Hvordan forhåndsvise Gmail-vedlegg uten å legge igjen meldingen

Når noen sender deg et vedlegg i en Gmail-melding, kan det være lurt å laste det ned til datamaskinen din. Men du trenger ikke alltid. I stedet kan du forhåndsvise en rekke vedlagte innhold uten å forlate Gmail-miljøet.


Slik forhåndsviser du Gmail-vedlegg

Du kan forhåndsvise de fleste filvedlegg, inkludert bilder, lydfiler, PDF-filer og videoklipp uten å ta opp plass på datamaskinen. Denne funksjonen er praktisk når det er vedlegg du ikke trenger å lagre. For eksempel, hvis noen sender deg et Word-dokument som de vil at du skal lese, kan du forhåndsvise det der og svare på e-posten uten å laste ned filen.

E-postvedlegg integreres også enkelt i Google Disk. Hvis du ikke vil at vedlegget skal ta plass på harddisken, lagrer du den på Google-kontoen din. Denne funksjonen lar deg slette e-posten, men gå tilbake til vedlegget når og hvor du vil.

Noen filtyper kan ikke forhåndsvises i Gmail, inkludert ISO- og RAR-filer.

  1. Åpne meldingen som inneholder vedlegget du vil forhåndsvise.

  2. Bruk musepekeren til å holde markøren over vedleggets miniatyrbilde og deretter velge vedleggsfilnavnet.

    Ikke velg noen av ikonene. Hvis du gjør det, vil du utføre andre handlinger enn å forhåndsvise vedlegget.

  3. Du kan nå se, lese, se eller lytte til vedlegget uten å laste det ned.

    Store vedlegg kan ikke vises i Gmail. Hvis du ikke kan forhåndsvise et bilde, dokument eller video på grunn av størrelse, må du laste det ned.

  4. Flere alternativer vises øverst på skjermen. Du kan åpne dokumentet i Google Docs eller et annet program, lagre det på Google Drive, skrive ut det, laste ned filen, vise fildetaljene eller åpne det i et nytt vindu. Velg riktig ikon for å utføre en av disse handlingene.

  5. Hvis du har tilknyttet visse apper til Google-kontoen din, kan du utføre andre funksjoner. For eksempel lar noen apper deg dele PDF-filer. Du kan forhåndsvise et PDF-vedlegg og velge appen for å trekke ut sider ut av den.

  6. For å gå tilbake til meldingen, velg arrow øverst til venstre på forhåndsvisningsskjermen.


Legg igjen en kommentar