MSI-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .MSI-filtypen er en Windows Installer Package-fil. Den brukes av noen versjoner av Windows når du installerer oppdateringer fra Windows Update, samt av andre installasjonsverktøy.

En MSI-fil inneholder all informasjonen som er nødvendig for å installere programvaren, inkludert filene som skal installeres og hvor på datamaskinen disse filene skal installeres.

"MSI" sto opprinnelig for tittelen på programmet som fungerer med dette formatet, som var Microsoft Installer. Siden har imidlertid navnet endret seg til Windows Installer, så filformatet er nå filformatet Windows Installer Package.

â € <

MSU-filer er like, men er Windows Vista Update Package-filer som brukes av Windows Update på noen versjoner av Windows, og installeres av Windows Update Standalone Installer (Wusa.exe).


Hvordan åpne MSI-filer

Windows Installer er det Windows-operativsystemet bruker til å åpne MSI-filer når de dobbeltklikkes. Det trenger ikke å installeres på datamaskinen eller lastes ned hvor som helst fordi den er innebygd i Windows. Bare å åpne MSI-filen skal påkalle Windows Installer slik at du kan installere filene som finnes i den.

MSI-filer er pakket i et arkivlignende format, slik at du faktisk kan trekke ut innholdet med et filutpakningsverktøy som 7-Zip. Hvis du har det eller et lignende program installert (de fleste fungerer på samme måte), kan du høyreklikke på MSI-filen og velge å åpne eller pakke ut filen for å se alle filene som er lagret inne.

Å bruke et filutpakningsverktøy er også nyttig hvis du vil bla gjennom MSI-filene på en Mac. Siden MSI-formatet brukes av Windows, kan du ikke bare dobbeltklikke det på en Mac og forvente at det åpnes.

Å trekke ut delene som utgjør en MSI-fil, betyr ikke at du kan "manuelt" installere programvaren - MSI vil gjøre det for deg automatisk.


Hvordan konvertere en MSI-fil

Å konvertere MSI til ISO er bare mulig etter at du trekker ut filene til en mappe. Bruk et filutpakningsverktøy som beskrevet ovenfor, slik at filene kan eksistere i en vanlig mappestruktur. Deretter, med et program som WinCDEmu installert, høyreklikker du mappen og velger Bygg et ISO-bilde.

Et annet alternativ er å konvertere MSI til EXE, som du kan gjøre med Ultimate MSI til EXE Converter. Programmet er enkelt å bruke: velg MSI-filen og velg hvor EXE-filen skal lagres. Det er ingen andre alternativer.

APPX-filer ble introdusert i Windows 8 og ligner på MSI, og er app-pakker som kjører på Windows OS. Besøk Microsofts nettsted hvis du trenger hjelp til å konvertere MSI til APPX. Se også veiledningen på CodeProject.


Hvordan redigere MSI-filer

Redigering av MSI-filer er ikke like grei og enkel som å redigere de fleste andre filformater som DOCX og XLSX-filer fordi det ikke er et tekstformat. Imidlertid tilbyr Microsoft Orca-programmet som en del av Windows Installer SDK som redigerer en MSI-fil.

Bruk Orca i et frittstående format uten hele SDK. Technipages har en kopi du kan laste ned. Når du har installert Orca, høyreklikker du på en MSI-fil og velger Rediger med Orca.

Legg igjen en kommentar