Hvordan spille den originale ‘Doom’ gratis

Kildekoden til det originale "Doom" og "Doom 95" førstepersons skytespillet ble utgitt i det offentlige området i 1997. Var det originale "Doom" -programvaren? Nei, du måtte kjøpe den på flere disketter.

  BagoGames / Flickr / CC BY 2.0

Siden denne utgivelsen har det vært dusinvis av kilde porter og kloner, og tusenvis av mods. Dette inkluderer kloner av den opprinnelige Windows-versjonen av spillet "Doom 95" og MS-DOS-versjonene også. 


Laster ned original 'Doom' freeware

Det er viktig å merke seg at ethvert nettsted som tilbyr en gratis nedlasting av programvare "Doom", er ulovlig. Dette er et alternativ du bør unngå.

"Doom" er fortsatt et lisensiert spill, og den eneste måten å lovlig spille det på er å betale for og laste ned spillet fra Gog.com.

Imidlertid kan du fremdeles laste ned den originale "Doom" gratis ved å laste ned en tilpasset mod av spillet, og en gratis spillmotor utviklet av fans av den originale spillmotoren.

Det originale "Ultimate Doom" -spillet fungerer bare med DOSBox. DOSBox er en gratis open source-emulator som spiller klassiske DOS-spill (som "Doom") på en moderne Windows-datamaskin.

Når du installerer DOSBox, vil du ikke bare kunne spille den originale, kjøpte versjonen av "Doom", men du vil også kunne spille andre klassiske DOS-spill.


Kilder og kloner

Mange gratis Doom-kloner har kommet og gått, men noen få overlever og er fremdeles oppdatert til i dag.

Faktisk ble en av Doom-kildeportene kalt "PrBoom" brukt som mal av id Software i utviklingen av iOS-versjonen av "Doom." Disse klonene og portene har også fikset feil og forbedret visse spillaspekter og grafikk underveis.

Disse gratis Doom-klonene er tilgjengelige for forskjellige videospillplattformer og datamaskinoperativsystemer. De tilbyr alle den banebrytende spillingen som "Doom" introduserte, og som gjorde den til et av de mest innflytelsesrike og klassiske PC-spillene gjennom tidene. Best av alt, de gjør det mulig for deg å spille originale "Doom" -spill gratis, lovlig.


Chocolate Doom

Chocolate Doom er en tilpasset spillmotor med muligheten til å kjøre flere spill bygget på den originale id-programvaremotoren inkludert "Doom", "Chex Quest", "Hacx", "Heretic", "Hexen" og "Strife."

Å spille original "Doom" med Chocolate Doom er enkelt.

  1. Last ned Chocolate Doom og pakk ut alle filene til en ny Chocolate Doom mappen på din PC.
  2. Last ned Freedoom fase 1 + 2 og flytt Freedoom1.wad or Freedoom2.wad filen inn i Chocolate Doom mappe.
  3. Dobbeltklikk sjokolade-doom.exe i Chocolate Doom mappen som skal kjøres.

"Freedoom" er en tilpasset fan-laget klon av den originale Doom. Chocolate Doom kjører hvilken som helst .wad-fil du finner online.

Chocolate Doom er en av de beste kildeportene fordi den er kompatibel med Windows, Mac og Linux. Den støtter også det største antallet tilpassede id-programvarespill enn noe annet.


Dommedagsmotor

Doomsday Engine bringer tilbake nostalgisk Doom-spill på din moderne datamaskin. Denne gratis motoren har alle følgende funksjoner:

  • Forbedret grafikk
  • Glatt gameplay
  • Støtter mange tilpassede mods.
  • Utmerket spillbibliotek

Du kan peke Doomsday for å søke etter .wad-filer i forskjellige mapper på datamaskinen. Når du lanserer Doomsday, presenterer den alle tilgjengelige spillene på ett sted som du kan starte umiddelbart.

â € <

Doomsday er en av de beste Doom-spillmotorene å bruke hvis du planlegger å laste ned mange tilpassede mods for et bredt utvalg av "Doom" -versjoner.

Doomsday fungerer på Windows, MacOS og Linux, og støtter mods for "Doom", "Heretic", "Hexen" og "Hacx."


Andre moderne Doom-motorer

Selv om mange spillmotorer som er basert på id Tech-spillmotoren ikke lenger støttes eller oppdateres, gjenstår mange gode valg.

  • Zandronum bringer flerspilleropplevelsen til Doom-spillet ditt. Den første versjonen av denne motoren ble opprettet i 2012, basert på de eldre ZDoom- og GZDoom-renderingmotorene. Den fungerer på alle viktige plattformer og støtter "Doom", "Heretic", "Hexen" og "Strid."
  • Vavoom ble opprettet ved å slå sammen Doom-, Heretic- og Hexen-koden i en port. Koden er oppdatert siden den ble utgitt i 2000, og er i dag en av de eneste kildeportene som inkluderer støtte for spillet "Strife." Det er også en av få som tilbyr gratis shareware-spillfiler, slik at du ikke trenger å jakte på .wad-filer. Vavoom er ikke tilgjengelig for MacOS.
  • Eternity er en kildeport basert på Smack My Marine Up mod utviklet av Simon Howard. Den fungerer på alle viktige plattformer og støtter "Doom", "Heretic", "Hexen" og "Hacx." Teamet planlegger også å støtte "Strid".

Avhengig av hvilken versjon som lastes ned, kan det hende at DOSBox kreves for å kjøre gamle DOS-spill på en PC som kjører en nåværende versjon av operativsystemene Windows, Mac OS X eller Linux.

Original Doom Mods

Med de fleste av Doom-spillmotorene ovenfor trenger du mods (.wad-filer) for å laste ned. Det er tusenvis av mods online laget av fans av "Doom." Disse tilbyr unike temaspill som forvandler den originale "Doom".

Du finner historier og karakterer med militære temaer, romvesener, vestlig stil og mye mer. Finn disse modene ved å søke online etter doom mods.

Følgende er noen av de beste databasene fylt med fan-bygget Doom mods.

  • Moddb.com
  • Doomworld.com
  • Nexusmods.com

Bare last ned modene til PC-en, pakk ut filene og plasser .wad-filen i riktig katalog for spillmotoren. Det er det! Du er klar til å nyte mange timers Doom-spill. Og hvis du trenger hjelp, bruk Doom-juksekoder for å nivåere spillet ditt.

Om Doom-serien

Den originale "Doom" ble utgitt i 1993 av id Software. Det var det første spillet i serien som ble sett totalt bare fem utgivelser av sin 23-årige historie. I tillegg til "Doom", er det "Doom II" og "Final Doom" utgitt i henholdsvis 1994 og 1996. Det finnes også juksekoder for Doom II for å gjøre spillet ditt mer spennende.

Etter utgivelsen av "Doom II", var det åtte år pause i serien som endte med utgivelsen av "Doom 3" i 2004. "Doom 3" regnes som en omstart av serien, da den er en gjenfortelling av den samme grunnleggende historien lagt ut i den originale klassikeren "Doom".

Det var en utvidelsespakke gitt ut for "Doom 3" med tittelen Resurrection of Evil. I 2013 ble "Doom 3" gitt ut på nytt som en forbedret utgave kjent som BFG-utgaven. Denne BFG-utgaven inkluderer utvidelsen Resurrection of Evil, samt en ny singleplayer-kampanje med tittelen The Lost Mission. Den originale "Doom" (Ultimate Edition) og "Doom II" pluss utvidelser er også inkludert i denne utgivelsen.

Doom-serien fikk en ny omstart i 2016 med et nytt spill med tittelen "Doom". Denne versjonen har blitt veldig godt mottatt av både fans og kritikere. "Doom" (2016) som "Doom 3" inkluderer både en kampanjemodus for en spiller og en konkurransedyktig flerspillermodus med seks flerspillermodi og ni flerspillerkart.


Legg igjen en kommentar