Slik løser du feilkode 22: Denne enheten er deaktivert

Code 22-feilen er en av flere feilkoder i Enhetsbehandling. Den genereres når en maskinvareenhet er deaktivert i Enhetsbehandling.

I de fleste tilfeller betyr det at enheten ble deaktivert manuelt, men du kan også se det hvis Windows blir tvunget til å deaktivere enheten på grunn av mangel på systemressurser.

Denne feilen kan gjelde for hvilken som helst maskinvareenhet som administreres av Enhetsbehandling, uavhengig av Windows-operativsystemet, det være seg Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, etc.


Kode 22 Feil

Feilen vises nesten alltid på følgende måte:

Denne enheten er deaktivert. (Kode 22)

Detaljer om Enhetsbehandling-feilkoder som denne er tilgjengelige i Enhetsstatus-området i enhetens egenskaper. Se vår guide om hvordan du viser status på en enhet i Enhetsbehandling for å få hjelp til å komme dit.

Enhetsbehandling feilkoder er eksklusive for Enhetsbehandling. Hvis du ser kode 22-feilen andre steder i Windows, er sjansen stor for at det er en systemfeilkode som du ikke bør feilsøke som et problem med Enhetsbehandling.


Hvordan fikse en kode 22-feil

  1. Aktiver enheten. Siden den vanligste årsaken til at du ser en kode 22-feil i Enhetsbehandling, er at enheten har blitt deaktivert manuelt, kan du prøve å aktivere den manuelt.

    Dette løser ofte problemet, men ikke bekymre deg hvis det ikke gjør det. Alt som betyr er at feilen du ser var forårsaket av noe litt mindre vanlig.

  2. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke allerede har gjort det. Det er alltid sjansen for at feilen du ser skyldes et midlertidig problem med maskinvaren. I så fall kan det være alt du trenger for å fikse en omstart av datamaskinen.

    Omstart er en vanlig praksis for å fikse alle slags datamaskinproblemer (se hvorfor), så det er ingen overraskelse at den kan fikse hva som forårsaker Code 22-feilen.

  3. Installerte du en enhet eller endret i Enhetsbehandling rett før feilen dukket opp? I så fall er det høyst sannsynlig at endringen du gjorde forårsaket feilen. Angre endringen hvis du kan, start PCen på nytt, og sjekk igjen for kode 22-feilen.

    Avhengig av endringene du har gjort, kan noen løsninger omfatte:

    • Fjerne eller konfigurere den nylig installerte enheten
    • Å rulle driveren tilbake til en versjon før oppdateringen
    • Bruker Systemgjenoppretting til å angre nylige Enhetsbehandling-relaterte endringer
    • Installer driverne for enheten på nytt. Avinstallering og deretter installering av driverne for enheten er en mulig løsning.

     Hvis en USB-enhet genererer Code 22-feilen, avinstallerer du alle enheter under maskinvarekategorien Universal Serial Bus-kontrollere i Enhetsbehandling som en del av driverinstallasjonen på nytt. Dette inkluderer alle USB-masselagringsenheter, USB-vertskontroller og USB-rotnav.

    Korrekt installering av en driver på nytt, i henhold til instruksjonene som er lenket ovenfor, er ikke det samme som å bare oppdatere en driver. En fullstendig installering av driveren innebærer å fjerne den installerte driveren helt og deretter la Windows installere den på nytt fra bunnen av.

  4. Oppdater driverne for enheten. Det er også mulig at installering av de nyeste driverne for enheten kan rette Code 22-feilen. Hvis oppdatering av driverne fjerner det, betyr det at de lagrede Windows-driverne du installerte på nytt i forrige trinn, enten var skadet eller var feil drivere.


  5. Fjern CMOS. Hvis Windows måtte deaktivere enheten ved å generere Code 22-feilen på grunn av mangel på systemressurser, kan det mulig å løse CMOS-problemet.

  6. Oppdater BIOS. En annen mulighet er at en nyere BIOS-versjon bedre kan overføre systemressurshåndtering til Windows, og rette feilen.

  7. Flytt enheten til et annet utvidelsesspor på hovedkortet, forutsatt selvfølgelig at maskinvaren med feilen er et utvidelseskort av noe slag.

    Hvis Code 22-feilen skyldes mangel på tilgjengelige systemressurser for kortet, kan det løse problemet å flytte det til et annet spor på hovedkortet. Dette er ikke en så vanlig situasjon med nyere maskinvare og Windows-versjoner, men det er mulig og er et enkelt feilsøkingstrinn å prøve.

  8. Bytt ut maskinvaren. Et problem med selve enheten kan være årsaken til denne feilen. I så fall er det å bytte ut maskinvaren det neste logiske trinnet. Selv om det ikke er sannsynlig, er en annen mulighet at enheten er inkompatibel med din versjon av Windows. Du kan alltid sjekke Windows HCL for å være sikker.

Hvis du er sikker på at maskinvaren fungerer som den skal og er riktig konfigurert, kan du vurdere å reparere Windows. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve en ren installasjon av Windows. Vi anbefaler ikke å gjøre det før du bytter ut maskinvaren, men du må kanskje prøve dem hvis du ikke har andre alternativer.


Legg igjen en kommentar