjen
 • Mangler komponent d3dx9_35.dll
 • Dette programmet kunne ikke starte fordi d3dx9_35.dll ikke ble funnet

D3dx9_35.dll feil vises når et program, vanligvis et spill, startes. I ikke-spillapplikasjoner kan det oppstå en d3dx9_35.dll-feil før visse avanserte grafiske funksjoner i programmet brukes, eller som i mange spill, så snart programmet startes.

Feilmeldingen d3dx9_35.dll kan gjelde ethvert program som bruker Microsoft DirectX, men det er oftest med videospill som The Witcher, Deal eller No Deal: Secret Vault Games, Kwari, Guitar Hero 3: Legends of Rock, OGRE (en grafikkrendering motor), Unreal Tournament 3, EVE, Dark GDK (en spillutviklingspakke), Battlefield 2, Call of Duty 4, nullDC (en Dreamcast-emulator), Distant Guns og mer.

Ethvert av Microsofts operativsystemer siden Windows 98 kan påvirkes av d3dx9_35.dll og andre DirectX-problemer. Dette inkluderer Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Slik løser du D3dx9_35.dll feil

Ikke under noen omstendigheter, last ned d3dx9_35.dll DLL-filen individuelt fra noe DLL-nedlastingsside. Det er en rekke forskjellige grunner til at det aldri er en god ide å laste ned DLL-filer fra disse nettstedene.

Hvis du allerede har lastet ned d3dx9_35.dll fra et av disse DLL-nedlastingssidene, kan du fjerne det fra hvor du legger det og fortsette med følgende trinn.

 1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke allerede har gjort det.

  Feilen kan være et problem eller et engangsproblem, og en omstart kan fjerne den. Det er usannsynlig at dette løser problemet, men omstart er alltid et godt første trinn.

 2. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Sjansen er stor for at oppgradering til den nyeste versjonen av DirectX vil fikse feilen d3dx9_35.dll ikke funnet.

  Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen, selv om versjonen din er teknisk den samme.

  Det samme DirectX-installasjonsprogrammet fungerer med alle versjoner av Windows, inkludert Windows 10, 8, 7, Vista, XP og mer. Den erstatter alle manglende DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

 3. Forutsatt at den siste DirectX-versjonen fra Microsoft ikke løser d3dx9_35.dll-feilen du mottar, se etter et DirectX-installasjonsprogram på spillet eller applikasjons-CD eller DVD. Vanligvis, hvis et spill eller et annet program bruker DirectX, vil programvareutviklerne ta med en kopi av DirectX på installasjonsplaten.

  Noen ganger, men ikke ofte, passer DirectX-versjonen på platen bedre for programmet enn den siste versjonen som er tilgjengelig online.

 4. Avinstaller spillet eller programvaren og installer det på nytt. Det kan være et problem med filene i spillet eller programmet som fungerer med d3dx9_35.dll, og en ominstallering kan gjøre susen.

 5. Gjenopprett d3dx9_35.dll-filen fra den siste DirectX-pakken. Hvis feilsøkingstrinnene ovenfor ikke har fungert for å løse feilen din, kan du prøve å trekke ut d3dx9_35.dll-filen individuelt fra DirectX-pakken.

 6. Oppdater driverne for skjermkortet. Selv om det ikke er den vanligste løsningen, kan oppdatering av driverne for skjermkortet på datamaskinen i noen situasjoner rette opp dette DirectX-problemet.


Legg igjen en kommentar