Slik løser du D3dx9_39.dll mangler eller ikke er funnet feil

D3dx9_39.dll-filen er en av mange filer som finnes i Microsoft DirectX-programvaresamlingen. Dette betyr at problemer med d3dx9_39.dll er forårsaket på en eller annen måte av et problem med Microsoft DirectX.

Siden DirectX brukes av de fleste Windows-baserte spill og avanserte grafikkprogrammer, vises d3dx9_39.dll feil vanligvis bare når du bruker disse programmene.

Det er flere måter som d3dx9_39.dll feil kan vises på datamaskinen din. Noen av de mer vanlige spesifikke d3dx9_39.dll feilmeldingene er oppført nedenfor.

 • D3DX9_39.DLL ikke funnet
 • D3dx9_39.dll ikke funnet. Hvis du installerer på nytt, kan det hjelpe
 • Filen d3dx9_39.dll ikke funnet
 • Filen d3dx9_39.dll mangler

Feilmeldingen d3dx9_39.dll kan gjelde ethvert program som bruker Microsoft DirectX, men det gjelder vanligvis videospill. Feilen d3dx9_39.dll kan sees når programmet eller spillet starter eller på et tidspunkt under den første installasjonen.

Noen vanlige spill som har vært kjent for å generere d3dx9_39.dll-feil inkluderer Combat Arms, Evidyon: Project Volucris, League of Legends, Prince of Persia, Warhammer 40,000: Dawn of War og mer.

Ethvert av Microsofts operativsystemer siden Windows 98 kan påvirkes av d3dx9_39.dll og andre DirectX-problemer. Dette inkluderer Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Slik løser du D3dx9_39.dll feil

Ikke last ned DLL-filen d3dx9_39.dll hver for seg fra "DLL nedlastingsside". Det er en rekke forskjellige grunner til at det aldri er en god ide å laste ned DLL-filer fra disse nettstedene.

Hvis du allerede har lastet ned d3dx9_39.dll fra et av disse DLL-nedlastingssidene, kan du fjerne det fra hvor du legger det og fortsette med disse trinnene.

 1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke har gjort det ennå. Feilen d3dx9_39.dll kan være en feil, og en enkel omstart kan fjerne det helt.

 2. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Sjansen er stor for at oppgradering til den nyeste versjonen av DirectX vil fikse feilen d3dx9_39.dll ikke funnet.

  Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen selv om versjonen din er teknisk den samme. Det samme DirectX-installasjonsprogrammet fungerer med alle versjoner av Windows, inkludert Windows 10, 8, 7, Vista, XP og mer. Den erstatter alle manglende DirectX 11-, DirectX 10- og DirectX 9-filer.

 3. Forutsatt at den nyeste DirectX-versjonen fra Microsoft ikke løser d3dx9_39.dll-feilen du mottar, se etter et DirectX-installasjonsprogram på spillet eller applikasjons-CD eller DVD. Vanligvis, hvis et spill eller et annet program bruker DirectX, vil programvareutviklerne ta med en kopi av DirectX på installasjonsplaten. Noen ganger, men ikke ofte, passer DirectX-versjonen på platen bedre for programmet enn den nyeste versjonen som er tilgjengelig online.

  DirectX-programmet du leter etter kan hete dxsetup eller noe lignende. En rask måte å finne den på er å søke i platen etter den ved hjelp av et filesøkverktøy som Everything.


 4. Avinstaller spillet eller programvaren og installer det på nytt. Noe kan ha skjedd med filene i programmet som fungerer med d3dx9_39.dll, og en ominstallering kan gjøre susen.

  Noen ganger, selv etter avinstallering, er noen filer igjen som fortsatt kan forårsake problemer som til slutt viser en d3dx9_39.dll feilmelding. Prøv et gratis avinstalleringsverktøy i stedet, slik at du kan være sikker på at hele programmet og alle dets relaterte filer blir slettet før du installerer det på nytt.

 5. Gjenopprett d3dx9_39.dll-filen fra den siste DirectX-pakken. Hvis feilsøkingstrinnene ovenfor ikke har fungert for å løse d3dx9_39.dll-feilen, kan du prøve å trekke ut d3dx9_39.dll-filen individuelt fra DirectX-installasjonspakken.

 6. Oppdater driverne for skjermkortet. Selv om det ikke er den vanligste løsningen, kan oppdatering av driverne for skjermkortet på datamaskinen i noen situasjoner rette opp dette DirectX-problemet.


Legg igjen en kommentar