Slik løser du D3dx9_38.dll ikke funnet eller mangler feil

D3dx9_38.dll-filen er en av mange DLL-filer som finnes i Microsoft DirectX-programvaresamlingen. Dette betyr at problemer med d3dx9_38.dll er forårsaket på en eller annen måte av et problem med DirectX.

Siden de fleste Windows-baserte spill og avanserte grafikkprogrammer bruker DirectX, vises d3dx9_38.dll-feil vanligvis bare når du bruker disse programmene.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, 8, 7, Vista, 2000 og XP. Ethvert av Microsofts operativsystemer siden Windows 98 kan påvirkes av d3dx9_38.dll og andre DirectX-problemer.


D3dx9_38.dll feil

Det er flere måter som d3dx9_38.dll feil kan vises på datamaskinen din. Flere av de vanligste spesifikke d3dx9_38.dll feilmeldingene er oppført nedenfor.

 • D3DX9_38.DLL ikke funnet
 • Filen d3dx9_38.dll ikke funnet
 • Filen d3dx9_38.dll mangler
 • D3dx9_38.dll ikke funnet. Hvis du installerer på nytt, kan det hjelpe

Selv om d3dx9_38.dll feilmeldingen kan gjelde ethvert program som bruker Microsoft DirectX, er videospill den generelle røde tråden. Enten det er et spill eller et vanlig program, kan d3dx9_38.dll-feil vises når som helst DLL-filen blir forespurt, som når du starter spillet eller programmet eller mens den installeres første gang.


Slik løser du D3dx9_38.dll feil

Ikke last ned DLL-filen d3dx9_38.dll individuelt fra noe "DLL-nedlastingsside". Det er en rekke forskjellige grunner til at det aldri er en god ide å laste ned DLL-filer fra disse nettstedene. Hvis du allerede har lastet ned d3dx9_38.dll, kan du fjerne den fra hvor du legger den og fortsette med disse trinnene.

 1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke har gjort det ennå. Feilen d3dx9_38.dll kan være en feil, og en enkel omstart kan fjerne det helt.

 2. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Sjansen er stor for at oppgradering til den nyeste versjonen av DirectX vil fikse feilen d3dx9_38.dll ikke funnet.

  Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen selv om versjonen din er teknisk den samme.

 3. Forutsatt at den siste DirectX-versjonen fra Microsoft ikke løser d3dx9_38.dll-feilen du mottar, se etter et DirectX-installasjonsprogram på spillet eller applikasjons-CD eller DVD. Vanligvis, hvis et spill eller et annet program bruker DirectX, vil programvareutviklerne ta med en kopi av DirectX på installasjonsplaten.

  Noen ganger, men ikke ofte, passer DirectX-versjonen på platen bedre for programmet enn den siste versjonen som er tilgjengelig online.

 4. Avinstaller spillet eller programvaren og installer det på nytt. Noe kan ha skjedd med filene i programmet som fungerer med d3dx9_38.dll, og en ominstallering kan gjøre susen.

  Noen ganger fjerner ikke virkelig hver eneste rest av programmet avinstallering av et program gjennom det normale avinstalleringsverktøyet. Disse gjenværende filene kan fortsatt forårsake DLL-feil, så det er best å sørge for at de virkelig fjernes før du installerer programmet på nytt, noe du kan gjøre med et av disse gratis programvareverktøyene for avinstalleringsprogramvare.

 5. Gjenopprett d3dx9_38.dll-filen fra den siste DirectX-pakken. Hvis feilsøkingstrinnene ovenfor ikke har fungert for å løse d3dx9_38.dll-feilen, kan du prøve å trekke ut d3dx9_38.dll-filen individuelt fra DirectX-pakken.

 6. Oppdater driverne for skjermkortet. Selv om det ikke er den vanligste løsningen, kan oppdatering av driverne for skjermkortet på datamaskinen i noen situasjoner rette opp dette DirectX-problemet.


Legg igjen en kommentar