Slik løser du D3d9.dll mangler eller ikke er funnet feil

D3d9.dll-problemer er forårsaket på en eller annen måte av et problem med Microsoft DirectX.

D3d9.dll-filen er en av mange filer i DirectX-programvaresamlingen. Siden DirectX brukes av de fleste Windows-baserte spill og avanserte grafikkprogrammer, vises d3d9.dll-feil vanligvis bare når du bruker disse programmene.

Det er flere måter som d3d9.dll feil kan vises på datamaskinen din. Flere av de vanligste spesifikke d3d9.dll-feilmeldingene er oppført nedenfor:

Filen d3d9.dll mangler
D3d9.DLL ikke funnet
Filen d3d9.dll ikke funnet
D3d9.dll ikke funnet. Hvis du installerer på nytt, kan det hjelpe.

Feilmeldingen d3d9.dll kan gjelde ethvert program som bruker Microsoft DirectX, vanligvis videospill, men det kan også vises når et annet program startes.

Ethvert av Microsofts operativsystemer siden Windows 98 kan påvirkes av d3d9.dll og andre DirectX-problemer. Dette inkluderer Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Slik løser du D3d9.dll feil

Ikke last ned d3d9.dll DLL-filen individuelt fra noe "DLL nedlastingsside." Det er flere gode grunner til at nedlasting av DLL-filer fra disse nettstedene aldri er en god idé.

Hvis du allerede har lastet ned d3d9.dll fra et av disse DLL-nedlastingssidene, kan du fjerne det fra hvor du legger det og fortsette med disse trinnene.

 1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke har gjort det ennå.

  Feilen kan være en fluke, og en enkel omstart kan fjerne den helt.

 2. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Sjansen er stor for at oppgradering til den nyeste versjonen av DirectX vil fikse feilen d3d9.dll ikke funnet.

  Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen selv om versjonen din er teknisk den samme.

  Windows 7, 8, 10, Vista, XP, etc. støttes alle av den samme DirectX installasjonspakken. Den installerer alle DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer som trengs og støttes i den versjonen av Windows.

 3. Forutsatt at den nyeste DirectX-versjonen fra Microsoft ikke løser d3d9.dll-feilen du mottar, se etter et DirectX-installasjonsprogram på spillet eller applikasjons-CD eller DVD. Vanligvis, hvis et spill eller et annet program bruker DirectX, vil programvareutviklerne ta med en kopi av DirectX på installasjonsplaten.

  Noen ganger, men ikke ofte, passer DirectX-versjonen på platen bedre for programmet enn den siste versjonen som er tilgjengelig online.

 4. Avinstaller spillet eller programvaren og installer det på nytt. Noe kan ha skjedd med programfilene som fungerer med d3d9.dll, og en ominstallering kan gjøre susen.

  Du kan prøve å fjerne programmet med et avinstallasjonsverktøy for gratis programvare for å sikre at alle installasjonsfilene og registerdataene blir fjernet. Bruk av standard avinstallasjonsmetode vil kanskje ikke slette alt som må slettes, noe som kan forårsake andre problemer under installasjonen på nytt.

 5. Gjenopprett d3d9.dll-filen fra den nyeste DirectX-programvarepakken. Hvis de ovennevnte feilsøkingstrinnene ikke har fungert for å løse feilen din, kan du prøve å trekke ut d3d9.dll individuelt fra den nedlastbare pakken for DirectX.

  Hvor du setter den ekstraherte d3d9.dll-filen, avhenger av applikasjonen som trenger det. Hvis DLL-feilen forteller deg den spesifikke mappen der d3d9.dll mangler, kopier du filen til det stedet. Men siden de fleste programmer sannsynligvis ser etter d3d9.dll i C: Windows system32 , kopierer du DLL-filen der hvis du ikke eksplisitt får beskjed om hvor du skal legge den. Noen DirectX-installasjoner kan bruke C: Windows SysWOW64 i stedet.

 6. Oppdater driverne for skjermkortet. Selv om det ikke er den vanligste løsningen, kan oppdatering av driverne for skjermkortet på datamaskinen i noen situasjoner rette opp dette DirectX-problemet.


Legg igjen en kommentar